100: Vin & bar

Tekst & foto: Maren Mjelstad / Video: Gabriel Viola

En splitter ny vinbar har kommet til Oslo, nærmere bestemt Skillebekk. Vi var der på åpningsdagen og fikk kjenne på den herlige stemningen til den uformelle baren.

På et hjørne på Oslos vestkant finner man den nye baren 100, som har spesialisert seg på god vin. På åpningsdagen var det helt fullt, med folk stående utenfor i håp om at et bord blir ledig. 



Uformell plass med DJ

Ut fra beliggenheten og med vin som spesialitet, kan man kanskje tenke at dette er en fancy plass med hvite duker. Men det er nettopp det det ikke er!

Her er det ikke obligatorisk å snurre på vinen i glasset, lukte med ett nesebor, og slurpe den røde eller hvite væsken. Her kan man komme om man føler man ikke har peiling på vin, men har lyst til å drikke gode viner eller annen drikke.

Med mange grønne planter, bord av lyst tre og industrielle detaljer, gir dette en avslappet og “nedpå” stemning. Sammen med en DJ som spiller det undertegnede vil beskrive som mild tekno, får man følelsen av å være på et moderne utested som passer til både ukedager og helg. Flere ganger så vi personer danse til musikken, selv blant de som gikk forbi utenfor. 

Cocktails og vin i alle varianter

Selv om baren har et godt øye til vin, kan de også friste med drinker. Vi smakte på en drink med ananas, cashewnøtt-sirup og melk (!). Til tross for melken er væsken helt klar og rosa. Det var en god og rund cocktail, som ikke lignet noe vi hadde smakt tidligere. Det er kanskje ikke så rart med tanke på ingrediensene.

Hva drinken heter vet vi ikke, for de har ikke laget en drikkemeny ennå. Men vi får beskjed om at de ansatte vet hva du vil ha “etter en kort prat”, og vi ble ikke skuffet over valget hans! 

Etter drinken måtte vi prøve vinene også, og startet med en spansk rødvin som faktisk ble servert kald. Prisforskjellene på vinen er STOR, med flasker fra 100kr til 100.000kr. Så om du er student eller Exit-typen, her er det noe for alle lommebøker. Noen av vinene får du ikke på Vinmonopolet. De har kjøpt opp hele lageret av ulike vintyper før polet, slik at du må nettopp hit for å teste. 

Om du ikke liker vin er dette likevel en plass hvor du kan finne noe du liker. Her kan man fint nyte en øl, gin eller en cocktail. Frydenlund pilsner kan man få på tap. De jobber med å utarbeide en cocktail-meny, så den kommer etter hvert. Stay tuned!

Baren er dyrevennlig, så her kan du ta med din firbeinte venn om du ønsker. Nærmeste trikkestopp er Skillebekk, som er rett ved baren! 

Åpningstider: Mandag til torsdag kl. 17 til 00, og fredag til søndag fra kl. 17 til 03.

📍Munkedamsveien 100