Skrenten Pizza: Populær nabolagspizzeria i Gamlebyen

Velkommen til Skrenten Pizza, nabolagspizzeria i Gamlebyen

Tekst & foto: Jacqueline Umutoni 

På denne nabolagsrestauranten i Gamlebyen, noen få trikkestopp fra Jernbanetorget, finner du en koselig og fargerik pizzeria.


Hos Skrenten Pizza får du italiensk pizza og med litt kreativitet. Dette er en favoritt blant de lokale, så vi har hatt lyst til å ta turen en stund.

Psst! Har du sett videoen vi har delt om Skrenten Pizza på Tiktok?



“Støtt din lokale pizzabaker”

Når du kommer inn i restauranten er pizzabakeren den første du møter. Han står bak disken og lager pizza, ofte i t-skjorte med “support your local pizza baker” på.

Restauranten har en enkel og behagelig atmosfære som gjør det hjemmekoselig. Det er en retro, men likevel enkel stil.

Få av stolene er like og LP-plater er hengt opp som dekorasjon på veggen. Til tross for dempet belysning, lyses plassen opp av vegger i både fargerik tapet og kreative motiver. 

Det er ikke veldig stort her, men bra med sitteplasser enten man er to eller flere. Den koselige atmosfæren gjør det også lett å nyte stedet i eget selskap. 

Kreative pizza og veganske alternativer!

Det sies at her skal du få litt kreative pizzaalternativer, og det kan vi si oss enig i! De har klassiker som Margherita og Bare Ost som tilsvarer fire oster, men også varianter med mer uvanlige kombinasjoner. 

På menyen kan man velge mellom rød og hvit pizza. Vi prøvde oss på Veggis Deluxe og Middelhavskombo. To hvite vegetarpizza som begge ga en interessant pizzaopplevelse.

Middehavskombo (195 kr) er toppet med trøffelmarinert østerssopp som ga en deilig smak, og med oliven ble den ekstra smakfull. Andre ingredienser på denne pizzaen er mozzarella, feta, spinat, ajvar og rødløk. Ikke nødvendigvis topping man ville ha satt sammen selv, men det smakte veldig godt. 

Hvis du tilfeldigvis har lyst på pizza med både potet, valnøttkjerner og ramsløkpesto kan du velge Veggis Deluxe til samme pris. Potetene er kuttet i tynne skiver og gir jo ikke spesielt mye smak, ramsløkpestoen derimot ga mye smak til pizzaen. Jevnt over en grei pizza, men favoritten denne gang ble Middelhavskombo.
Dersom man skal ha pizzaene veganske kan man få det på alle vegetarvariantene, utenom Veggis Deluxe.

En liter Sangria og uteservering

Det er ikke så mange plasser i Oslo man finner sangria, men det gjør man her. For 420 kroner får du én liter sangria som består av rosévin, pink grape, frukt og is. Det ble riktignok ingen sangria på oss denne gangen, men det er nok en forfriskende drikke perfekt til en varm sommerdag.

Apropos det, på sommeren har de en koselig uteservering på nesten lik størrelse som restauranten. At det ligger kun et trikkestopp fra Bjørvika som da gjør stedet perfekt for en matpause før eller etter bading på Sørenga.

Skrenten Pizza er åpent kl. 16 til 21 fra tirsdag til torsdag. Fredag stenger de en time senere. Lørdag er det åpent 15 til 22 og søndag fra 15 til 21. Mandager holder de stengt.

📍Alnafetgata 1B