Arv Kaffe & Retro: Kafé og bar i Gamlebyen

Tekst & foto: Maren Mjelstad

Den koselige bruktbutikken i bydelen Gamle Oslo har nå utvidet tilbudet og blitt til både kafe og vinbar, men fremdeles med den samme retro-stilen. 

På et gatehjørne av en gammel bygård i Gamlebyen ligger den koselige kaffebaren, med innredning fra 60- og 70-tallet. Med servering av både vin, øl, kaffe og bakst, måtte vi ta turen for å smake.

Psst! Har du sett videoen vi har delt om Arv Kaffe & Retro på Tiktok?



Ferske franske bakevarer

Når man kommer inn i butikken trekkes øynene raskt mot taket, hvor fylt av ulike retro-lamper henger. Blikket trekkes deretter nedover i lokalet, hvor det er en blanding av høybord med barkrakker, og lave bord med de ikoniske Falcon-stolene.

I enden er disken, hvor det står en skål med skoleboller og et fat med vanlig og rød croissant. Mandelcroissant og kanelsnurrer har de også, så vi hadde vansker med å velge. Bakevarene får de levert av det populære bakeriet Boulangeri M, som vi tidligere har besøkt

Vi gikk til slutt for en rød croissant (56 kr), dobbel cappuccino (45 kr) og en frokostpakke. Den består av vanlig kaffe, toast og juice til 110 kroner.  Croissanten hadde en slags vaniljefyll og en smak av safran. 

Dette var en morsom og spennende kombinasjon, men kanskje litt i meste laget for undertegnede. Toasten med salami passet veldig bra denne lørdagen. De har også en vegetartoast med squash og pesto.

Ta med en date eller vennegjengen 

Selv om stedet også tidligere solgte kaffe og bakevarer, er det salg av vin og øl som er det nyeste tilskuddet. Vinen er levert av Oslo Wine Agency, og det er tre til fire typer av rød og vin ved vårt besøk. 

Prisen for et glass var fra 107 til 132 kroner, men det var også mulig å kjøpe flaske (419-719 kr). Av øl hadde de Schous (98 kr for 0,5l) og Frydenlund (92 kr for 0,5l) på tapp. 

Med sin variasjon av små og litt større bord, er dette en fin plass å dra på date eller med noen venner for noe godt i glasset. Bare vær obs på at stedet ikke er så stort, så om dere er en gjeng kan det være lurt å komme tidlig.

Tidligere har de hatt quiz på onsdager, musikalske arrangementer og vært med på markeder. Dette gjør at vi gleder oss til å se hva slags ting de vil finne på fremover!

Fremdeles salg av varer

Butikken ble startet av far og datter Frode og Nora Mortensen i 20. Det er Frode som over flere år har samlet og solgt porselensserviser. Varene blir kjøpt på loppemarkeder rundt om i landet eller utlandet. 

Grunnet skjenkebevillingen har de blitt nødt til å flytte salget av gamle serviser til deres Instagram-profil. Lampene og andre gjenstander i kafeen er også som regel til salgs, så om du er interessert er det bare å spørre!

Åpningstidene er i skrivende stund mandag til fredag 17-sent og lørdag til søndag 10-sent. Hva som inngår i “sent” vet vi ikke, men det pleier de å spesifisere på Instagram-profilen deres.

📍Schwegaardsgate 57