Fyrhuset Kuba: Koselig bar med snille priser

Fyrhuset-aug21-kjerstilien-1-min.jpg

Tekst og foto: Kjersti Lien

Leter du etter en ‘go to bar’ som er fin året rundt? Da kan vi anbefale Fyrhuset Kuba på Grünerløkka. 

Det terracottafargede bygget gløder i kveldssola nå på sommerstid, mens det i høstmånedene blender inn med naturens fine farger. På Fyrhuset er det alltid god stemning, og gode priser i baren.



Samlingssted både ute og inne

Det tidligere fyrhuset ligger i en av byens grønne lunger, Kubaparken. Og ja, det har virkelig vært et fyrhus en gang i tiden. Kafédriften startet tidlig på 2000-tallet. Dette er et uformelt og hyggelig sted å dra til året rundt. Her kommer alle slags gjester - alt fra studenter og vennegjenger, til nybakte foreldre ute på trilletur.

Fyrhuset er generelt kjent for å ha snille priser, og her synes vi de leverer. Her får du en Ringnes til 72 kroner, og en mugge tilsvarende fire øl koster 260 kroner. Så vennlige priser liker vi. Passer jo også perfekt for byens studenter. Drinkprisene er brukbare også, som vi kommer tilbake til.

Uteserveringa har de siste årene fått en aldri så liten oppgradering, og har blitt en populær plass å samles. Området er veldig attraktivt og når mørket kommer lyses uteserveringen opp av lyslenkene over bordene. Da blir det ekstra koselig! 

Når gradestokken synker er det vel så hyggelig å sitte inne. Trekk inn i varmen og nyt den lune atmosfæren. Stedet har ulike spill man kan låne, samt et shuffleboard i andre etasje. Daglig leder, Bendik Olsen, håper de etter hvert kan tilby gjestene underholdning i form av blant annet eventer og musikkinnslag.  

Mat: Ta med eller gresk

Fyrhuset har ingen matservering, kun snack som nøtter og sirisser, men det er helt innafor å bestille mat andre steder, og nyte den der. Det kan vi like!

Gjennom sommeren har de riktignok hatt et samarbeid med AristOslo. De leverer enkel og nydelig gresk mat, som kan bestilles gjennom Fyrhusets bestilling. 

Vi testet ut Tradisjonell gresk salat og Gyros. Førstnevnte var frisk og god. Enkelt servert, men det var helt topp for oss. Det beste av alt - de sparte ikke på fetaosten! For de som ikke er like glad i fetaost som undertegnede, så var den ikke blanda inn i salaten. Gyrosen var i tillegg saftig og smakfull.

Til å drikke bestilte vi Mojito og Moscow Mule fra baren. To klassikere som falt i smak hos oss, og noe vi lett kommer til å kjøpe igjen. For prisen var heller ikke verst. Mojitoen kostet 105kr og Moscow Mule kostet 115kr.

Vi anbefaler å sjekke ut Fyrhuset, og gjerne nå på sensommeren. Uteserveringa er fortsatt åpen og absolutt verdt å oppleve. Om ikke, så er det like hyggelig å stikke innom utover høsten og på vinterstid. Vi vender stadig tilbake for den hyggelige stemninga og de snille prisene. 

📍Maridalsveien 19