Sofies Datter: Litt av Midtøsten på Bislett

Et godt glass rødvin på nabolagsrestauranten på Bislett.

Tekst & foto: Sara Åsatun 

Er du på leting etter et nedpå sted som serverer mat fra midtøsten med gode smaker og enda litt mer? Da vil vi anbefale å ta turen innom denne koselige restauranten på Bislett. 

Hos Sofies Datter kan du velge blant kald og varm meze, eksotiske hovedretter og flere ulike typer pasta. Her henter de inspirasjon fra Midtøsten, blant annet i deres meze som er kjent for å være små og velsmakende retter, passende for å dele mellom flere. Utvalget av vegetarretter er stort og smakene gode. 



Glitter og grønne planter 

Rett ved trikkestoppet i Stensbergparken åpnet restauranten dørene 1.september 2023. Siden oppstart har det vært travelt inne i de sjarmerende lokalene.

Den ene delen av lokalene er malt i en rødbrun farge og har flere større bord med mye plass. På veggene henger det store malerier i spreke farger, fulle av glitter med motiver fra popkultur, disney og politikken. Det er lunt og koselig med levende lys på bordene og grønne planter i vinduskarmene.

I den andre enden av lokalet er veggene malt i mørk grønn farge og du finner flere bøker i store bokhyller. Vinduene er store og slipper mye lys. Her er det også lunt og trivelig, men bordene er noe mindre og det er mer intimt, perfekt for en date.  

Menyen er stor og du kan velge mellom varm og kald meze som enkeltretter hvor prisene ligger mellom 99-109 kroner, eller ulike pakker. Den varme mezen består av  Batata Harra som er båtpoteter, en del ulike typer varmt kjøtt som kyllingsspyd, Tyrkisk Chorizo, Scampi og fylt spisspaprika.

Den kalde mezen består av Hummus med brød, røbethummus, oliven og Tabbouleh, som er en type salat med bulgur. Du kan velge å kjøpe et par retter eller så kan du velge ulike pakker til antall personer.

Pakkene inneholder ulike varme og kalde mezer og du kan fint bytte ut en av mezene. Det koster 265 kroner for én person og 310 kroner for 2 personer. Pastaen koster fra 199-229 kroner og hovedrettene ligger på 269-289 kroner. 

Sofies Datter skal også ha mye skryt for deres store vegetarutvalg som også inkluderer en helt egen plass for vegetarmezer på menyen. Den består av blant annet røbetchips, grillspyd med grønnsaker, Batata Harra og oliven. 

Vi valgte meze for to personer, både kalde og varme. De mezene vi fikk da var grillspyd med kylling og med oksefilet, lammekoteletter med en BBQ-saus, grillspyd med grønnsaker og varm spisspaprika med cremefraiche of feta ost.

De kalde mezene bestod av rødbethummus, Batata Harra som da er båtpoteter, aioli, brød, oliven og Tabbouleh. Rødbethummus ble dog byttet ut med vanlig hummus.

Det ble også bestilt et glass av en amerikansk rødvin til 120 kroner som ble anbefalt, og en Pornstar Martini til 145 kroner. Om du er glad i smaken av vaniljevodka burde sistnevnte bestilles. Vi ble ikke helt kloke på om dette kan kalles en Pornstar Martini eller om det kun var en ren shot med noe pasjonsfruktsirup i, men alkohol var det definitivt.

HumMus og sprø poteter

Vi ble servert den kalde og varme mezen samtidig. Førsteinntrykket var at det manglet litt farge, som man ofte kan forvente av mat fra midtøsten. Et litt grått førsteinntrykk!

Vi prøvde oss på Batata Harra-en først;  båtpotetene ble servert varme  med et tynt crispy lag på utsiden og myke på innsiden. Det var brukt rikelig med krydder og de var like gode alene, som dyppet i aiolien de kom med.

Hummusen var god på smak, men litt vel kald, som om den kom rett fra kjøleskapet. Etter noen minutter på bordet var den mer romtemperert og smakene fikk tre ordentlig frem. Den ble også servert med et veldig godt ferskt brød.

Tabbouleh var noe av det mer fargerike på tallerkenen. Dette var en salat som bestod av blant annet granateple, persille og bulgur. Den hadde en veldig god og frisk dressing, og var et godt innslag mot de varme rettene. Den kalde mezen bestod også av oliven som var litt spicy og man fikk en skål med sweet chilisaus som kunne brukes som dip, til både potetene og den varme mezen. 

En smakseksplosjon

De varme mezene vi fikk servert var lammekoteletter, grillspyd med kylling, grillspyd med oksefilet og varm spisspaprika med fetaost og creme fraiche. Sistnevnte var søt og crispy, og med den salte fetaosten og creme fraichen ble det en utrolig god smakskombinasjon mot de crispy potetene og det smakfulle kjøttet.

Kyllingspydene manglet noe smak og det stod på menyen at de skulle serveres med mango chutney, men den kom aldri på bordet. Undertegnede må innrømme at man ikke merket noe til at den manglet med all den andre gode dippen man fikk servert.

Grillspydet med ytrefilet derimot var en smakseksplosjon i munnen. Kjøttet var mørt og smeltet på tungen og var marinert i mye godt krydder. Lammekotelettene var på samme måte og sammen med aiolien og Tabboulehen gjorde dette mye av måltidet. Lammekotelettene kom også med en dip som smakte litt som en BBQ-saus med noe tacokrydder i, men blir beskrevet som “Tamarind” på menyen. Dette kan absolutt anbefales. 

Besøket var hyggelig og vi kan anbefale alle som bor i området å ta turen om de ønsker seg mat fra Midtøsten med en norsk vri.

De kunne fortelle at de snart begynner med julemeny som består av det tradisjonelle lutefisk, pinnekjøtt og ribbe. Sofies Datter har også en egen barnemeny og dine firbente venner er velkomne inn i varmen. 

Åpningstider:
Tirsdag: 16-22
Onsdag til torsdag: 16-23
Fredag:16-00
Lørdag: 12-00

📍Thereses gate 20B