Bar Albatross: Nabolagsbaren på Torshov

Bar Albatross, eller måka som stamgjestene kaller dem, er en hyggelig nabolagsbar med mye god drikke å velge på.

Tekst & foto: Kathrine Skjærum

Denne lille perlen av en bar har blitt stemt frem som Norges syvende beste cocktailbar. Kanskje ikke så rart den er populær?

Her måtte vi ta turen for å teste utvalget av drinker, snacks og om stemningen er så bra som mange sier.

Psst! Har du sett videoen vi har delt om Bar Albatross på Tiktok?



Både klassiske og unike cocktails 

“Hei! Lenge siden jeg har sett deg”, hører vi i det vi setter oss ned. En kvinne smiler mot bartenderen og slår seg ned ved baren hvor to andre venner har tatt plass. “Ja, nå er det en tid siden sist”, svarer bartenderen. Vi skjønner fort at dette er en nabolagsbar med stamgjester og et hyggelig miljø. 

Bar Albatross er et kjent sted på Torshov og for mange baren de alltid vender tilbake til. Her er det folk som er nedpå, og som liker å nyte et glass i et avslappet og rolig lokale. Det som skiller dem ut fra andre barer er deres cocktailkunnskap.

De ble kåret til topp syvende cocktailbar i Norge i 2021, og de holder samme trøkken på cocktailutvalget i dag. De klassiske cocktailene får man selvsagt her, men det er verdt å sjekke ut menyen hvor de ofte har et utvalg på fem av husets egne cocktails. 

Søtt, bittert og vin

Vi prøvde ut deres Italian Iced Tea (152 kr) en av de mer bitre cocktailene med te-infusert søt vermut, amaro, appelsinjuice og tonic. Vi hadde også Albahaca (152 kr) som er en noe søtere cocktail med jordbær, basilikum, sitron og cubansk rom. Denne ble bordets favoritt med en god balanse mellom søt og bitter. Tross samme pris var glassene ganske ulike i størrelse, vi skulle ønske sistnevnte ble servert i noe større volum.

Barens mest populære valg på cocktailmenyen er en spicy cocktail de kaller Mexican Grenadine (152 kr). Denne er med chili - tequila, mezcal, granateplesirup, lime, grapefrukt, agave og chipotle salt. De har også en spennende Gin Tonic med grapefrukt (142kr).  

I tillegg til å være en god cocktailbar, har de også et lekkert utvalg vin i forskjellige prisklasser og såklart øl. Her kan de fleste finne noe de trives med. Det er også en liten snacksmeny hvis man skulle ønske noe å gomle på. Her ligger prisene på 50 - 90 kroner og du kan velge mellom Losada oliven, Comté, salami og cornichons (syltet agurk).

Måke vs. albatross

Måka som står i døråpningen, kledd etter sesong og spesielle begivenheter, legger man lett merke til. Dette var en gave fra noen av de faste gjestene. Ganske kort etter åpningen av Albatross, ble baren kalt for “Måka” av stamkundene. 

Hovedsakelig er baren oppkalt etter bandet Fleetwood Mac sin låt Albatross, en rolig og god låt fra 70-tallet. I hyllene blant forskjellige drikkevarer er det også en platespiller. Her spiller de plater i alle sjangere som god bakgrunnsmusikk. Platesamlingen på huset er en miks av de ansattes egne samlinger og plater de kjøper inn fra Big Dipper. 

Avslappet og intim bar

Nabolagsbaren har en ganske rolig og avslappet stemning som gjenspeiler møblene deres. Det er kroker med sittegrupper, vindusplasser, barstoler og små krakker. Mye av interiøret ser ut til å være inspirert av 70-tallet. Når kvelden inntar lokalet minner det om en hyggelig stue med dempet belysning og en summing av gode samtaler. 

Baren står aldri tom, og selv på en tirsdag kveld var det ikke mange ledige bord. Her tar de ikke reservasjoner, så å ta turen litt tidligere kan være lurt for å få en sitteplass. 

Stedet har åpent mandag til torsdag fra klokken 16 til 01, fredag 14 til 01 og lørdag til søndag fra 16 til 01.

📍Torshovgata 5