Bar Babylon: Gjemt japansk bar på St. Olavs plass

Velkommen inn i bakgården!

Tekst & bilder: Lene Myrum Haugen

Rett ved Oslo sentrum ligger den litt mer ukjente baren, hvor gode drinker og en hyggelig uteservering gjør stedet verdt et besøk. 

Her kan du nyte de deilige sommerkveldene vi har igjen i urbane omgivelser! Hva med å ta med gode venner eller kanskje en date på noe godt i glasset i denne baren? Vi har sjekket ut hva stedet tilbyr!

Psst! Har du sett videoen vi har delt om Bar Babylon på TikTok?



Stemningfull og urban båkgård

Du har kanskje hørt om restaurantene Tekehtopa og Happolati på St. Olavs plass? På baksiden av disse, som du ser tydelig fra gaten, ligger det nemlig en egen og mer gjemt bar kalt Bar Babylon. Baren har en egen inngang som ikke er så  lett å legge merke til, men det er skilt til baren fra gaten. Herfra går du gjennom en lang gang dekorert med typiske japanske hvite lamper i taket. Først når du har gått gjennom gangen ser du bakgården og døren til den koselige baren. 

Stedet gir en skikkelig nabolagsfølelse, da man sitter i en klassisk “Oslo-bakgård” mellom ulike gule bygg. På ene siden ligger baren, mens på den andre siden ser vi inn mot de to restaurantene. Bakgården er innredet med runde og sosiale bord, der man kan kose seg med både drinker og snacks. Uteområdet er lagt med brostein, som vi synes gjør det ekstra sjarmerende. Du kan også høre lyder fra kjøkkene til restaurantene rundt, noe som får det hele til å føles ekstra urbant. Selve bakgården er åpen fra mai måned til oktober. 

Cocktails: Både egne og klassikere 

Vi bestiller i baren og går for det som en av deres sommer-spesialiteter: Summer Garden til 155 kroner. Drinken er oransje og frisk, laget med kokos, appelsin og rom. Dette ble nok kveldens favoritt for undertegnede, og anbefales om du liker friske og søte drinker. Deres andre unike sommerdrink er Pornstar Spritz, et spill på de to populære drinkene Pornstar Martini og Aperol Spritz. Denne er med pasjonsfrukt, vodka og spurdlevann, til samme pris. 

Vi tok også for den kjente cocktailen Espresso Martini. Den elegante drinken leverte både på utseende og smak, denne kostet 155 kroner. Det er verdt å nevne at de har et lite utlvag øl, du får blant annet en halvliter Hansa på fat for 98 kroner.

Man kan også få husets mocktails for 85 kroner. Fortell bartenderen hva slags smaker du liker, og hen vil lage noe spennende! Vi fikk servert en litt bitter og boblete variant som vi ble anbefalt, med en alkoholfri vermut, stilton og tonic. Denne røde drinken var flott servert i et høyt glass, og kunne lett forveksles med en vanlig drink. Smaken minnet oss litt om en friskere Negroni.

Baren har snacks som varierer fra uke til uke, men spør du barternen vil hen gi deg en oversikt over hva de har tilgjengelig. Det kan virke som det meste av snacks kommer fra restaurantene rundt. Tidligere har de blant annet hatt edamamebønner, reke chips, tofu og taiyaki fra Happolati. 

Ved vårt besøk var utvalgte litt mindre, men vi smakte på Arancini, som er friterte risballer med ost! Denne kostet 125 kroner. Maten reflekterer det faktum at dette ikke er en “brun bar”, men en bar med litt andre standarer. Det smakte godt med Arancini, selv om dette ikke er vårt førstevalg når det kommer til barsnacks.

Ta med vennegjengen eller daten

Inne ser du at baren er skapt med et minimalistisk design i tankene, og vi ser at det er elementer fra både japansk og skandinavisk design. Dette gir baren en unikt uttrykk, noe vi kan like. I tillegg er det mange flotte grønne planter her, spesielt i enkelte avdelinger, som gjør at det er hyggelig og ikke for stivt. 

Selve barområdet er smart skapt med ulike sitteområder. Det er sitteplasser over to nivå, med en koselig hems med en god del plasser. Fra hemsen ser man over baren og litt ut mot båkgården. I første etasje er det i tillegg en liten glassboks med flere bord, som er veldig hyggelig å sitte i. 

Stedet er perfekt for å ta med en date eller vennegjengen! Vi anbefaler et besøk mens den hyggelige bakgården er åpen, men stedet er selvfølgelig også verdt et besøk på kaldere årstider. Fra tirsdag til torsdag åpner de klokken 18 og stenger 23. Mens på fredag og lørdag åpner de klokken 18 og stenger 01.

📍St Olavsplass 2 (Inngang fra Langesgate)