Gråbein Bar: Nabolagsbar og kafe

Gråbein Bar

Det er ikke første eller siste gang vi tar en tur til Gråbein i Oslo.

Tekst & bilder: Jessica Rahimi

Nabolagsbaren Gråbein har vi alltid hatt sansen for! Både som kafe og bar, urbant plassert mellom Tøyen og Grünerløkka.

Baren er bygd opp av store og små gjenbruksskatter, som gjør det litt annerledes. En rustikk og retro stil med planter og behagelig musikk på høyttalerne, som står i stil med atmosfæren i lokalet. Så har de en fin liten uteservering også!



Suppe og gulrotkake

Vi besøkte stedet på dagtid og fikk i oss et lite måltid, med både dessert og god drikke. Dagens Gråbeiner (120 kr) er hver dag et mysterium. På menyen står det «spør kelnern». Vi ble servert en deilig mengde ertesuppe, med et hint av smak fra India. Suppen varier i smak fra dag til dag, så her er det alltid en liten overraskelse å få.

Resten av menyen består av toast, der du kan velge mellom tre ulike typer (135 kr), i tillegg til Burratina (155/275 kr) eller ostetallerken (275 kr).

Mineralvann er det også et godt utvalg av, blant annet hjemmelaget limonade og Thomas Henry Ginger Beer, som vi hadde lyst på. Limonaden ble flott estetisk servert i et høyt glass, med mynteblader, sitron og isbiter. Og en ingefærøl slår nesten aldri feil!

Etter maten bestilte vi også et stykke gulrotkake (50 kr), selvsagt med en kaffe til. Den får du både varm og kald og prisene ligger på 35 til 60 kroner.

Uteservering og arrangementer

Solen skinte, så uteserveringen var et populært sted å ta seg en kald drikke. Noe vi også måtte ty til. På drikkemenyen får du alt fra øl og cider (fra 90 kr), til naturvin (120-190 kr glasset) og en rekke ulike drinker. Drinkprisene varierte fra 120 til 145 kroner

Annenhver tirsdag kl. 17 arrangerer de quiz, som ifølge kelneren alltid blir «veldig stappa». Kjent for kveldsaktiviteter er de absolutt, for det arrangeres også iblant både poesikvelder, høytopplesninger og konserter.

Sommeren 2021 var det også fullt hus da Gråbeinfestivalen ble arrangert. På agendaen var det konserter med ulike artister i bakgården. De håper heldigvis på å få det til snart igjen!

Med åpningstider fra 17 til midnatt på tirsdager, fra 12 (-00) på onsdager og torsdager, 12-01 på fredager og lørdager, og 12-22 på søndager kan det oppleves en god helaften, nesten hver dag her hos Gråbein. Her får du alt fra en rolig ettermiddag til fest og stemning. så om plassen er unik er det ingen tvil om.

Psst! På Gråbein er de opptatt av å være en hundevennlig plass. Så her kan din firbeinte bestevenn bli med.

📍Lakkegata 71A