Gressholmen Kro: En ny sommertradisjon

Tekst & foto: Lene Myrum Haugen, Taran Hofvind, redaksjonen

Røm fra byen og ut i indre Oslofjord for sjømat med en tvist, og idyllisk uteservering ved sjøen.

Den flotte kroa ligger ute på Gressholmen med utsikt utover fjorden, og er bare en 15 minutters fergetur fra Aker Brygge.

Psst! Har du sett videoen vi har delt om Gressholmen Kro på TikTok?



burde være en sommertradisjon

Flotte Gressholmen Kro har åpent sommerhalvåret og er nå i full sving ute på øya. Lokasjonen i seg selv er ulik noen annen sted i Oslo. Den knall røde bygget er lett å se, og har en flott utsikt over berg, badeplasser og utover fjorden. Vi har sjekket ut hva du kan få her ute på det nydelige sommerstedet.

En liten gåtur fra fergestoppet finner du den hyggelige uteserveringen med over 200 plasser, og en koselig romslig servering inne.

Vi har besøk stedet ved flere anledninger og sittet både ute og inne, og begge har vært hyggelige opplevelser. Så det er ikke krise om du kommer hit på en regntung dag heller. Selv om vi selvfølgelig er mest glad i solfylte uteserveringer.

Årest meny er ute

Det er noe helt spesielt ved å sitte ute å spise i Oslofjorden, og heldigvis er de gode på sjømat. Det er både rause porsjoner, gode smaker, og vakre retter som varier litt fra uke til uke. Vi ble imponert over hvor flott det var inne på denne lille kroa også. Dette burde være en sommertradisjon for flere en oss!

Årets meny består av blant annet Porchetta (285 kr), en italiensk ribberull med passende tilbehør og lysing med potet, blomkålpuré, grillet nykål og blåskjell-buerre blanc . Vi finner også vegetar og veganske retter, Risoni pasta (265 kr) og Kikerter i Harissa (250 kr).

Til drikke har de noen spennende alkoholfrie drikker. Det veldig positivt at de har slike alternativer i tillegg til deres utvalg av vin og øl.  

Psst! Vil du vite mer om øya Gressholmen? Vi har besøkt den tidligere og det kan du lese mer om her.

Tips! Kjøp reker i kiosken

Kroa er til stor glede for alle besøkende på øya, med både servering på kroa og egen kiosk for litt lunsj eller snacks. Dette kan både nytes her på kroa eller tas med ut på de mange badeplassene på øya.

Kiosken tilbyr til og med sommerens favoritt; Reker, som serveres med surdeigsbrød, aioli og sitron! De tilbyr også småretter, snacks og tapas for de som ønsker det.

Kiosken i kroa er åpen i hele åpningstiden fra klokken 12. Varmkjøkkenet er åpen tirsdag til søndag, fra 14 - 20, med noe variasjon i fellesferien.

Fordi de befinner seg på en øy kan åpningstidene variere litt etter hvordan været er, så det kan også være greit å sjekke deres nettside eller på Instagram før du eventuelt reiser ut.

📍Gressholmen