Søndagsbrunsj på Nedre Foss Gård

Et fint pådekket bord får oss ekstra nysgjerrige på maten som kommer.

Tekst & bilder: Jessica Rahimi

Langs Akerselva på Grünerløkka finner du et hus fra 1800-tallet, som kan bli en ny favorittplass for å tilbringe en søndagsmorgen.

I de historiske lokalene til Nedre Foss Gård får du alt fra brunsj, lunsj, middag og barer. Vi har vært og testet ut brunsjen!

Psst! Har du sett videoen vi har delt om ’Søndagsbrunsj på Nedre Foss Gård’ på Tiktok?



Oslos fineste lokaler?

Litt alene og majestetisk står det over 200 år gamle hvite bygget i Nedre Foss park.  Vi ble møtt av servitøren i inngangen og fulgt til bordet vårt, som var plassert i lyse og åpne omgivelser. At noen beskriver dette som et av Oslos vakreste lokaler er ikke vanskelig å forstå! 

Lyst treverk er det som går igjen i møblene. Med stukkatur og rosetter på både vegger og tak, er inntrykket at restauranten er i en litt høyere prisklasse.

Ved vårt besøk en rolig morgen var det god stemning og flere ledige bord, men disse fylte seg raskt opp litt etter hvert. Reservasjon av bord en stund i forveien er essensielt for å sikre seg plass!

Varierende brunsjmeny

Vi kom først og fremst for brunsjen som serveres fram til klokken 16 i restauranten som har flere rom, lokaler og etasjer. Brunsjmenyen varierer fra en tid til annen, men da vi var der besto den av blant annet gresskarpuré, vamrøkt laks, grillet andebryst og okseterrin. Dette kommer som en pakke, der alt på brunsjmenyen må bestilles og koster 395 kroner per person, i tillegg til at den må bestilles av hele bordet. Det er også inkludert kaffe eller te og dessert i prisen.

Det finnes også andre alternativer til brunsj, som kyllingsalat (195 kr), tartar av storfe (215 kr) og kantarelltoast (215 kr). Kommer du utenfor brunsjtid er det litt mer å velge mellom. Fra 16:30 serveres en á la carte-meny med blant annet seks hovedretter fra 295 til 455 kroner, og en egen lunsjmeny med fem ulike retter fra 195 til 395 kroner.  

Selv om vi satt i restaurant-delen, er det også mulig å booke til bryggeribaren, Radegast vinbar og Krongods cocktailbar – som vi ser for oss at er mest populært etter brunsjtid.

En soleklar favoritt

Vi gikk for brunsjpakken – en tapas med seks retter, og én soleklar favoritt –   nemlig varmrøkt laks med solsikkepesto. Den var myk og nærmest smeltet på tunga. Dumt det kun var én sjettedel av maten! En god andreplass var gresskarpureen med kremet chevreost og tilsatt crispy gresskarkjerner som en god kontrast til alt det myke. Samtidig perfekt til sesongen.

Vi stusset litt over det som på menyen het spicy fritert blomkål, men som til vår overraskelse viste seg å være brokkoli i stedet. Litt kjipt, da vi faktisk foretrekker blomkål overfor brokkoli.

Til slutt avsluttet vi måltidet med en spennende dessert. Rømmekjeks, eplekompott og brunostmos! En kremet konsistens med brunost i ettersmaken.

Alt i alt  storkoste oss, og kommer nok tilbake i framtiden. Da er det nok middagsmenyen som står for tur, samt at vi unner oss litt fra den rike drikkemenyen.

Åpningstidene er fra 12 til 21:30 mandag til lørdag og 12 til 20 på søndager, men kjøkkenet holder stengt fra 16 til 16:30 hver dag. 

📍Nordregate 2