Kuro Oslo: Ny kafé på løkka

Minimalistisk stil hos den nye kaféen på Grünerløkka, Kuro Oslo.

Tekst & foto: Jacqueline Umutoni

Ny nabolagskafe har åpnet på nedre Grünerløkka, og denne gangen er det familien bak klesbutikken F5 som har åpnet kafé!

Tross det er lite, intimt og med minimalistisk innredning, koste vi oss her.

Psst! Har du sett videoen vi har delt om Kuro Oslo på TikTok?



Lyst og minimalistisk

Selve kafeen er liten og intim, men med sitteplasser utenfor og deres lyse minimalistiske stil, kjennes det ikke lite ut. Det er få sitteplasser inne, så det kan fort bli fullt, men for innredningen er det verdt å nyte kaféen inne.

Det er også lagt opp til sitteplasser ute som man kan nyte med en kaffe i hånden. Da vi besøkte kaféen kom det jevnlig med folk innom, så den har allerede rukket å bli lagt seg merke til.

I samme lokale som kaféen finner vi klesbutikken F5, som er eid av den samme familien. I likhet med kaféen er interiøret og klærne som selges, enkle i stilen. Klærne er til både gutter og jenter, kanskje mest for de i 20 og 30 årene. De har tidligere hatt butikken i Prinsens gate, men de flyttet fordi de ønsket å komme nærmere der folk bor.

Det er tre familiemedlemmer som har åpnet den nye kaféen og flyttet klesbutikken hit. Sammen har de pusset opp lokalet, snekret møblene og innredet både kaféen og klesbutikken i en enkel stil, med beige og hvite toner. Vi liker det!

Kaffe, og sandwicher fra Eckers 

Utvalget av kaffe på Kuro Oslo består av husets kaffe eller håndbrygget, så det gjelder å forhøre seg om hva som er sesongens. De tilbyr klassikere som caffè latte (50 kr), flat white og cappuccino (45 kr). Hvis ikke noe varmt faller i smak, kan man også få kjøpt seg blant annet en iskaffe til 55 kroner eller kombucha til 63 kroner.

Er du sulten selges det noe mat, men foreløpig er ikke menyen særlig stor. Derimot er planen å få inn mer mat. Foreløpig lot vi oss friste av en kanelbolle til 55 kroner, og to typer sandwich fra Eckers til 79 kroner.

Edit om mat fra Kuro: «Vi har ikke lenger sandwicher fra Eckers på menyen. Har begynt å lage litt lunsjmat selv istedet nå. Så har vi forøvrig begynt å ta inn litt bakevarer fra Ille brød siden sist dere var innom.»

Til drikke ønsket vi noe forfriskende og med koffein, og fikk servert noe utenom det vanlige. Det var en kombinasjon av deres kalde drikker fra Empress, sammen med dagens kaffe. Friskt, men samtidig litt skarp i smaken på grunn av kaffen. Denne har ikke rukket å komme på menyen, men spør om denne kombinasjonen og den serveres med glede. 

Kaféen er åpen fra kl. 8-17 på hverdager, 10-17 på lørdag- og 10-16 på søndager. Klesbutikken F5 åpner ikke før kl. 12.

📍Rathkes gate 9