Haralds Vaffel

haraldsvaffel.jpg

Av Ine Martine Lorentzen / redaksjonen

Vil du smake på Norges kanskje mest kjente vaffel på selveste vaffeldagen? Vi har besøkt Grünerløkkas kanskje koseligste sted som gir deg nettopp det.

Der det finnes hjerterom finnes det husrom, sies det. Det er akkurat denne følelsen vi får hos Haralds Vaffel ved Olaf Ryes plass. Den autentiske atmosfæren og den unike historien om svensken som ville dele vaffelkjærligheten med Oslo rører oss på et vis.

Psst! Har du sett videoen vi har delt om Haralds Vaffel på TikTok?



Den magiske vaffelmenyen

Du kan få en plain vaffel til 49 kroner. Vi anbefaler å prøve noe litt mer spennende. Vaffel med tradisjonelle toppinger (64 kr) inkluderer brunost, syltetøy, rømme, nugatti, smør og pisket krem. Vi gikk for rømme, syltetøy og brunost, samt vaffel med vaniljeis til 83 kr. Sistnevne ble en favoritt!

De har også pølsevaffelen (79 kr) som serveres med ketchup, sennep og stekt løk, men det får bli neste gang.

Eller kanskje du vil ha en vegan-vaffel? Da tilbys det vegansk kokosvaffel med bringebærsyltetøy eller sjokolade. Det er også mulig å få glutenfritt.

Man får også kjøpt vaffelrøre basert på grunnoppskriften til vaffelkongen selv. Da er det bare å ta frem vaffeljernet hjemme når du vil.

Historien om Haralds Vaffel

Vi reiser tilbake til sommeren 2013. Som fattig student så svenske Jonathan Larsson etter muligheter til å hente inn noen ekstra kroner. Idéen om å selge vafler fra hybelvinduet på Haralds Hardrådes plass ble raskt endret fra spøk til alvor.

Larsson begynte å selge vafler til forbipasserende i helgene. Etter hvert kom også tilreisende som hadde hørt om konseptet. Det var først da Mattilsynet stengte hybelvindusalget - at det virkelig skjøt fart for Haralds Vaffel. Det norske folk kjempet for vaffelgründeren på sosiale medier og avisene plukket opp saken.

Larsson fikk etterhvert gjenåpnet hybelvinduet, etter å ha ordnet egen håndvask og personaltoalett. Da strømmet enda flere folk til - for å få en smakebit av den unike vaffelopplevelsen. Det var en times kø store deler av dagen da Haralds Vaffel gjenåpnet.

Åpningstidene er mandag til fredag klokken 14 - 19 og lørdag til søndag 11 - 19.

📍Olaf Ryes Plass 3