Tre favoritter hos Barcode Street Food

Vi har vært innom Barcode Streetfood i Oslo og testet sushi, indisk og digg dessert.

[annonse]

Tekst & foto: Taran Hofvind

Midt i et av Oslos mest populære områder, Bjørvika, blant høye, moderne bygg og travle gater, finner du et pulserende, fargerikt sted fylt av spennende mat og drikke fra alle verdenshjørner. 

Barcode Street Food har de samlet femten matboder fra blant annet Japan, India, Thailand, Karibien, Hellas, Portugal, Libanon og mange flere. Vi besøkte sushiboden Hapag, den indiske klassikeren Der Peppern Gror, og avsluttet matfiestaen hos den fargerike dessertboden Toppers!

Psst! Har du fått med deg videoen vi har delt om Barcode Street Food på TikTok?



Hapag Sushi: Fargerik og digg sushi

En ekte osloborger elsker sin sushi og på Barcode Street Food finner du Hapag Sushi. De lager både tradisjonelle retter som sashimi, nigiri og maki og mer moderne varianter av klassikere som frityrstekt maki.

Vi testet både klassisk nigiri og maki, og noen av deres mer spennende spesialiteter. Favoritten var definitivt Hapag Spesial Maki (145 kr) og deres Kuchi Box (185 kr). Spesialmakien er åtte biter fritert kongereke med flambert laks, teriyaki og spicy mayo toppet med fargerike rogn! Denne var ti av ti for både smaksløkene og øynene. Kuchi Boxen består av åtte maki med både tunfisk, laks og spicy mayo, og fire nigiri med flambert laks og flambert tunfisk. Vil du ha en smaksbombe av et sushimåltid er denne komboen perfekt.

Er du glad i mer tradisjonell sushi, får du for eksempel også en klassisk Nigiri Miks til 159 kroner med åtte nigiri av laks, tunfisk og kongereke. For deg som ikke er like glad i rå fisk anbefaler vi på det sterkeste å teste Hapags Chicken Teriyaki Boks (175 kr)! Fritert kylling er aldri feil og her får du masse smak fra teriyakisausen, digg crunch, ris, syltet kål og salat.

Der Peppern Gror: Klassisk indisk favoritt  

En av Oslos mest populære indiske restauranter er Der Peppern Gror, og de finner du også  på Barcode Street Food! Butter chicken er en soleklar favoritt og er absolutt hovedattraksjonen, men de har også spennende vegetaralternativer og andre småretter.

 Deres butter chicken med grillede kyllingbiter er full av smak og metter godt, tilberedt i en nydelig tomatsaus bestående av fløte, cashewnøtter, krydder og smør, servert med ris og papadums til 175 kroner. 

Er du ekstra sulten har de også sin mest solgte variant, Taste Of Peppern (230 kr), hvor man får flere retter i en. I tillegg til butter chicken med naan får du nydelige samosa, som er frityrstekt butterdeig fylt med krydrede poteter med pådrysset mint- og chilichutney, yoghurt, tamarind og granateple. (Denne kan også bestilles som en smårett for seg til 110 kr). Retten Chicken 65 er også en del av denne deilige miksen. Det er frityrstekte kyllingbiter marinert i rød chili, hvitløk, ingefær og krydder. 

Taste of Peppern er også mulig å få helt vegetar, hvor all kyllingen er byttet ut med den indiske osten paneer! Denne traff godt hos vegetarianerene i gjengen.

Vi testet også Chicken Tikka Kati Roll (160 kroner) som er en nyhet på menyen. Da får du to stykker wraps med kylling tikka, løk, paprika, koriander og mango-chili majones. Denne var full av gode smaker og perfekt til lunsj.

Toppers: All topping du kan drømme om

Etter et godt måltid frister det ofte med en søt avslutning. Nyheten Toppers, har nå inntatt mathallen på Barcode med sine fargerike og gøyale desserter fylt med (nettopp) topping! Her kan man så og si få alle dessertdrømmer oppfylt.

Her er det iskrem og donuts på menyen, med et hav av topping du kan velge fra! Vi ble anbefalt Salty Caramel Crunch (129 kr) med softis, donut, vaniljeis med salt karamellsaus, karamellperler, myk karamell fudge, daim crunch og nøttekrokan og melkehjerte! Trenger vi å si mer? Nam! Eller hva med Oreo Strawberry Dream (129 kr) med softis, jordbæris, donut, ferske jordbær, jordbærsaus, oreo kjeks, jordbærstrøssel, hvite sjokoladekuler og marengs?

Her sparer de ikke på noe, så vi anbefaler å dele hvis dere er flere. Du kan også få kun donut med valgfri saus og tre toppinger du ønsker til 59 kroner, eller to kuleis eller stor softis med saus og tre toppinger til 89 kroner. For de minste eller de småspiste har de også en kule eller en liten softis med saus og en topping til 59 kroner. 

En kopp kaffe hører ofte sammen med en god dessert, og det får du også hos Toppers. Vi anbefaler å teste deres Affogato (59 kr), en dobbel Espresso og vaniljeis! Dette er en gøy dessertopplevelse fylt av farger og søtsaker! 

Afterwork, stand up og drag 

På Barcode Street Food kan vennegjengen ta en lunsj eller middag hvor alle kan spise og drikke akkurat det de har lyst på. Det er det som er så genialt med mathaller!

Men her er det ikke bare mat og drikke på menyen! De har ofte sosiale eventer som after work med DJ, stand up, ølfestival, klesmarkeder og drag show! Her finner du alle eventene på høstens program.

Åpningstider:
Mandag-lørdag: 11-23
Søndag: 12-22

📍Dronning Eufemias gate 14