Hundevennlige steder i Oslo

Vi har laget en oversikt over steder i Oslo du kan ta med hunden din, slik at du enkelt kan ta med din firbente bestevenn på bar, kafé eller restaurant.

Tekst & Foto: Louise Vidhammer & redaksjonen

Har du noen gang lurt på hvor du kan ta deg et glass vin, en kopp kaffe eller nyte deilig mat i Oslo uten å måtte la hunden din være hjemme alene? Vi har laget en liste over barer, kafeer og restauranter som ønsker både to- og firbente gjester velkommen!



Hundevennlige Barer

Gråbein

Gråbein er en nabolagsbar og kafé, urbant plassert mellom Tøyen og Grünerløkka. Baren er bygd opp av store og små gjenbruksskatter, som gjør den litt annerledes og unik. Stedet har en avslappende og koselig atmosfære. 

Her serveres det blant annet suppe, toast, ostetallerken og mye mer. I tillegg kaffe fra fuglen. 

Åpningstidene er tirsdag 18 - 00, onsdag og torsdag fra 12 - 00 , fredag og lørdag fra 12 - 01 og søndag 12- 22. 

Psst! Har du sett videoen vi har delt om Gråbein på Tiktok?

📍Lakkegata 71A 

Radegast vinbar på Nedre Foss Gård

Du finner Radegast  på  Nedre Foss Gård ved Akerselva. Vinbaren har en egen inngang i bakgården. Her får du et stort vinkart, deilig ostefat, spekemat, østers og behagelig stemning! 

Åpningstidene er tirsdag - torsdag 17  - 01, fredag 16 - 02 og lørdag 12 - 02. 

📍Nordre gate 2 

Bruun Larsen på Torshov 

På Torshov finner du den lokale favoritten Bruun-Larsen. Om du trenger en møteplass for venner eller dates og ønsker å ta med hunden din, så er denne perfekt! 

Baren er en sjarmerende plass for de som ønsker et avslappet sted å ta en pils eller to. Det er stort sitteområde både ute og inne, noe som gjør den til et ideelt sted uansett værforhold. Det serveres billig øl (48 - 105 kr) og klassiske drinker (130 kr). Her kan du virkelig nyte kvalitetsdrikke uten å tømme lommeboken. De har også et lite utvalg av snacks. 

Åpningstidene er mandag til torsdag fra 17 - 01, fredag og lørdag fra 14 - 01, og søndag fra 17 - 01. 

📍Torshovgata 15 

Det er overraskende mange barer i Oslo hvor det er husrom for hunder. I tillegg til de tre vi har nevnt, er også Oh dear, Rouleur, Fyrhuset Kuba, Merkur Bar, Parksalongen, Bar Albatross, Mastermind, Territoriet og 100 hundevennlige plasser!


Hundevennlige Kaféer

Kafeteria August på Tullinløkka

Kafeteria August har satset på et heldagskonsept og tilbyr frokost fra klokken 09, lunsj fra klokken 12 og middag fra klokken 17 til 23, tirsdag til og med lørdag. Konseptet gir assosiasjoner til Holzweilers Café Platz på Munchs brygge, bare enda mer avslappet og hjemmekoselig.

Restauranten føles romslig og det åpne kjøkkenet er hjerte i lokalet. Menyen deres er delt opp i frokost-, lunsj- og kveldsmeny, med flere overlappende retter. Vi var innom for en kaffe og vår firbente venn var også veldig fornøyd! 

📍Universitetsgata 9

Kuro på Grünerløkka 

Familien bak klesbutikken F5 åpnet i 2022 kaféen Kuro på nedre Løkka. 

Selve kafeen er liten, intim og minimalistisk. Utvalget av kaffe på Kuro Oslo består av husets kaffe eller håndbrygget. Bakevarer fra Kveitemjøl er også å se på menyen. På kveldstid fra torsdag til lørdag forvandles Kuro til en vinbar! 

Kaféen er åpen fra kl. 07:30 -17 på hverdager, 10-17 på lørdag- og 11-16 på søndager. Klesbutikken er lokalisert i samme lokaler, men åpner ikke før kl. 12.

Psst! Husk å sjekke åpningstider for vinbaren på forhånd, da dette kan variere.


📍Rathkes gate 9

Papegøye på Grønland 

Papegøye, tidligere kjent som Neongrut er en kafé og vinbar på Grønland i Oslo. Stedet er et helvegansk konsept, ulikt noe annet i byen. Du kjenner kanskje stedet best for deres kaffe, men de spesialiserer seg også på naturvin, egne cocktails og lokalt øl. I tillegg har de et utvalg av bakst, salater og sandwicher. 

Kaffebaren er åpen mandag til fredag fra kl. 7 - 19, lørdag 08 - 19 søndag fra kl. 8 - 18. På kveldene vil vinbaren være i full sving onsdager fra kl. 17-23 og torsdag til lørdag fra kl. 18-23.

📍 Urtegata 48

Andre kafeer hvor din firbente venn er velkommen er Cloud, Arv Kaffe og Retro og Håndbakt


Hundevennlige Restauranter 

Dapper Bistro i Oslobukta

Dapper Bistro befinner seg i freshe lokaler midt i smørøyet nede ved Oslofjorden, og er det perfekte stedet for helgebrunsj, deilig lunsj eller sene kvelder med vin og pasta! Selv beskriver de maten som et møte mellom Midtøsten og Italia.

 I likhet med nabolagskafeen og klesbutikken Dapper Bar på Grünerløkka,  kombinerer Dapper Bistro spisested og klesbutikk i ett. Her kan du altså se etter klær, accessoirer og velværeprodukter og sette deg ned for en middag i etterkant, og ikke minst, hunden din kan være med på hele opplevelsen! Det samme gjelder for Dapper Bar.

Psst! Les mer om Dapper Bistro her!

Åpningstider er onsdag til fredag fra 11 til 22 og lørdag fra 12 til 22. På søndager holder de stengt.

📍Operagata 36

200 ved Sofienbergparken 

Endelig en ny nabolagspub og restaurant på Sofienberg! Den populære vinbaren 100 har fått en oppfølger som såklart heter 200, og byr på en hjemmekoselig atmosfære med god middag. Stedet føles lekent, fargerikt og gammelt, men hipt. 

På oldemors gamle teppe får også den firbente bestevennen lov til å slappe av. Alle hunder er velkomne som gjør plassen ekstra populær, særlig med beliggenheten til parken. Perfekt for hundeeiere og hundeelskere. 

Psst! På tirsdager skal de begynne å ha en fast quiz! 

Åpningstidene er tirsdag til fredag fra 16 - 00, lørdag fra 14 - 00 og søndag fra 16 - sent. 

📍Sofienberggata 17

Stykke pizza på Løren 

Gira på god pizza utenfor sentrum? En plass hvor du også kan ta med hunden din? Da er spisestedet Stykke på Løren et godt alternativ! Her kan du bestille en hel pizza, men også i stykker som navnet nettopp tilsier. Stedet har en nedpå stemning, og lokalet er hipt. 

Åpningstidene er mandag til torsdag fra 11 - 21, fredag fra 11 - 22, lørdag 13 - 22 og søndag 23 - 21. 

📍Bøkkerveien 11

Andre spisesteder i byen hvor det er lov å ta med hund er Preik, Jimmy's, Sofies Datter, Grezzo, Nektar vinbar, Peloton Bar, Barcode Street Food og Skrenten Pizza

Er det noen steder du syns mangler? Ikke nøl med å sende oss en mail! Vi legger til steder fortløpende.