Kveitemjøl: Digg bakverk på bryggekanten

Nydelig bakverk og gode blingser, hos Kveitemjøl får du kvalitet på tallerknen.

Tekst og foto: Kathrine Skjærum

Hylle på hylle med nystekte brød i ulike slag, og en stor glassdisk full av søte og salte fristelser. Skoleboller godt kledd i melis og kokos, store cookies med sjokoladebiter, sitron cruffin og deilige grove scones… Vi er allerede fristet!

Kveitemjøl Håndverksbakeri er et ekte norsk håndverksbakeri med fokus på norske, kortreiste og økologiske råvarer.



Digge surdeigsblingser og byens beste croissant?

Vi saumfarer disken etter en spesiell godbit, nemlig deres croissant. Bakeriet har et rykte på seg for å ha de beste croissantene i byen. De er heldigvis ikke vanskelig å finne i disken, for størrelsen er ikke av typen du får på butikken. Denne er trippel så stor!

Vi går selvsagt for en croissant, en flat white kaffe, en surdeigsblings med rød pesto og kylling, og en med grønn pesto, serrano skinke og vellagret ost. Prisene på en blings er 125 kroner eller 110 kr for ‘dagens’ . Blingsen ser innbydende ut, toppet med spirer og godt med pålegg. Et skikkelig digg brød med godt sammensatte spreke smaker er vi enige om, og perfekt til en liten lunsj.

Croissanten lever også opp til det gode ryktet! Det er den beste undertegnede har smakt enn så lenge. Den er bakt med flere lag som gjør den ekstra stor, luftig og skikkelig mektig! Vi ble sittende lenge å kose oss med denne, og kjente en ekstra nysgjerrighet til deres pain au chocolate. Det får bli neste gang!

«Bakverk to go»

De fleste kommer innom og tar med seg bakevarer videre, kanskje for å nyte den ute i sjøbrisen? Bakeriet er nemlig plassert på Aker Brygge, så å nyte baksten og kaffen ute ser ikke ut som noen dum ide.

Dessuten ser ikke selve lokalet veldig innbydende ut til å bli sittende, ved første øyekast. Det er litt upersonlig og grått. Kanskje på grunn av fraværet av andre ting en stoler og bord, på et stort grått gulv? All kjærligheten her er nok lagt i bakeverkene.

Lokalet har noen hint av nordisk interiør i form av mørke vegger i svart og dyp blå, møbler i mørkt tre og én retro sofa, samt noen fotografier på veggene.

Det føles først rart at det ikke er noe musikk i bakgrunnen, men strømmen av folk som kommer og går lager en behagelig naturlig bakgrunnsstøy. Det er mye aktivitet i timene vi sitter der og nyter kaffen.

Så med tanke på hvor godt det smakte, er vår klare anbefaling å ta seg noe å nyte i vårværet på bryggekanten, fremfor å planlegge en lengre lunsj her.

📍Fjordalléen 10