Merkur Bar: Skjult perle på St. Hanshaugen

Merkur Bar: En nabolagsbar verdt å merke seg på St. Hanshaugen.

Tekst & foto: Jacqueline Umutoni

I en sidegate midt på St. Hanshaugen har man den unike baren, Merkur Bar. 

Her kan man nyte naturvin og naturlig sake. Vi tok turen og lot oss sjarmere av denne nabolagsbaren med interiør fra 30-tallet.

Psst! Har du sett videoen vi har delt om Merkur Bar på TikTok?



“Tilbake i tid”

Baren har beholdt lokalets originale interiør fra 30-tallet som gir stedet en særpreget stil. Mye av interiøret er i naturfarge og tre, som gjør at det kjennes avslappende og intimt å være her. 

Som navnet tilsier så har de blitt inspirert av planeten Merkur. Belysningen er i en varm gulfarge og litt lengre inn i lokalet har de en stor illustrasjon av planeten. En fascinerende og fin detalj til stedet.

Dette er ikke en stor bar, men rommer overraskende mange. Dersom man blir fler og ikke trenger mye bordplass, har de flere krakker under noen av bordene som kan trekkes frem.

Naturvin og sake i fokus

Utvalget av vin hos Merkur Bar varierer stadig for å gi nye smaksopplevelser. Av den grunn har de valgt å ikke ha en meny. Spennende, men litt slitsomt når man ikke vet akkurat hva man vil ha. Bartenderne er serviceinnstilte og man får smake før bestilling, hvilket gjør det noe enklere.

Vi drakk et glass naturvin, Paraschos not fra 2018 (169 kr). En fruktig vin med noter av tranebær og kirsebær.

Utover naturvin fokuserer de også på naturlig sake. Noe annerledes fra klassisk sake, da den ikke er fragmentert og har en høyere alkoholprosent. Prisen på et glass varierer fra 95 kroner til 115 kroner. 

Dette er hovedsakelig en vinbar, men man kan bestille noen drinker. For det meste klassiske “toblandingdrinker”. Vi drakk en Paloma (135 kr) som er en tequilabasert cocktail, og en Gin tonic (115 kr). To enkle drinker som smakte som de skulle.  

Av snacks har de kun oliven til 65 kroner. Da får du en relativ stor skål av grønne smakfulle oliven.

Nabolagsbar

Baren og klientellet oppleves som en typisk nabolagsbar. Det er en fin bar dersom du vil prøve naturvin eller naturlig sake for første gang.

Vi vil påstå at baren passer like bra til en date som en kveld med venner. Det spilles indie/indiepop fra høytallerne og volumet på musikken er lav, noe som gjør det enkelt å prate med hverandre. 

Merkur Bar er åpent hver dag fra klokken 17. Mandag til torsdag stenger de klokken 01, mens fredag og lørdag stenger de klokken 03.

📍Bjerregaards gate 5A