Mastermind: Billig øl og en bar litt utenom det vanlige

Mastermind har et grønt preg og mange sitteplasser.

Tekst & foto: Jacqueline Umutoni

Spill, billig øl og shots? Da bør du ta turen til stedet som har fått navn etter det gamle populære brettspillet.

Blant grønne vegger, sofaer og stoler koste vi oss i Schweigaards gate, fra der man går over den hvite bruen over togene (mot Barcode).



Billig ølmugge og brettspill

Det er kanskje ikke stedet hvor man ser for seg en bar og det er lett å gå forbi. For fasaden gjør ikke mye ut av seg, før du faktisk finner inngangsdøren.

Det som kanskje skiller de mest fra de fleste andre barer, er at du kan samle gjengen for et par runder brettspill og billig øl. Her kan du for eksempel låne Alias, Hint og mange andre spill. De har store bord som kan lett kan gjøres om til langbord, og få plass til hele gjengen. Det er fullt mulig å spille utover kvelden, men da går stemningen over til å bli en mer klassisk pub med høyere støynivå og musikk.

En halvliter øl til 69 kroner kan vi ikke klage på. Vil du spare enda mer penger kan du kjøpe en mugge til 195 kroner som tilsvarer mellom 3,5 til fire øl. Vil du ha en billig feiring kan du kjøpe en flaske Prosecco til kun 295 kroner. Ikke den dyreste og flotteste åpenbart, men morsomt er det. Shots har de også til 53 kroner, så her er det bare å kose seg til stenging. Hvis ikke alkoholprosenten i blodet sender deg hjem tidligere. De har i tillegg flere typer øl på flaske, og noe vin.

Man får ikke kjøpt mat her, men det er lov med medbrakt og du får billig alkohol som plaster på såret.

Retro og grønt

Se for deg store bord, retro sofaer og ordentlig grønne vegger. Da har du Mastermind! Det er ikke nødvendigvis lett å vite hva interiøret er inspirert av, men det føles hipt og fargerikt. Det til tross for at lokalet er nokså minimalistisk og enkelt. Det er ikke ofte toalettet i en bar er verdt å nevne, men her må vi nesten det. De har ikke spart på grønnfargen og båsene er nedtagget (med vilje). Noe som gir et interessant og annerledes preg.

Mastermind passer for de fleste, og hit kommer det en blanding av alle. Vi opplevde overhodet ikke at dette er et sted man trenger å være redd for å ikke passe inn. Tidligere har de hatt arrangementer av ulik slag. Alt fra kunstutstilling til konserter. Vi håper det kommer tilbake igjen!

Fra torsdag til onsdag er det åpent fra 15-03:30, og søndag til onsdag fra 15-02:30. Det er ikke et sted å dra hvis du vil danse kvelden lang, men passer perfekt dersom du vil henge med vennene dine og kanskje mingle med nabobordet.

📍Schweigaards gate 17