Madonna: En moderne og smakfull opplevelse

Kunsteriske bilder på veggen hos Madonna, i Oslo.

Tekst & Foto: Sara Åsatun

I Bjørvika dukker det stadig opp nye restauranter som gir unike smaksopplevelser. Denne nyheten  er intet unntak.

Midt i Oslo sentrums nyeste og kanskje mest pulserende nabolag, finner du Madonna. Her byr menyen på gode smaksopplevelser laget på kortreiste råvarer med inspirasjon fra hele verden.



Menyen er ikke stor

Langs elvekanten som fører ned til Munch museet finner du denne nye restauranten. Lokalene er mørke, moderne og hyggelige. Veggene er dekket med abstrakt og fargerik kunst, mens resten av interiøret er relativt minimalistisk. 

Med levende lys på bordene, og en åpen kjøkkenløsning, er den lille restauranten med åtte bord og en bardisk ved vinduet et hyggelig alternativt for en bedre middag.

Madonnas meny er satt sammen av små retter med inspirasjon fra over hele verden. Fokuset er likevel kortreiste råvarer og gode smaker! De anbefaler å velge 3-4 retter om man er middagssulten. Rettene har en pris på 185 - 245 kroner, men du kan også velge en pakke med fire retter til 890 kroner.

Vi starter med en alkoholfri øl til 89 kroner og et glass rødvin 135 kroner. Betjeningen var veldig behjelpelige med å finne noe å drikke som passet til flere retter på menyen.

“Spiser hele skogen“

Fra menyen gikk vi for skogsopp med Västerbottenost, beter og saus på byggryn til 245 kroner, og fritert ris med and fra Holte gård til 245 kroner som våre første retter.

Skogsoppretten hadde utrolig mange smakskomponenter som gikk godt sammen, og vi fikk følelsen av at vi spiste “hele skogen”. Mellom soppen, betene og blåbærene fikk du både det syrlige, det søte og det salte. 

Den friterte anden var spicy og fikk tankene til å vandre til det asiatiske kjøkken. Smakene var gode, men undertegnede må si at man ikke smakte så mye av anden, og at den var lite fremtredende i retten.

Spicy sobanudler og svinekam

Som andre rett spiste vi Sobanudler med spicy krabbesaus til 235 kroner og tørrmodnet svinekam til 245 kroner. Førstnevnte var utrolig salt, men ikke på en vond måte og krabben kom godt frem. Vi opplevde at retten var mer salt enn den var spicy.

Svinekammen var søt og en overraskende rett mellom det spicy og salte. Retten ble servert varm og var et godt innslag på en regnfull høstkveld som denne. 

Mellom rettene bestilte vi brød med solsikkesmør (135 kr). Flatbrødet som kom på bordet var varmt og sprøtt, mens smøret vil jeg påstå var alt annet enn det tradisjonelle smøret man forventer seg. Solsikkesmøret ble servert med knust ansjos, chilli og andre komponenter, men smaken var god og sammen med brødet var det veldig godt. 

Madonna byr på en sprek meny med unike smakskombinasjoner, men ved noen av rettene føltes det ut som om noe manglet. Likevel var lokalene hyggelige og betjeningen behjelpelige, så dette er absolutt en anbefaling om du ønsker å prøve noe nytt, fullt av smak. 

Åpningstider:
onsdag-torsdag 16-21.30
fredag-lørdag 11.30-00.00
søndag 13-20

📍Operagata 17