Tre koselige parker i Oslo

Nyt Oslo-sommeren i byens grøntområder.

Tekst & foto: Kathrine Skjærum

I Oslo har vi flere flotte grøntområder å nyte solrike sommerdager på, som er lett tilgjengelig og har flere ting å by på.

Her er tre koselige parker innen ring 3 du bør besøke i sommerhalvåret. Perfekt til aktiviteter, soling, lunsj og masse annet.

Psst! Har du sett videoen vi har lagt ut om 3 koselige parker i Oslo på TikTok?



St. Hanshaugen park: Utsikt og uteservering

Sentrumsparken på St. Hanshaugen er der du får den beste utsikten over fjorden og sentrale områder i byen. Parken ligger på en liten høyde hvor høyeste punkt er 83 meter over havet.

Her kan du holde deg i aktivitet i hundelufteparken, lekeplassen og i Tufteparken. Parken er også perfekt for å kunne nyte en gå- eller joggetur.

Svanedam, kunstig bekkeløp med bro og skulpturer er noe av det du kan rusle forbi. Du finner også uteserveringen Utendørs midt i parken. Her kan du nyte noe godt i glasset, spise enkel mat og delta på deres ukentlige sommerquiz.

Er du mer gira på å grille selv er dette lov, men unngå å bruke grillen på gressplenen og ved vannspeilbassenget. Se råd for hvordan grille trygt i byparkene. Husk å rydd etter deg og kast engangsgrillen i den egnede avfallsbeholderen, som du finner i parken. Det er tilgang til toalett i parken.

For å komme seg hit kan man for eksempel ta bussene 21, 33 og 37 til St. Hanshaugen bussholdeplass.

📍St. Hanshaugen park

Torshovdalen: Stor park med sol lenge

I den koselige bydelen finner du Torshovdalen (som ikke må forveksles med Torshovparken). Parken er på 180 mål og er den største av disse tre, som gjør at man aldri trenger å sitte tett i tett. Torshovdalen er perfekt for piknik og å ligge langstrakt ut i sommersolen.

Det er lov å grille i parken, som er herlig å gjøre på toppen av en liten bakke i enden av parken, nærmest T-banestoppet. Her kan du nemlig nyte solen langt utover kvelden.

Parken er langstrakt med skateboardrampe og treningspark i den ene enden, og en liten lekeplass i den andre. Det er også en god runde hvis man vil gå en tur eller ta en joggerunde.

For å komme deg hit med kollektivtransport kan du ta 30 bussen til Sæveruds plass, T-bane 4 /5 til Sinsen eller 17 trikken til Sinsenterrassen.

📍Torshovdalen

Iladalen park: Piknik og aktiviteter

Iladalen er rett i nærheten av Alexander Kiellands Plass og er den minste av disse parkene. Det er få trær i parken som gjør at det ikke er det beste stedet å ta med hund eller barn som kan ha godt av skyggen. Parken er derfor helt perfekt for deg som vil jobbe med brunfargen.

Det er flere piknikbenker i parken, som gjør det til et perfekt sted å ta med lunsjen eller grille! Det er satt ut egne griller i parken, så alt du trenger er å ta med kull, tennvæske, fyrstikker og deilig grillmat.

Det er også mulig å ta med engangsgrill, bare husk å kaste dem i egne beholdere for engangsgriller. Du finner dem cirka i midten av parken.

I Iladalen park er det en haug med aktiviteter. Det er en fotballbane, basketballbane, treningspark, bordtennisbord og lekeplass. Dette er også en park der det passer bra å spille kubb for eksempel.

Du kan komme deg hit ved å ta 34 eller 54 bussen til Evald Ryghs gate.

📍Iladalen Park