Årets sommerguide til ting å gjøre i Oslo

Hvervenbukta er en av flere steder hvor du kan nyte sommeren i år!

Tekst & Foto: Louise Sneis Vidhammer og Redaksjonen

Skal du tilbringe sommeren i Oslo i år, men er usikker på hva du skal finne på?

Vi har samlet en stor oversikt, slik at du enkelt kan få mest mulig ut av sommeren i hovedstaden! Enten du foretrekker avslappende dager ved vannet, kulturelle opplevelser, eller spennende festivaler, vil du finne noe du liker her. 

Psst! Har du sett videoen vi delte i fjor om Steder du bør besøke i Oslo i sommer?



Ta et bad på en av Oslos mange badeplasser 

Når Oslo byr på varmegrader og sol, er det få ting som slår et nedkjølende bad. Her er noen av våre favoritter:

Brekkedammen (Frysja)

I den øvre delen av Akerselva finner du den populære badeplassen, Brekkedammen. Her finner du store gressletter, sandvolleyballbane og rent og deilig badevann.

Hit kan du komme deg både med 54-bussen og 25-bussen. Stillatorvet er nærmeste holdeplass. 

📍Brekkedammen

Nydalsdammen 

Nydalsdammen ligger øverst i Nydalen, også langs Akerselva. Stedet har en nokså liten, men idyllisk gresslette, perfekt for soling. En dukkert her etter en løpetur langs Akerselva er heller ikke feil! 

Hit kan du enkelt sykle og gå, eller ta T-banen til Nydalen og gå ca 10-15 minutter. Du kan også ta 25, 51 og 54-bussen. 

📍Nydalsdammen

Sydstranda (Ulvøya) 

Sydstranda ligger på Ulvøya, og har både steinstrand, berg og flere stupebrett. Det er også en liten kiosk her, samt toaletter og utedusj. Det koster 40 kr for voksne å bruke området. 

Den enkleste måten å komme seg hit er med 85-bussen til Ulvøya. 

📍Måkeveien 26

Hvervenbukta 

Hvervenbukta sørøst i Oslo har sandstrand, svaberg og gressletter. Her finner du også kaféen Anne på Landet, som serverer bakst og sandwicher. 

Hit kommer du deg enkelt med bil, sykkel eller kollektivtransport. Du kan ta 83- eller 89-bussen fra Jernbanetorget. 

📍Hvervenbukta

Ingierstrand 

På sørøstsiden av Oslo finner du Ingierstrand. Her er det et stort hopptårn, flotte svaberg, brygger, gressletter og en liten sandstrand. I tillegg til en restaurant. Alt man trenger på en og samme badeplass! 

Ta 89-bussen fra Jernbanetorget (kun hver time!)

📍Ingierstrand

Solvikbukta (Malmøya)

På idylliske Malmøya, finner du Solvikbukta. Her er det sandstrand, brygge og en koselig restaurant like ved. Du kan lese mer i vår artikkel om restauranten

Vi anbefaler å ta kollektivtransport hit. Ta 85-bussen fra Bjørvika til Malmøya. Det siste stykke går du til fots, som er en veldig fin tur på rundt 20 minutter.

📍Solvik Bad og campingplass

Psst! Sjekk ut artikkelen vår om Badeplasser i Oslo eller Oslo kommune for nærmere informasjon om fasiliteter etc. 


Øyhopping i Oslofjorden 

Ferge til øyene 

Vi har allerede utforsket øyene i Oslofjorden denne sommeren, og anbefaler deg å gjøre det samme! Kjøp billett i Ruter-appen og ta B1 eller B2 båtene fra Aker Brygge. Rutetabell og oversikt kan du finne her

Våre tips er å spise ferske reker og nyte sola på Gressholmen Kro, bade fra svaberg på Hovedøya, og henge i hengekøye eller sole deg på den fantastiske sandstranden på Langøyene.

Psst! Det kan være lurt å ta turen på en hverdag, da det ofte kan være lange køer på fergene i helgene. 

Egen eller leid båt 

Har du båt i Oslo, eller har lyst til å leie? Da anbefaler vi å ta turen til Revierhavnen Kro på Hovedøya. Stopp også innom steder som Middagsbukta, Lille Herbern, eller bare nyt den friske brisen og de koselige smugene i fjorden.

Visste du at du enkelt kan leie båt til en grei penge gjennom Ship O'hoi

Psst! For å leie båt må du enten ha båtførerprøven eller være født før 1. januar i 1980.


Smak deg frem til Oslos beste is 

Tidligere i sommer var vi på jakt etter Oslos beste is. Vi testet ut is fra Gutta på Haugen (isbod på St. Hansaugen), Haralds Vaffel, Pistache Gelato & Pastry og Trattoria Crudo! Vi fikk også tilbakemelding om at Happis og Gioia måtte være med på listen. 

Kanskje finner du en favoritt på denne listen, eller kanskje finner du en helt ny? 


Dra på en kul konsert eller festival 

Oslo er full av kultur og liv, og det er konserter og festivaler til enhver tid! Vi har laget en oversikt over noen av festivalene og konsertene du bør få med deg i Oslo i sommer:

Oslo Pride 21-29.juNI 

Vi kan trygt si at dette er den viktigste og gøyeste festivalen i Oslo i år! Oslo Pride er en feiring av skeiv kjærlighet og mangfold, som også byr på teater, scenekunst, musikk og dans. Pride Park er i år i Sofienbergparken, og hit kommer  blant annet Timbuktu, Tora Daa og SAKSA. Det er også mange kule arrangement på SALT, og ellers i byen vår denne uken. Viktigst av alt: Oslo Pride Parade lørdag 29.juni klokken 12. Møt opp!

Humor på Torshov 26-29.jUNI

Det Andre Teateret og Nieu Scene inviterer til festivalen Humor på Torshov fra 26 - 29.juni. Det blir fullt kjør med humor og flere ulike show hver dag. Er du gira på å le og kose deg, er det nok her du bør være i disse dager. 

Ne-Yo 28.juni 

Den legendariske RnB-artisten Ne-Yo trenger kanskje ingen introduksjon. Hitmaskinen kommer til Oslo spektrum den 28. juni og du kan endelig oppleve hits som “So Sick”, “Miss Independent” og “Closer”.

Bysommer på SALT 

I hele juli blir det Bysommer på SALT! Her blir det konserter, quiz, stand-up, uteservering, mat og DJs. Skikkelig festivalstemning på kaia!

Oslo humorfest 31.juli - 3.august 

Rett etter Bysommer, er det duket for Oslo humorfest (31. juli-3. august), også på SALT!

Øyafestivalen 7-10.august 

Har du ennå ikke skaffet deg billetter til Øyafestivalen, er det på tide at du gjør det nå! Øyafestivalen går av stabelen i Tøyenparken 7 - 10. august 2024, og vi gleder oss. 

Oslo Jazzfestival 11-17.august 

Er du glad i jazz, bør du få med deg Oslo Jazzfestival 11.-17. august på scener rundt om i Oslo. 

Oslo Mela 2024

16.-18. august er det Oslo Mela på Rådhusplassen. Dette er en festival for å feire kunst-og kulturuttrykk som har kommet til Norge gjennom innvandring. Det blir musikk og mat fra hele verden. Festivalen er åpen for alle og den er gratis. 

Psst! Fant du ingenting for deg her? Her er en oversikt over konserter i Oslo 2024 (Visit Oslo).


Utforsk spennende markeder 

Hva med å gå fra marked til marked på søndag? Start på Flokes Pridemarked søndag 30.juni fra klokken 12-17 i Prindsen Hage. Ta turen videre til søndagsmarkedet i Ingens gate (kl. 12-17) og avslutt på søndagsmarkedet på Birkelunden (12-19). 

Psst! Søndagsmarkedet i Ingens gate (BLÅ) og på Birkelunden har åpent hver søndag hele sommeren.

Floke har også flere andre spennende arrangementer gjennom sommeren. Det blir sommermarked søndag 28. juli og søndag 25. august i Prindsen Hage. Du kan i tillegg melde deg på ulike workshops. Frister det å lære å hekle, eller er du kanskje gira på å lage en blomsterkrans?

Lørdag 7. juli og 3. august (kl. 10-15) er det bazar for vintage og secondhand på Lilleaker Bazar. Lørdag 31. august fra klokken 11-16 er det Keramikkmarked på Vulkan.


Ta turen til en av Oslos mange gårder og hagekaféer 

Vi har vært innom fire forskjellige gårder (Linderud Gård, Fåbro Gård, Kampen Gård og Bygdøy Kongsgård) som vi virkelig kan anbefale deg å ta turen til i sommer! Enten du vil nyte ferske bakverk i landlige omgivelser, se på og lære om gårdsliv og husdyr eller plukke blomster og grønnsaker, vil du finne noe for deg her.

Oslo blomsterverksted har også selvplukk av blomster! Sjekk ut deres hjemmeside for mer info. 

Er det en hagekafé du må besøke i sommer, er det Raades Hagekafé på Sagene, som vi besøkte i fjor. Hver søndag åpner Raade den idylliske hagen sin, og byr på Oslos beste sveler rett fra takka!


Utforsk Oslos takterrasser, bakgårder og uteserveringer

 Sol og varme sommerdager er for oss synonymt uteserveringer, bakgårder og takterrasser. 

Er du på jakt etter det beste stedet å nyte et godt glass i solsteiken? Vi har laget en oversikt over Oslos hyggeligste uteserveringer, Skjulte bakgårder i Oslo og Takterrasser i Oslo. Det ryktes om flere kule arrangementer på disse stedene i sommer! Prindsen Hage inviterer eksempelvis denne sommeren til Bubbles and brunch hver søndag fra klokken 12-20. 

Den urbane takterrassen Mynt, den idylliske bakgården Smia Galleri og uteserveringen på Nedre Foss Gård og Vippa, er noen steder som skiller seg ut som undertegnedes favoritter i år. 

Eller hva med å hoppe fra uteservering til uteservering og drikke billig øl?


Besøk en av Oslos parker 

I Oslo har vi flere flotte grøntområder å nyte solrike sommerdager på, som både er lett tilgjengelig og har flere ting å by på. Her er tre koselige parker du kan besøke i sommer. Perfekt til aktiviteter, soling, grilling og piknik i parken. Undertegnede kan også anbefale Bjølsenparken, Grünerhagen, Tøyenparken og Idioten. 

Psst! Info om regler rundt engangsgrill i park finner du her.


Gå tur eller sov i hengekøye i marka 

Oslo byr på mye mer enn bare by! En buss eller t-banetur unna sentrum tar deg til marka med utallige muligheter for å gå turer, besøke markastuer og sove i hengekøye. 

Gira på utsikt over Oslo, og kanskje nyte solnedgangen fra et av disse stedene i sommer? Sjekk ut oversikten vår over Toppturer i Oslo her.

Vi har også laget en oversikt over Tre enkle hengekøyeturer i Oslo. Andre steder det er fint å henge i hengekøye er: Øyungen, Nøklevann, Maridalsvannet og Vettakollen.

Psst! Du kan lese mer om andre turer i marka her.  


Packrafting ned Akerselva 

Hva med litt fart og spenning i vakre omgivelser? Prøv vår veldig populære Packrafting ned Akerselva! Prisen er 870 kroner per person. Neste ledige tidspunkt er 8. juli! 

Utekino eller utequiz 

Hva er vel koseligere enn å ta med daten eller vennegjengen på utekino? 3KT og Oslobukta har tidligere arrangert flere utekinoer, så det kan være lurt å følge med på deres Facebook-sider for programmet for 2024.

Utequiz er heller ikke feil! Gjennom sommeren kan du eksempelvis dra på Hagequiz med Hasse og Tophe i Prindsen Hage, sommerquiz på Café Månefisken eller Hits for quiz på 3KT.

Fotball-EM på storskjerm 

Fotball-EM er i gang for fullt, men det er ennå noen uker igjen av eventyret! 

Hva med å se kampen på et nytt sted i godt lag? Vi kan anbefale bakgårdene til Bar Babylon og Kafé Republik, Kontraskjæret, Storstua på Carls, Prindsen Hage og 3KT er også klassiske steder med god stemning under kampene. Er du gira på mindre folk og litt chillere stemning, kan Dapper Bar og Holzweiler Platz være gode alternativer. 

Psst! Trenger du tips til billige sommeraktiviteter i Oslo? Sjekk ut vår artikkel fra i fjor.


Tips til regnværsdager 

Men, hva om det regner tenker du kanskje? Frykt ikke. Vi har flere tips dersom været skulle svikte oss i sommer: 

Psst! Du kan også sjekke ut Tips til date i Oslo - Aktiviteter for flere tips. Listen passer like godt for gode venner.