Ember: Nyåpnet vin- og matbar på Grünerløkka

Vi har testet ut nyheten Ember på Grünerløkka i Oslo!

Tekst & foto: Louise Vidhammer

Gira på deilig vin, snacks og en sharing-meny du sent vil glemme? Da bør du teste ut nykommeren Ember, som ligger i kjelleren til søsterrestauranten Hot Temper på Grünerløkka i Oslo. 

Vi var innom uken etter åpningen, og ble absolutt ikke skuffet! Til tross for sin foreløpig korte levetid, begynte baren å fylle seg opp utover kvelden, så det er tydelig at ordet har spredt seg raskt om denne nyheten!



Minimalistisk og gjennomført

Vinbaren har en minimalistisk og moderne stil med betong på veggene, rene linjer og enkelt interiør. Samtidig er det lunt og koselig rundt baren, med svarte fliser på veggen, dempet belysning og stearinlys som gjør det fristende å sette seg ned for et glass. 

Kvalitet og presentasjon av både mat og drikke ga oss følelsen av å være på en eksklusiv restaurant. På samme tid var stemningen nedpå, servitørene var joviale og det hele ble en opplevelse, og ikke bare et sted for å ta et glass vin. Et deilig tilskudd for vin og matentusiaster i byen! 

Sprudlende vin og saftige kyllingvinger

Vi startet kvelden med et glass Champagne Colin Alliance NV (210 kr), etter anbefaling fra servitøren. Det var litt dyrere en planlagt, men til gjengjeld var det de beste boblene jeg har smakt i Oslo på en god stund. Vi gikk også for et glass Idlewild Fox Hill vineyard, Cortese fra 2015 (160 kr), som var en deilig oransjevin og perfekt til maten! 

Vinkartet ser ved første øyekast noe lite ut, men det er bare å spørre servitøren etter den fulle vinlisten. Vi opplevde kanskje ikke baren som stedet du kun tar et glass vin, men dette kan også ha noe med tidspunktet vi var der på.

Vi ville slå på stortromma denne kvelden, og gikk for seks retter på deling. Den første retten vi fikk servert var Fermentert potetsurdeig med pisket tahini og persilleolje (79 kr). Surdeigsbrødet er fra en tre år gammel surdeigsstarter, noe vi synes var imponerende! En saftig og deilig start.

Psst! Denne retten får man gratis dersom man bestiller flere retter. 

Rett nummer to og tre var Fritert potet med pisket torskerogn, jalapeño og gressløk (129 kr) og Kyllingvinger med macadamia satay og lime (139 kr). Her ble vår favoritt kyllingvingene, saftig kylling og veldig digg sataysaus av macadamianøtter. Nam! Et must er å skvise lime over kyllingvingene, for en frisk og syrlig smak. Rett nummer to synes vi manglet litt smak, men poteten var crunchy og digg!

Etter å ha smakt på noen av rettene fra snackmenyen, gikk vi videre til sharing-menyen. Her testet vi ut Østerssopp med eggeplomme (189 kr) og Iberico svin med løk, gresskarfrø og eple (419 kr). Retten med østerssopp var bedre enn den så ut! Den siste retten falt likevel best i smak hos undertegnede. Kjøttet var mørt og saftig, og grillsmaken fra kullgrillen ga det lille ekstra! Rettene var alt i alt velkomponerte og fint presentert, og tilfredsstilte både smaksløker og synet.

Oslos beste dessert? 

Til dessert ble vi anbefalt Brownie-misu (129 kr), som er en kombinasjon av brownies og tiramisú med kaffe, mascarpone og salt karamell. En kombo undertegnede aldri har hørt om før, men wow! Dette var en smaksbombe vi ikke vil glemme med det første. Vi vil faktisk tørre å påstå at denne desserten er verdt et besøk i seg selv!

Det ryktes at de allerede har fått en ny rett på menyen siden vårt besøk, så her kan vi nok forvente oss mye spennende fremover.

Åpningstider:
Onsdag til lørdag fra 17 - 01 (kjøkkenet stenger kl. 22). 
Søndag - tirsdag: Stengt

📍 Nordre gate 22