Aking i Korketrekkeren

Det går fort i svingene nedover akebakken.

Tekst & foto: Kathrine Skjærum

Klar for skikkelig action med høy fart, krappe svinger og voldsomme hopp? Da burde du absolutt sjekke ut den to kilometer lange akebakken, Korketrekkeren!

Akebakken starter fra t-banestoppet Frognerseteren og ender på Midtstuen t-banestopp. En aketur hvor du slipper å gå opp bakken! Her er våre beste tips til aketuren. 

Psst! Har du sett videoen vi har delt om Korketrekkeren på TikTok?

    • Åpningstid (akebakke): Døgnåpen

    • Hvordan komme seg dit: T-bane 1 tAkeforeningen i Oslo:il Frognerseteren

    Akeforeningen i Oslo:

    • Åpningstid: Mandag til lørdag kl. 10-21, og søndag kl. 10-18 (se oppdateringer på Facebook).

    • Priser:
      Voksen: 130 kr
      Barn (under 18): 80 kr

    • Kiosk: Nei

    • Toalett: Ja

    Skiservice Kjelkeutleie:

    • Åpningstid (utleie): Mandag til lørdag kl. 10-21, og søndag kl. 10-18.

    • Priser:
      Rodel kjelke over 160 cm: 150 kr
      Dobbel rodel for et barn og én voksen: 250 kr Rodel kjelke under 160 cm (opptil 15 år): 115 kr

    • Kiosk: Ja

    • Toalett: Ja

    Adresser:



Utleie av kjelker

Korketrekkeren eller Korken som den også blir kalt, er utvilsomt en av Oslos beste akebakker. Fallhøyden er på 255 meter, optimalt for utsikt og skikkelig fart. På det raskeste tar det åtte til ti minutter å kjøre ned, men det er bare hvis du holder høy hastighet og klarer deg uten stopp. Beste med denne bakken er at du ikke trenger å gå den bratte veien opp igjen! T-banen går hvert 16 minutt, så hvis du timer det riktig blir det ikke lange ventetiden før du er på toppen igjen.

Selve akebakken er døgnåpen og du kan ta med din egen rattkjelke/akebrett og hjelm (anbefales!). Trenger du låne utstyr er det to steder for utlån rett nedenfor Frognerseteren stasjon. Hos Skiservice Kjelkeutleie får du lånt kjelker i metall, hjelm, bukse, jakke og sko. De har også en liten kiosk og kaffeautomat. 

Hos Akeforeningen i Oslo får du lånt hjelm og ekte rodel og trekjelker. Disse har meier av metall eller tre, for bruk på snø og is. Da kan det gå helt vilt fort nedover bakken!

Tips til aketuren

Da vi tok turen så vi de fleste hadde med egen hjelm og skibriller. Skibriller kommer godt med når været er på sitt beste (eller verste). Hjelm og støvler over ankelen er lurt å ha på ettersom kutt og skader på ankelen er de vanligste skadeårsakene. Hvis du sjekker ut Akeforeningen i Oslo eller Skiservice Kjelkeutleie på Facebook får du oppdateringer om føre og åpningstider for kjelkeutleie. 

Det er færrest folk ved åpningstiden klokken 10. Det bruker å være langt mer folksomt fra kl. 12-13 tiden, og særlig i helgene. På de travleste tidene blir det proppfullt på t-baneturen opp. Viktigst av alt er å ha det gøy og passe på hverandre 💜

Vi hadde med oss en sekk med vann, kakao og god lunsj. Det er flere steder i løypa det kan være hyggelig å slå seg ned å titte på kaoset i løypa, eller på utsikten.

📍Holmenkollveien 202 (starten av Korketrekkeren)