Oh Dear: Vinbar med New York-atmosfære

På Aker Brygge i Oslo, finner du Oh Dear, med vin fra alle verdens hjørner.

Tekst & foto: Liv Einemo Tønjum

Har du fått med deg denne koslige vinbaren i sidegaten på Aker Brygge? Oh Dear har en imponerende vinliste og New York-inspirert atmosfære.

Vinbaren finner du i den historiske verkstedhallen til Akers Mekaniske fra 1855, som ligger på hjørnet av Holmens gate og Bryggegate. Den gamle hallen har blitt forvandlet til en intim og stemningsfull vinbar.



vin fra HELE verden

Utenfor pisker regnet, som gjør det ekstra koselig å komme innenfor døren til lokalet. Vi blir møtt av en imøtekommende mann som deler ut vinlisten. Frankrike, Spania, Italia, Portugal er noen av landene man kan finne viner på menyen - som har et førsteklasses utvalg fra alle verdens hjørner.

Interiøret er inspirert av New Yorks pulserende atmosfære og det kan føles som om vi befinner oss midt i Brooklyn. Mursteinen kan man se i de gamle veggene, veggene, taket er høyt og vinduene store. Selv om det er et industrielt preg over baren, er det likevel en lun og hyggelig stemning i det fine lokalet. 

Vin og snacks

Litt overveldet av det store utvalget på menyen, spør vi heller vinkelneren om å anbefale oss to oransjeviner. Det var en oppgave han klarte meget bra, da han kort tid etterpå kom tilbake med to deilige vinflasker som traff spikeren på hodet. Prisene per glass ligger rundt 170 til 250 kroner. 

Vi testet et par ulike typer friske oransjeviner, smakfull rødvin og deilige oliven. Oh Dear tilbyr nemlig også litt av hvert å bite i. De har blant annet Trøffel chips (69 kroner), salte mandler (55 kroner), brød med smør (59 kroner), eller et klassisk ost- og spekefat (195 kroner) for å nevne noe av snacks utvalget. 

Skjult perle med lun stemning

Etterhvert som det blir mørkere ute, blir det enda koseligere innendørs med lun, god stemning. Timene gikk fort, men det føles ut som tiden sto stille mens vi besøkte den  hyggelige vinbaren. Vi gikk derfra glade, fornøyde og litt susne etter all den gode vinen. 

Så, neste gang du finner deg selv på Aker Brygge, ikke nøl med å oppsøke denne skjulte perlen og la deg forføre av stedets unike sjarm og lidenskap for vin. Det vil du nok ikke angre på.

Åpningstider:
Mandag: 16-23
Tirsdag til torsdag: 17-00.30
Lørdag til fredag: 15-00.30
Søndag: 15-23

📍Holmens Gate 4