Packrafting ned Akerselva: Unik opplevelse midt i byen

Se Oslo fra et nytt perspektiv!

[Annonse - Dette er en del av vår Mer av Opplevelser]

Tekst & foto: Lene Myrum Haugen

Visste du at det er mulig å padle ned Akerselva? Med egen guide får man en spennende tur på elven fra Vulkan og ned til Bjørvika.

Vi ble med Pierre og fikk se Oslo på en helt unik og ny måte. I hver vår packraft satt vi kursen nedover elven og raftene opplevdes både enkle og stødige. Dette er absolutt en aktivitet som passer for alle. Spoiler! Det var ganske gøy å padle forbi Blå og helt inntil nye Munch Museet.

Psst! Har du sett videoen vi har delt om Packrafting på TikTok?


Vi har lansert Mer av Opplevelser, og denne opplevelsen kan du finne der. Vi reiser rundt og tester opplevelser vi tror kan passe oss, og hvis vi liker det finner du det her!

Mye å se fra et nytt perspektiv

På turen ser du gatekunst, arkitektur (både nytt og gammelt), og får virkelig oppleve og føle Oslos hovedpulsåre, flotte Akerselva. Turen er utvilsomt både spennende og en helt unik måte å se byen på.

Samtidig er det ikke en stressende tur. Tempoet er rolig og gjør at det passer for alle. Det ble tid til å vinke til forbipasserende som fulgte spent med på oss padle nedover, ta bilder av hverandre og omgivelsene, i tillegg til å slappe litt av med beina opp på kanten av båten.

Når vi har padlet forbi mange interessante inntrykk på Grünerløkka og kommer til Grønland, går turen gjennom en tunnel for å komme til Bjørvika. Tunnelen har lys, og det er rolig vann. Vi padler sammen under Oslo(!), og plutselig er vi i Bjørvika. På høyre side ligger Den Norske Operaen og på vår venstre side dukker snart Munch Museet opp.

Nå får vi opplevd litt av fjorden, mens vi padler rundt Munch og inn mot den trendy bydelen Bjørvika. Vi padler mot bryggen og ender opp i Bispevika. Endelig får vi padlet litt rundt og sett “Oslos Venezia” fra vannet også.
Turen tar mellom halvannen til to timer, avhengig av hvor høy padlefart man ønsker å ha gjennom turen.

Jovial guide og helt trygt

Vi startet ved Vulkan på gressletten ved Nedre Foss Gård. Der sto vår guide Pierre klar med packraftene. Han introduserte seg selv og forklarte hvordan dagens opplevelse ville bli. Dette er jo skikkelige packrafter som man vanligvis vil ha med seg på litt tøffere skog- og fjellturer.

Fremfor oss lå båtene uten luft. Vi skulle få prøve å gjøre klar vår egen raft, og guiden kvalitetssjekket selvfølgelig hver og en. Med en liten smart elektrisk luftpumpe var det gøy å se hvor enkelt det var, og ingen hard jobb akkurat.

Vi fikk også hver vår redningsvest, før han ga oss litt tips og triks til hvordan vi burde padle, og svarte på alle spørsmål vi har. Noen av oss var mer nervøse enn andre, men det skulle vise seg å være helt ubegrunnet. Undertegnede er ingen stor padler, men så fort vi kom ned til eleven og Pierre hjalp oss utpå vannet, kom det naturlig. Man sitter godt i packraften og det føltes helt trygt. Det skal visstnok veldig mye til for å velte eller falle ut i vannet. Så mye at han kan berolige oss med at det aldri har skjedd på noen av turene.

Det er generelt ganske lite strøm i nedre del av Akerselva, og det er flere steder man nesten står helt stille. Turen gir derfor mulighet til å observere omgivelsene, ikke bare tenke på padlingen. Noen steder er det også såpass grunt vann at man subber litt nedi, men dette er ikke farlig. Packraftene tåler mye og det er bare å dytte seg lett videre med åren.

Ta fine bilder

Det kan sprute litt når man padler og hvis man er uheldig kan man få litt vann på seg eller i båten. Det er derfor greit å ha på behagelige klær som tåler å bli litt våte. Solkrem er et must når det er sol, og en hatt eller caps er ikke feil når sola steker.

Så kle deg etter været. Er det varmt og godt kan det være fint med badetøy under. Da kan du hoppe i havet underveis og etter turen. Vi var på samme turen i fjor høst også. Da var det litt mer kjølig og fint med hansker og generelt litt varmere klær. Da kan det også være smart å ha med seg litt ekstra tørt skift.

Og ta med mobilen da! Bildene blir veldig fine, og det er selvfølgelig lov å ta bilder på turen. Men vær forsiktig, det er på eget ansvar. Ikke ta med annet unødvendig teknisk utstyr som ikke tåler vann. Guiden har mulighet til å pakke ned noe i en vanntett bag, men det er begrenset med plass. 

Prisen per person er 870 kroner, og man er opp til 10 personer i tillegg til guiden i hver gruppe. Det oppleves både tryggere, blir en helt annen stemning, og er langt mer hyggelig med en liten gruppe.

Se mer om opplevelsen og bestill Packrafting ned Akerselva her!

📍Nedre Foss Park