Holzweiler Platz: Mote og mat

Mat_Holzweiler Platz_juli21_Taran Hofvind_3.jpg

Tekst og foto: Taran Hofvind

Holzweiler åpnet nylig et unikt konsept i Oslobukta. Med Café Platz har de kombinert butikk med kafe og restaurant, i samme lokale. 

I vakre omgivelser, designet av ingen ringere enn Snøhetta, kan du nyte deilig lunsj, brunsj eller middag, få meter fra vannkanten. Fra den solfylte uteserveringen har du god utsikt over sjøen, Munchmuseet og badende gjester på brygga. I samme slengen kan du gå på skattejakt blant motehusets kolleksjoner. Vi tok turen innom og testet lunsjmenyen i kaféen.



Et unikt konsept

Plassert midt mellom populære The Vandelay og donutfavoritten Talormade, finner du et av de nyeste tilskuddene i Oslobukta. Her har Holzweiler åpnet sin femte butikk. Inn til venstre i lokalet finner du Holzweiler Platz, hvor klær og accessoarer er vakkert dandert. På motsatt side finner du Café Platz, Holzweilers egne restaurant. I midten ligger baren, hvor du kan få deg en kopp kaffe, eller sette deg og nyte et glass vin.

Lokalet er en interiørarkitektonisk perle designet av Snøhetta, som forøvrig har designet alle Holzweilers butikker. Prosjektet er inspirert av omgivelsene, og vann er et sentralt element. Dette gjenspeiles i de avrundede og flytende formene som forener detaljhandel- og restaurantdelen. 

Alt er norsk design og består av mye tre og håndblåst glass. Taket består av fire tonn norsk eik og gulvet er laget av avkapp fra norske skoger. Det er lyst, luftig og moderne, men samtidig veldig avslappet og hjemmekoselig. 

Sommer på tallerkenen

På kjøkkenet, hjertet av restauranten, står kjøkkensjefen Petter Nyström og sørger for deilige kulinariske opplevelser for gjestene. Menyen består av småretter som er ment for å deles. Alle rettene er lette, sommerlige og hovedsakelig vegetar og sjømat. 

Vi testet et utvalg fra lunsjmenyen. Den består av både klassiske lunsjretter som granola og youghurt, avokadosandwich, bakst, røkt laks og eggerøre, og mer spennende varianter som oksetartar med løpstikke og fritert løk, voksbønner med hjertesalat og cæsardressing, og varmrøkte reker.

Fra menyen gikk vi for tartaren, hjertesalaten, laksen, surdeigsbrød, ost, og frukt. Maten var deilig, og porsjonene passet perfekt til å dele mellom to personer. Surdeigsbrødet var luftig og ferskt,hjertesalaten med bønner var helt nydelig, og tartaren svært rik på smaker. Fruktskålen med jordbær og søt grapefrukt ga måltidet et ekstra lag med friskhet og følelse av norsk sommer, og frisk mimosa i glasset bidro til å virkelig fremheve sommerfølelsen. 

Lave skuldre

Hit kan du komme for et avslappet, deilig måltid i nydelige omgivelser. Perfekt for en date, lunsj med vennegjengen, eller middag med svigerforeldrene. Atmosfæren gjør at det er lett å senke skuldrene og stresse ned. 

Det frister absolutt å ta turen tilbake ved en senere anledning for å prøve middagsmenyen, eller en drink etter en dukkert i oslofjorden. Og er du opptatt av å få fine bilder til Instagram, leverer Holzweiler Platz på høyeste nivå. 

På mandager er kjøkkenet stengt, men man er veldig velkommen til å ta deg en kopp kaffe, et glass vin, eller en deilig drink.

📍Operagata 61D