Fra 100 til 200 på Sofienberg

Hunden Skjera er med eieren sin ute på vift på 200, i Oslo.

Tekst og foto: Kathrine Skjærum

Endelig en ny nabolagspub på Sofienberg! Den populære vinbaren 100, har nå fått en oppfølger som såklart heter 200, og byr på en hjemmekoselig atmosfære med god middag.

Gastropuben åpnet for knappe to uker siden og har raskt blitt en favoritt for både to- og firbente.

Psst! Har du fått med deg videoen vi har delt om 200 på Tiktok?



hundevennlig stue

Hos 200 trer du ikke inn i en restaurant, du trer inn i en svær stue hvor folk langt ut i familiegreina henger og bidrar til en koselig stemning. Lokalet har enorme vinduer, men nå i vintermørket blir det flakkende, varme lyset fra alle stearinlysene den beste lyskilden, sammen med bestemors gamle lampeskjermer. Stedet føles lekent, fargerikt og gammelt, men hipt.

Musikken over høytalerne merkes knapt, den går så godt inn i en god bakgrunnsstøy, men når det innimellom kommer gamle slagere blir en oppmerksom og må nikke til takten.

På oldemors gamle teppe får også den firbente bestevennen lov til å slappe av. Alle hunder er velkomne som gjør plassen ekstra populær, særlig med beliggenheten til parken. Perfekt for hundeeiere og hundeelskere.

Gastro middag og salt snacks

Med rumlende mage ser vi over menyen. Vi har allerede hørt rykter om en Schnitzel signaturrett, som har gjort oss nysgjerrige. Snackslista er full med salt fristelser som mandler, oliven, chips, skinke og ost (65 - 195 kr) Blir man frista av hele lista, kan man bestille det hele på en fjøl for 590 kroner. (Uten Bellota skinke, kan man få den til 385 kr). Det er også flere sides og hot snacks man kan velge, fra loaded fries til arancini (fylte, friterte risottoballer).

Under “Big stuff” har de dagens vegetarrett (175 kr), fish and chips (275 kr) og den beryktede svine schnitzelen (295 kr). Valget faller på sistnevnte og vegetarretten som denne gangen er grillet rødkål med nøtter og gremolata som er laget av hakket persille, sitronskall og hvitløk. Vi bestilte også med oss en sexy fries som er med permesan og rosmarin (69 kr).

Schnitzelen blir servert med brunet smør, sitron, potetsalat og gremolata. Ved første øyekast blir man litt forundret, men etter en smakebit av disse sammensetningene, skjønner vi at denne er helt perfekt. Det er litt syrlig smak fra både gremolataen og potetsalaten, men det blir balansert ut med en litt rund smak fra den friterte svinenakken. Vegetarretten er fattig på proteiner, men rik på farge og smak!

Deilige glass og flasker

Som lillebroren 100 har de et frekt utvalg av viner som du nesten ikke får sett eller hørt andre steder, det reflekterer også prisen jo mer man blar i vinkartet. Vi holdt oss på førstesiden og ble skjessen på to spanske, en hvit Guimaro Blanco (160 kr) og en rød Naked Henrick (140 kr). Den røde naturvinen er kraftig og har syrlige noter, den hvite er en deilig tørr variant.

På tirsdager skal de begynne å ha en fast quiz. I enden av lokalet er det nemlig satt opp en liten scene. Vi hørte også rykter om at de ønsker å ha litt ulike kulturinnslag innimellom.

Åpningstider:
Tirsdag - fredag 16-00 | Lørdag 14-00 | Søndag 16-Sent

📍Sofienberggata 17