Billige sommeraktiviteter i Oslo

Quiz i parken på St. Hanshaugen. (Foto: @Utendørs på Instagram)

Tekst & foto: Maren Mjelstad/Redaksjonen

Å nyte denne flotte byen trenger ikke være dyrt! Vi har samlet noen billige aktiviteter, mat og drikke du kan kose deg med.

Det er vel ikke bare hos oss det har gått mye penger så langt i sommer. Heldigvis er flere ting i Oslo snill mot bankkontoen, samtidig som man hygger seg. Her har du våre billige favoritter!



Mat og drikke til en billig penge

Om man er ute på shopping eller kun ønsker å nyte været, kan det friste med noe smått å spise eller noe kaldt å drikke.

Hønse Lovisa

Begge deler finner du hos Hønse Lovisa, men det er særlig én ting vi bare må hit for å smake hver sommer. Deres rabarbra slush (65 kr) er søt, kald og forfriskende! Rabarbra er kanskje ikke det man forbinder med drikke, men absolutt med sommer. 

Å nyte denne slushen på deres flotte uteservering rett ved Akerselva eller ta med på turen videre, kan vi anbefale. De har også vaffel (55 kroner), avokadotoast (200 kroner) og andre lunsjretter.

📍Sandakerveien 2

Billig øl i Oslo

En pils i sola frister for mange om sommeren. Hvis man er litt taktisk på sted og dag, trenger heller ikke dette bli for dyrt. Fyrhuset Kuba er generelt kjent for å ha snille priser, 88 kroner (0,4l). De serverer også en mugge på 1,6l til 299 kroner, som blir litt over 74 kroner for 0,4l. Så vennlige priser liker vi! 

Enda billigere er det hos Los Tacos, hvor det er 49 kroner ølen (0,4l Hansa) hver dag frem til klokken 21! Vi har skrevet en egen artikkel om flere steder med billig øl, som du kan sjekke ut.

Psst! Har du sett videoen vi har delt om uteserveringer med billig øl på TikTok?

Rosenhoff kiosk

Men nok om drikke, for vi må ha litt mat også. Har du noen gang lagt merke til den lille, gule kiosken på Rosenhoff? Hvis du er på en rusletur på Grünerløkka og har lyst på en matbit, er dette et koselig sted å besøke.

Rosenhoff kiosk har eksistert siden 1950-tallet, og tilbyr ulike pizzaer stekt i steinovn. Prisen ligger på 150-170 kroner, og desserten tiramisu (sies å være byens beste) til 70 kroner. 

I skrivende stund har de sommerstengt, men følg med på Instagrammen deres for å se når de åpner igjen.

📍Rosenhoffgata 2c

Psst! Har du sett videoen vi har delt om Rosenhoff kiosk på TikTok?

Iskrem på Gioia

Vi kan ikke unngå å skrive om en deilig og i våre øyne, billig is i Oslo. Tidligere har vi vært på jakt etter den beste iskremen i byen, og den som fikk terningkast seks var sorbeten hos Gioia.

De byr på flere sommerlige og fruktige smaker smaker som sitron, pasjonsfrukt, bringebær og mango. Melonsorbeten var lett og frisk og overgikk våre forventninger. Prisen ligger på rundt 50 kroner, avhengig av hvilken smak du velger.

📍Valkyriegata 3

Haralds Vaffel

Billige søtsaker må ikke nødvendigvis være kalde for å kunne nytes om sommeren. Dette vet Haralds Vaffel, hvor du kan få den folkekjære matretten i forskjellige varianter. Deres Superclassic vaffel (64 kr) er toppet med rømme, brunost og bringebærsyltetøy.

De har også Østfold-varianten med pølse i vaffel, og vegansk vaffel. Her vil nok alle finne noe som faller i smak!

📍Olaf Ryes Plass 3

Psst! Lyst på en billig middag? Sjekk ut vår liste over billige restauranter i Oslo.

Turer så og si gratis

Selv om kollektivtransporten kanskje irriterer mange i disse sommermånedene, bidrar både buss, trikk, T-bane og båt til mange turer.

Malmøya og badesteder i oslo

Bare en kort busstur fra Oslo sentrum finner vi idylliske Malmøya. Mens sydligere strøk kan by på turkist vann, kan denne øya by på klart grønt vann. Hvis man ser litt nøyere på vannet, kan man se en sandbunn dekket av skjell og steiner i forskjellige farger. Med både svaberg, strender og benker er dette en flott sted og tilbringe dagen!

Nysgjerrig på flere stder å bade? Da kan du sjekke ut vår oversikt over badesteder i Oslo.

📍Malmøya

Hengekøyetur på Årvollåsen/glassberget

Hvis du har lyst på en “tur-tur” som er kort og gir utsikt, kan vi anbefale Årvollåsen, også kalt Glassberget. Ta bussen til Tonsenhagen og følg Anna Rogstads vei forbi Tonsenhagen skole og går inn på den første veien til høyre. Mer detaljert veibeskrivelse finner du i artikkelen fra da vi tok turen.

Når du kommer fram, er det flere plasser du kan henge opp hengekøye. Vi har også en artikkel om andre hengekøyeturer i Oslomarka, hvis du ønsker flere tips til plasser å henge.

📍Årvollåsen utsiktspunkt

Stovnertårnet

I september 2017 åpnet Norges lengste tårn på Stovner i Oslo, nemlig det stilige Stovnertårnet som vi tidligere har besøkt. Ved første øyekast kan tårnet minne om en berg-og-dal bane eller en vannsklie i Bø Sommarland.

Med sine 15 meter over bakken er det ikke Norges høyeste tårn, men tvert imot den lengste. Veien opp er nemlig 265 meter, en gåtur som tar maks fem minutter. Fra toppen kan du se Oslofjorden i det fjerne, og om du treffer på tiden - en nydelig solnedgang!

📍Stovnertårnet

Sykkeltur fra Torshov til Vippa

Fyrhuset Kuba, Vippa, sykkelstasjon og kaffe - på sykkel! Vi har tidligere utforsket sykkelruten fra Torshov til Vippetangen. Turen ned tar deg cirka 20 minutter, hele ti minutter raskere enn kollektivt. Vi vil likevel anbefale å stoppe noen steder på veien.

Vårt beste tips er å slå seg ned hos kafeen og interiørbutikken Fomoto. Her får du utsikt over turstien langs Akerselva med fossens brusing i bakgrunnen, og en nydelig kopp kaffe å nippe til. Hvis du ikke har egen sykkel, kan du benytte seg av Oslos egne bysykler. For en enkelttur (maks 60 minutter) koster det 39 kroner, mens et dagspass koster 69 kroner.

📍Bentsebrugata 16 (start)

Lek og moro for under 100-lappen

Latter, konkurranseinstinkt og Yr.no som viser tosifrede temperaturer. At dette ikke trenger å koste skjorta, er vi veldig glad for.

Minigolf på Marienlyst

Vi starter med å anbefale en tur til Marienlyst minigolfpark. De kan tilby en utendørs 18-hullsbane med flere spennende hindre og utfordringer på kunstgress. Dette er mer ‘eventyrgolf’ og litt annerledes en minigolfbaner man er vant til, med rette vegger på hver side av banene.

Prisene er rimelige, 90 kroner for voksne og 60 kroner for barn. Flere forslag kan du lese om i vår artikkel om minigolf i Oslo

📍Kirkeveien 92

Frisbeegolf i Oslo

En lavterskelaktivitet som har blitt mer og mer populær de siste årene er frisbeegolf. Det er lett å forstå, rimelig å delta på og veldig engasjerende. Det er i gratis å spille på banene i Oslo, men tilhørende klubber har billige medlemskap og nybegynnerkurs.

Det eneste utsyret du trenger er en frisbee for å spille. Disse koster alt fra 100-400 kroner. Last ned appen Udisc, så kan du finne baner i nærheten av deg og holde oversikt over poengsummene dine.

Det er heldigvis mulig å leie frisbee og annet utstyr veldig billig eller gratis i byen. BUA er en fellesorganisasjon for 170 utlånsordninger. Det fungerer på samme måte som et bibliotek hvor man registrerer en lånekonto og leverer tilbake utstyret til avtalt tid.

I Oslo finnes det ti forskjellige utlånssteder. Hvis du vil unngå en bomtur, kan du bruke oversiktskartet, velge utlånssted, og søk om de har utstyret du trenger. I tillegg til BUA, har du Frigo i Gamle Oslo, Skattekammeret til Kirkens Bymisjon og nettbaserte Hygglo

En av undertegnedes favorittaktiviteter i Oslo er forresten quiz. Avhengig av hvor mye man bestiller av drikke og snacks, så er quiz i seg selv gratis. Å sitte ute i sola mens man prøver å vekke hjernecellene som har tatt sommerferie, hvem sier nei til det?

Nå i sommer er det blant annet quiz hver onsdag på Utendørs i parken på St. Hanshaugen. Dette er quizen “den andre kvissen” som til vanlig er på Brød og Sirkus. Onsdagene 9. og 23. august er det også quiz hos Prindsen Hage, med Hasse Hope og Christopher Pahle. Vi har laget en oversikt over noen quizer du kan prøve ulike dager i uka.