Quiz hele uka

Finn din favorittquiz i Oslo! Vi har oversikt over flere quizer du finner hele uka. (Foto: Skagstindgruppen)

Tekst: Kathrine Skjærum

I Oslo er det et utrolig stort quiz-miljø! Her finner du en quiz å dra på hver dag i uka, og disse får du en liten oversikt over her. Alle quizene er gratis å delta på!

Norges Quizforbund har oppført 104 quizer i byen vår, fordelt på ulike dager. Vi har testet noen av dem. Tar du utfordringen med å teste ut hippocampus du også?



Mandagsquiz

Brewgata

Mandag klokken 20 kan du starte quizuka med å ta turen til Brewgata! På denne baren kjører de musikkquiz og spesialtema-musikkquiz annenhver uke. Disse quizene foregår hovedsakelig på engelsk. Vinnerne mottar en hederlig premie, og “the lucky losers” får også en premie.

Brewgata er en bar som byr på kvalitetsøl, rock og live scene. De har 16 tappelinjer med håndverksbrygget øl fra Norge og internasjonale mikrobryggerier. Hvis øl ikke er helt din greie, har de også en liten cocktail- og vinmeny samt ulike typer brennevin.

Vanskelighetsgrad på quiz: 2/5

📍Brugata 5

Heim St.Hanshaugen

Mandag klokken 19.30 starter allmennquizen hos Heim St.Hanshaugen. Denne går hver mandag fra midten av august til midten av mai, med unntak av påske og jul.

Det quizzes med opptil seks på hvert lag. Det er selvfølgelig lov å delta alene om man ønsker det, eller slenge seg med i en gjeng! Kategoriene varierer hver uke, og quizen har innslag av lyd, bilde og video på et lerret. De har også en praktisk Heimkunnskapsrunde med smaksprøver hvor man får utdelt for eksempel ulike sauser, krydder eller drikke.

Hos Heim har de et bredt utvalg av både mat og drikke. De pleier å ha egne Quiz-Deals på mat og drikke som rullerer ut i fra sesong.

Psst! Heim St.Hanshaugen har også en musikkbingo hver torsdag klokken 20. (vanskelighetsgrad; ca. 2 /5)

Vanskelighetsgrad på quiz: 3/5

📍Colletts gate 33

Tirsdagsquiz

Abelone

I Brugata finner du Abelone som har allmennquiz hver tirsdag fra klokken 19. Her kan dere være så mange dere ønsker på laget, men dersom dere ønsker å konkurrere om premier, er det et maks antall på fem personer per lag. Det er ingen nedre grense så du kan være alene dersom du ønsker det.

Kommer man sulten til quizen er det ikke noe problem! Her finner du en matmeny som baserer seg på deilig grillmat. På drikkemenyen er det et bredt utvalg av godt øl på fat, men også et fint utvalg cocktails.

Vanskelighetsgrad på quiz: 3/5

📍Brugata 11

Rabalder Bar

På løkka kjører Rabalder Bar på med sin allmenquiz fra klokken 18 hver tirsdag. I teorien kan dere være så mange dere vil på laget, men er dere en større gjeng med over seks personer anbefales det å dele seg opp. Bestemmer man seg for å være over seks, vil laget få minuspoeng for å gjøre det rettferdig. Quizen varer i cirka to timer.

Baren byr på øl fra lokale bryggerier i Oslo og flere internasjonale bryggerier. Her får du også flere forskjellige typer cocktails. Er du student på quiz får du Ringes til 69 kroner (orginalpris 94kr).

I baren finner du også snacks, som popkorn til 10 kroner, eller nøtter og chips til 49 kroner.

Vanskelighetsgrad på quiz: 3/5

📍Thorvald Meyers gate 81

Onsdagsquiz

Ringnes Brygghus

Internasjonale venner på besøk? På Ringnes Brygghus har de onsdagsquiz på engelsk! Quizen går i gang klokken 19, men det er lurt å møte opp i god tid da denne er populær.

Lagene kan bestå av alt fra 1-30, men for å offisielt vinne og vinne premier må laget være seks eller færre. Temaet for quizen er popkultur, så dette er midt i blinken for deg som er glad i musikk, film, TV og spill. Det er også slik at “lucky losers” får en premie.

Hvis du er interessert i en matbit under quizen kan Ringnes Brygghus friste med steinovnsbaktpizza og noen typer snacks. På drikkemenyen finner du såklart litt husbrygget øl, det vanlige ølutvalget, vin, sider, alkoholfri øl og mineralvann.

Vanskelighetsgrad på quiz: 4/5

📍Thorvald Meyers gate 2A

Smelteverket

Ved mathallen på Vulkan finner du gastropuben Smelteverket. Denne baren har to quizer hver onsdag klokken 18 og 20. Temaet for quizen som starter klokken 18 er generell kunnskap, og fra klokken 20-22 er det musikkquiz! Hvert lag kan ha opptil fem personer.

Smelteverket har et av Oslos beste utvalg av håndbrygget øl på tapp og et fint utvalg av importert og lokalt øl på flaske. Du får også et ok utvalg av drinker.

Det serveres ikke mat her, men det er helt innafor å kjøpe med seg og spise hos Smelteverket. Du kan finne masse godt hos Mathallen som er like ovenfor.

Vanskelighetsgrad på quiz 3/5

📍Vulkan 5

London Pub

London Pub er det quiz klokken 20 hver onsdag året gjennom, også hele sommeren. Det er en allmennquiz med spørsmål som dekker et utall fagområder.

Hos London Pub har de en spilleregel om at det er opptil fem personer per lag. (Dersom et lag ønsker å være 1 -2 personer flere blir det tilsvarende trekk i samlet total poengsum til slutt).

Du finner et godt utvalg drikke og litt snacks dersom du blir fysen.

Vanskelighetsgrad på quiz 3 / 5

📍C. J. Hambros plass 5

Psst! Nydalen Bryggeri og Spiseri har en allmenn quiz annenhver onsdag i oddetallsuker frem til 6. Desember. I partallsuker har de musikkbingo med Sunnas musikkbingo.

Torsdagsquiz

Dattera til Hagen

Quizen på Dattera til Hagen starter hver torsdag klokka 19. Her kan det være lurt å booke bord tidligere i uka. Datteraquizen er en allmennquiz med musikk. Her kan man være maks fem personer på hvert lag. Er dere en større gjeng, blir dere delt opp for at det skal bli rettferdige lag. Kommer du alene, fikses det et lag til deg.

Dattera til Hagen er en café og restaurant på dagtid, og klubb- og konsertsted på kvelden. De er kjent for å ha kanskje en av Oslos koseligste bakgårder og som regel god stemning på dansegulvet en lørdag kveld.

Her får du et bredt utvalg av drikke og et godt utvalg av mat som pizza, salater og småretter hvis du skulle trenge litt påfyll.

Vanskelighetsgrad på quiz 3/5

📍Grønland 10

The Shamrock Pub

Allmenquizen til The Shamrock Pub starter klokken 19 hver torsdag. Det kan være lurt å bestille bord i forkant, eller komme tidligere innom for å sikre seg en plass til quizen. Quizen utføres med lag på inntil fem personer. Det er også mulig å være flere enn fem, men da er ikke laget kvalifisert for vinnerpremien.

Av drikke kan de by på både øl, vin, cider og alkoholfritt. De har en meny hvor du finner burgere, sandwicher og pizza. Er kjøkkenet stengt, finner du alltids noe lett snacks å gomle på.

Vanskelighetsgrad på quiz 5/5

📍Schleppegrells gate 32

Fredagsquiz

Trappa Bar

Hver fredag klokken 17 kan du ta turen til Trappa Bar for en allemennquiz. Quizen består av 30 spørsmål, og varer cirka en time og 15 minutter. Det er maks fem personer på hvert lag.

Trappa Bar er en LGBTQ+ vennlig bar, her hyller de det å være seg selv og elske den man vil. Stedet er fargerikt og på menyen har de det typiske utvalget av drikke, og en matmeny som består av italiensk pizza, pasta, hamburger og sandwich.

Vanskelighetsgrad på quiz 4/5

📍C. J. Hambros plass 2

Bohemen

Klokken 18 finner du en annen allmennquiz, og denne har holdt på hver fredag året rundt i over 25 år. På quizlaget kan man være opptil seks personer, for å sikre deg plass er det lurt å melde seg på i forkant.

Bohemen er Vålerengas supporterpub og er blitt kåret en rekke ganger til Norges feteste fotballpub. Denne brune puben finner du like i nærheten av trikkestoppet Tinghuset. På bartavla finner du et fullt barutvalg og forskjellige typer snacks.

Vanskelighetsgrad på quiz 5/5

📍Arbeidergata 2

Lørdagsquiz

Brød & Sirkus

På lørdag finner du to typer quizer hos Brød & Sirkus. Fra klokken 15 kjører de temaquizer som varierer hver uke i måneden. Første lørdag i måneden er det Friends-quiz, andre lørdag i måneden er det Seinfeld-quiz, deretter The Office-quiz og siste tema i måneden er Disney-quiz.

Den andre quizen starter klokken 19. Da er det musikkquiz med live-band. Musikkquizen er absolutt den mest populære og det anbefales å booke bord minst en uke i forveien! Du kan delta alene eller på lag med maks seks personer.

På drikkemenyen finner du øl, vin og drinker i enkle varianter og noe brus.

Det er ikke matservering her, men det er innafor å ta med medbrakt.

Vanskelighetsgrad på quiz 3/5

📍Tordenskiolds gate 3

Søndagsquiz

Oslo Mikrobryggeri

Musikkquiz på en søndag? Ja takk! Oslo Mikrobryggeri fyrer i gang musikkquiz klokken 18 hver søndag. Quizen består av to runder.

Her er det også premieutdeling for de som går av med seieren. Premier er i form av valgfri drikke/snacks og merch (t-shorte/handlenett). Hovedpremien for sesongen er en omvisning på bryggeriet.

Om du vil kose deg med noe drikke har de egenbrygget øl, drinker, cider, mineralvann og et utvalg varm drikke. Av snacks har de popcorn, potetgull og nøtter. Er du litt ekstra skjessen (sulten), har de skinke- og vegetartoast.

Psst! Oslo Mikrobryggeri har også en allmennquiz hver onsdag klokken 19. (vanskelighetsgrad; ca. 3)

Vanskelighetsgrad på quiz 3/5

📍Bogstadveien 6