Ølkurs: Mer av Oslo Beer Tour

Endelig kan vi introdusere Ølkurs: Mer av Oslo Beer Tour . En super kveld med masse læring og hygge!

[Annonse - Dette er en del av vår Mer av Opplevelser]

Tekst & foto: Taran Hofvind og Øystein Kind

Nå kan du smake på og lære om ulike, spennende ølvarianter hos hele tre unike ølbarer i Oslo sentrum, på én kveld! 

Bli med på en helaften i ølets verden hvor du kan oppdage nye favoritter, få ny kunnskap og ikke minst en ekstra hyggelig kveld i sosialt lag. Dette ølkurset tar deg med på en smaksreise fra Røør like ved Stortinget, innom Brygg i Storgata, og til slutt hos klassikeren Crow Bar i Torggata.

Denne opplevelsen er en del av vår Mer av Opplevelser. Sammen med lokale aktører tester og setter vi sammen unike opplevelser, og hvis vi liker det finner du det her!

74 øl på tap hos Røør

Det hele starter hos Røør som har hele 74 øl på tap. Så dette er et ølsted man absolutt bør kjenne til hvis man er glad i det gyldne brygget, og måtte være med.

Kvelden begynner med at vi får servert fire ulike øl i en variasjon av lyst og mørkt øl, som vi skal lære mer om og smake oss gjennom. Det er det en jovial og engasjert ølkjenner som geleider oss gjennom hva som blir servert i glassene, og forteller gledelig om historien til hver øl.

Noe som var litt overraskende for undertegnede, som er svært uerfaren på ølfronten, var at ølen ble servert i noe som lignet mer på vinglass enn ølglass. Det er visst fordi formen gjør at aromaene blir bedre bevart. 

Etter å ha smakt oss gjennom de ulike variantene får vi velge oss en favoritt som vi får servert i full størrelse og nyte sammen med gjengen. Stemningen underveis er allerede veldig god og avslappet, og gjengen blir i enda bedre humør da vi får vite at det også venter en god matbit på siste stopp.

📍Rosenkrantz’ gate 4

Fargerik fortsettelse hos Brygg 

Turen går videre til Oslos storstue for ølentusiaster, med sine 1400 kvadratmeter, nemlig Brygg, i Storgata. Dette er et livlig sted over to etasjer hvor alle slags folk stikker innom for afterwork, godt øl, en matbit, eller en runde med bordtennis! Selve ølkurset foregår her på et eget området. 

Alle blir servert en planke med hele fem nye spennende varianter ulike øl. Fargene strekker seg på et spekter fra lyst, gult, innom rosa over til det helt mørke - med veldig ulike og spennende lukter og smaker. Kan du ikke noe om øltyper, ølbrygging eller aldri hørt om malt, gjær og humle, ingen fare!

Her får du introduksjoner av alle øltypene du har fått i glassene fra den svært kunnskapsrike kursholderen. Rekkefølgen på hvilke øl vi smaker er også nøye kuratert, slik at vi skal få mest mulig ut av hver smaksopplevelse.

Her får du også din favoritt fra smakingen i full størrelse etter vi har smakt på de fire forskjellige ølene!

📍Storgata 7

En siste skål og nattmat hos Crow Bar

Kveldens ferd ender hos den mer kjente Crow Bar i Torggata. Dette er en ølbar og et mikrobryggeri som serverer sin egen øl, og øl fra flere av Norges beste bryggerier. Øl-utvalget deres varierer fra uke til uke, og de har alltid noe spennende på menyen.

I tillegg til å få opplæring i og servert deres egen øl, får vi også Crows egen kebab til “nattmat”! I sin andre etasje har de nemlig et eget kjøkken som serverer en overraskende god kebab, eller falafel om du foretrekker vegetar. De sier at det er mye god mat i godt øl, men kombinasjonen god øl og god mat er nok enda bedre! 

Med en egen rabatt i baren ut kvelden for kursdeltakerne, og deilig mat på bordet, blir stemningen løftet til et nytt nivå utover kvelden. Her kan man bli og kose seg så lenge man ønsker, og det gjorde vi også. 

📍Torggata 32

Lærerikt og sosialt

Overraskende mange av de som har deltatt på vår Mer av Oslo Food Tour har satt ekstra pris på det sosiale aspektet også, og det er veldig gøy! Så dette har vi veldig troen på at både er lærerikt og blir veldig hyggelig.

Man får utvilsomt mye for pengene og vii kan se for oss dette som en fin aktivitet for både par og vennegjenger, jobben eller for å bli kjent med nye.

Det er foreløpig kun ét starttidspunkt når vi setter opp datoer og med et begrenset antall plasser (20 stk). Pris per person er 670 kroner.

Se mer om opplevelsen og bestill her!