Jimmy's: Ny vin og matbar på Grünerløkka

Jimmy´s på Grunerløkka i Oslo

Tekst & foto: Jessica Rahimi

I Leirfallsgata rett ved Markveien, kan det nye stedet friste med fransk pizza, østers og uformell stemning. 

Så, om du er gira på god mat, bra stemning og digg interiør, kan dette være stedet midt i blinken for deg. Vi kan i hvert fall tenke oss en tur tilbake.

Psst! Har du sett videoen vår om Jimmy’s på TikTok?



Nyhet med mandagsåpent

I den travle gata, har vin og matbaren har tatt over Ben Reddiks gamle lokaler. I motsetning til mange andre restauranter holder faktisk Jimmy’s åpent på mandager også. 

Her har de, gledelig, bevart den vakre stukkaturen i taket. Noen strøk med mørkere maling på veggene gir derimot en helt ny følelse av lokalet. Her kan du komme avslappet, men likevel føle på det formelle.

Betonggulvet og sammensetningen av interiøret skaper den hippe stemningen, som vi spår er stemningen Jimmy’s vil bringe framover. 

Et passe stort vinkart og en variert meny smaker godt for en vennegjeng, spesielt på deling! 

På vinkartet står alt fra hvitt og rødt til bobler og rosé. Pris per glass ligger på mellom 150 til 220 kroner. Du kan også velge mellom tre cocktails som, alle, koster 150 kroner. Prisen for øl ligger på mellom 60 og 150 kroner.

Av alkoholfritt faller valgene på det forfriskende. Blant annet av drikkevarianten Törst (65 kr).

Vi testet ut det som snakket mest til oss på menyen. 

Norske østers og fransk pizza

På menyen møter man på flere retter som kanskje fører til litt dagdrømming om sene italienske kvelder. Med spaghetti, pizza og andre salte retter er ikke det en dum tanke, men om det er Jimmy´s intensjoner er et annet spørsmål. 

Som de fleste er vant med er pizza som oftest enten italiensk eller amerikansk. Vi sperret derfor øynene ekstra mye opp da vi så at det sto fransk pizza. 

Med fire ulike varianter gikk vi for den med blomkål og trøffel til 250 kroner, og den angrer vi ikke på at vi fikk smakt på! Pizzaen delte vi på tre, som tilsvarte to passe store biter hver. 

Blomkål på pizza var noe vi først var litt skeptiske til, men med trøffelsaus er det få kombinasjoner som smaker like godt! 

Den passer perfekt på deling dersom man ikke er veldig sulten, men kommer du med tom mage, anbefales en pizza per person.

Menyen har i tillegg en egen Sharing del, med fem ulike retter som passer godt til deling. Disse ligger på mellom 175 og 300 kroner. 

Vi testet også ut norske østers som sto på snackmenyen. Disse for 50 kroner per stk. Små østers som nærmest smelter i munnen, toppet med en god mengde rogn og urter. 

Til tross for at vi gjerne skulle fått med noen sitronskiver til, havnet disse østersene ganske høyt på lista, og vi spiser dem definitivt igjen!

Avslappet atmosfære 

Som vi så vidt rakk å nevne, treffer det kanskje midt i blinken for deg som setter pris på et fint måltid ute, med avslappet og uformell atmosfære.

Du kan likevel ta penklærne fatt dersom du liker å pynte deg i ny og ne. Her fikk vi inntrykk av at både og passet like godt!

Selv om det ikke er veldig anstendig å nevne toalettet, blir du jo bare nødt til å sjekke det ut, og psst, husk og ta med deg en venn! 

Hos Jimmy´s fikk vi oss en opplevelse vi nok sent vil glemme, og drar også gjerne tilbake ganske snart. 

Åpningstidene er mandag, onsdag og torsdag fra klokken 16-01, og lørdag og søndag fra 13-01. 

📍Leirfallsgata 6