Preik: Nyåpnet restaurant og nabolagsbar i Gamlebyen

Vi har vært innom den nye nabolagsbaren Preik i Gamlebyen.

Tekst & foto: Louise Sneis Vidhammer 

Er du gira på å nyte spennende småretter, smakfulle sandwicher eller noe godt i glasset? 

Da bør du definitivt planlegge et besøk til nabolagsbaren Preik denne høsten! Her får du en solrik uteservering, et lunt og hyggelig lokale og god stemning.



Retro stil og nedpå stemning 

Stedet åpnet for knappe to måneder siden, og vi måtte selvsagt ta turen innom og teste i regnværet. 

Vi ble møtt av grønne planter hengende ned fra taket, turkise bord og avslappende musikk denne fredags formiddagen. Lokalet har et retro preg, og er kult og gjennomført. De turkise fargene går også igjen i serviset. 

De har flere sitteplasser inne, både for små og litt større grupper, i tillegg en bar med flere sitteplasser. Dersom vi får noen fine høstdager fremover, er uteserveringen perfekt! Her ryktes det om sol til den går ned og en vakker solnedgang. 

Psst! Baren er hundevennlig. 

Spennende cocktails, spesialøl og Pet Nat 

Baren har et stort og bredt utvalg av drikke. Her kan du velge mellom klassiske, vinbaserte og husets cocktails, over 20 forskjellige ølsorter, samt en varierende vinmeny. 

Et glass vin får du for mellom 106-146 kroner, cocktails ligger på mellom 129 og 139 kroner og en 0,5 øl på tapp (Fredrikstad Pils) koster 106 kroner. Er du glad i øl, og ønsker å teste ut noe du ikke har prøvd før, så er dette det perfekte stedet! Snublejuice IPA (109 kr) og Sour Suzy (106 kr) var bare noen av mange alternativer på menyen. 

Etter anbefaling fra servitøren gikk undertegnede for et glass med Bottega Spumante Ancestrale til 128 kroner. Dette er en naturlig perlende vin, kalt Pet Nat, og den skuffet virkelig ikke!

De har også alkoholfrie alternativer, som kaffe, te, brus og noen alkoholfrie øl. En kaffe inkludert påfyll koster bare 42 kroner, noe som er relativt billig sammenlignet med andre steder i byen. Det eneste vi syns manglet var alternativer til cocktails på menyen. 

Mer enn bare en bar 

Nabolagsbaren tilbyr mye mer enn bare drikke. Her kan du også gå for en lunsj eller for småretter/snacks til et glass vin en sen høstkveld. 

De serverer alt fra Avocado toast (171 kr), Gresk salat (179 kroner) til Parmasan potetgull med aioli (74 kr), Sardiner i boks med brød, smør og sitron (126 kr) og Grillet Saint-Marcellin servert med honning, timian og toastet brød (136 kr). I tillegg har de et bredt utvalg av spekemat og kjøtt som leveres av Indre Oslo matforedling, så her får du lokale råvarer av god kvalitet. 

Vi gikk for en Tomato grilled cheese til 178 kroner, og en Burrata til 132 kroner på deling. Sandwichen var saftig, sprø og cheesy, akkurat sånn den skal være! Porsjonene var store, så her får du mye (og god) mat til en rimelig pris! De fleste rettene på menyen serveres frem til klokken 21, med unntak av enkelte småretter og snacks. 

En ny perle i byen 

Enten du ønsker å tilbringe en gråværsdag inne i den koselige atmosfæren eller nyte høstsola på den fine uteserveringen, tilbyr Preik alternativer for enhver stemning. Vi skal definitivt tilbake! 

I slutten av august arrangerte de også sitt første event med stand-up (gratis), som virket å være en suksess. Det blir spennende å se hva mer de har i ermet for høstsesongen. 

Preik har åpent tirsdag til lørdag klokken 12-01 og søndag klokken 14-01. 

Psst! 34-bussen stopper rett utenfor baren. 

📍 St. Halvards plass