Neongrut Vinklubb: Ny vegansk vinbar

Vin i vinduet ut mot Tøyengata.

Tekst & bilder: Lene Myrum Haugen

Har du fått med deg Tøyengatas nye utested?

Den kjente kaffebaren har utvidet og åpent for både kafe og vinbar, et helvegansk konsept ulikt noe annet sted i Oslo. Bli med oss til Grønland og Neongrut’s nye lokale!



Fra latte til rødvin

På skiltet utenfor står det kaffe i store bokstaver, men når vi besøker Neongrut klokken 21 er det ikke det vi er ute etter. Stedet har nylig utvidet og skapt plass til en vinbar, som så passende har fått navnet Neongrut Vinklubb. Tidligere var kaféen bare en liten sjappe, men den nye utvidelsen byr på mer areal og mer spillerom. I tillegg har de enda en inngangsdør og mange fler sitteplasser.

Selv om dette først og fremt er en slags vinbar, er ikke vinmenyen overveldende lang. Så mye tyder på at fokuset ligger på å tilby mer velvalgte varer. De har tre typer musserende vin, fem røde varianter og seks hvitviner på kartet.

Etter rådføring med bartenderen tok vi et glass musserende med navnet Rosa Duck til 130 kroner og et glass av rødvinen Birichino Scylla, til 150 kroner. Boblevinen er lett og deilig, en perfekt start på kvelden. Små bobler som nesten ikke synes i glasset, noe vi absolutt ville drukket igjen. Den amerikanske rødvinen falt også i smak, og var en mer kompleks vin.

Egne cocktails og lokalt øl

På menyen er det ikke bare vin i fokus. Med egne drinker, lokal sider og øl, lar vi oss friste også av dette! Vi smakte på drinken Neon lights til 135 kroner, en blå drink med matchende godteripynt på glasset. Denne smakte en uvanlig blanding av surt godteri og tyggegummi. Fargen var kul, men her var det nok med én for vår del. Uansett var det en fin detalj med Bubs godteri! De har flere egne spennende drinker, og prisene er fra 125 til 155 kroner.

I tillegg gikk vi for saken Natsu Mikan til 104 kroner, som hadde en sterk smak av mandarin. Noe vi elsket fra første sipp. Dette var rett og slett en smakfull japansk fruktvin, som kom flott servert i et lite, men høyt glass. 

Det er også et tydelig lokalt preg over utvalget i baren. Her får du to typer Oslo-sider fra merket Mold, som er av folkene bak ZZ pizza. Om du er mer interessert i øl, har de tre ulike øl på fat fra Oslo Brewing Co. I tillegg til dette har de et lite utvalg flaskeøl, både norske og utenlandske typer.

Vi ble positivt overrasket over utvalget av alkoholfritt. De har hele fem alkoholfrie drinker på menyen, i tillegg til to øl uten alkohol. For en slik liten vinbar var dette mer enn forventet. Vi testet ikke ut disse ved dette besøket, men det kan være verdt å huske på om man er interessert i noen alkoholfrie drinker i fremtiden. Mocktailsene koster mellom 60 til 85 kroner, mens alkoholfri øl koster 49 kroner (begge varianter).

Psst! Trenger du flere tips til steder med alkoholfrie drinker? Sjekk ut vår artikkel om deilige mocktails i Oslo.

Nabolagsbar på Grønland

I lokalet er det eksponert murstein, grønne, rosa og oransje toner på tak og vegger. De er ikke redd for å blande mønster og farger! Vintagemøbler gir stedet en hjemmekoselig vibe, og mye tyder på at dette har potensial til å bli et skikkelig nabolagssted.

En uke etter soft-åpningen på grunn av Øyafestivalen, besøkte vi stedet. Denne fredagen var det nesten fullt hus, selv om de ikke hadde annonsert åpningen i sine egne kanaler. Jungeltelegrafen har sørget for at stedet har nok gjester, for det er nok flere som har gledet seg til å teste utvidelsen av Neongrut. 

Undertegnede hadde høye forventninger til besøket, men satt igjen med følelsen av å ha besøkt en nabolagsbar, mer enn en vinbar. De har mye godt på menyen, men med navnet Neongrut Vinklubb trodde vi i alle fall at det skulle være mer vin “i sentrum”. Det er mulig konseptet fortsatt er under utvikling, og vi er åpne for å bli overrasket senere!

Kaffebaren er åpen mandag til fredag fra kl. 7-19, og lørdag til søndag fra kl. 8-18. På kveldene vil vinbaren være i full sving onsdager fra kl. 17-23 og torsdag til lørdag fra kl. 18-23.

📍Tøyengata 22

Psst! Glad i vinbarer? Sjekk ut vår oversikt over Vinbarer i Oslo.