Lørdagsbrunsj på Dapper Bistro

Dapper Bistro serverer, lunsj, brunsj og middag.

Tekst & foto: Taran Hofvind

Bistroen i Oslobukta er det perfekte stedet for helgebrunsj, deilig lunsj eller sene kvelder med vin og pasta! De åpnet dørene høsten 2022 og har allerede rukket å bli en favoritt hos mange.

De har også tatt med seg kombinasjonene av retail og servering fra Dapper Bar på Grünerløkka. Vi tok derfor turen til bistroen for å sjekke mat, drikke, shopping og stemning.



Lørdagssbrunsj 

Dapper Bistro befinner seg i nye, freshe lokaler midt i smørøyet nede ved Oslofjorden. Den ligger kun få meter unna populære The Vandelay, Café Platz, Kumi og donutfavoritten Talormade.

Her serverer de lunsj klokken 11-16 onsdag til fredag, og klokken 12-16 på lørdager. Middagsmeny har de fra onsdag til lørdag klokken 17-22. Selv beskriver de maten på Dapper som et møte mellom Midtøsten og Italia. 

Vi stakk innom og tok oss en sen lørdagsbrunsj. En perfekt aktivitet dagen derpå!

På brunsjmenyen har de syv retter. Du kan få så å si alle former for egg, ulike toast, pannekaker og yoghurt med granola. Denne brunsjmenyen skiller seg litt fra det tradisjonelle med blant annet spennende varianter som chillikrabbe på eggerøre med urter og fenikkel på ristet surdeigsbrød, og poteto hash (pytt i panne) med røkt makrell, tabasco, urter og posjert egg. 

Det er også mulig å bestille ekstra tilbehør som bacon, egg, avokado og ristet surdeig. 

Pannekaker og spicy pytt i pannen 

Ved vårt besøk bestilte vi surdeigspannekaker (190 kr), avokadotoast (150 kr), poteto hash (165 kr) og hver vår kopp med svart kaffe. 

Til surdeigspannekakene kunne vi velge mellom bacon og lønnesirup, og søtet krem med bær som tilbehør. Vi valgte den skikkelig amerikansk variant med bacon og sirup. Nam! 

Avokadotoasten var en litt annerledes variant av den klassiske brunsjtoasten med grapefrukt, granateple, avokado, mynte og feta på en utrolig god skive av surdeigsbrød.

Retten som endte opp som favoritten var pytt i pannen kalt poteto hash. Her var det masse smak, perfekt styrke fra tabascoen, og et nydelig posjert egg som ga en deilig kremete konsistens. Denne gleder vi oss til å prøve igjen! 

Dessverre har de ikke poteto hash og avokadotoast på menyen lengre, men nye fristelser som blandet sopp på toast (190 kr) og hummus på toast (185 kr).

Shopping og servering

Lokalet i Oslobukta er stort og luftig, med masse lys fra vinduene som strekker seg fra gulv til tak. Likevel føles det lunt og koselig der inne. Det er grønt på både vegger, møbler og planter, massevis av lyst tre og innslag av sterke farger og kunst på veggene. Atmosfæren er avslappet og gir lave skuldre, samtidig er det svært gjennomført.

Vi ser for oss at det blir en enda koseligere stemning når mørket senker seg og middagen kommer på menyen. Vi har hørt at tagliatellen med pistasjpesto er skikkelig god!

Den ene siden av lokalet er butikken til Dapper. Der selger de et kuratert utvalg av herremote. Du finner sko, klær, accessoirer og velværeprodukter av kvalitetsmerker. Butikken har en egen inngang ved siden av bistroen.

Åpningstider er onsdag til fredag fra 11 til 22 og lørdag fra 12 til 22. På søndager holder de stengt.

📍Operagata 36

Psst! Hvis du først er i området kan vi også anbefale å ta en titt innom de mange kunstgalleriene i området vi har besøkt. Munchmuseet ligger også rett borti gata, les mer om det her.