Hei Solvik: Sommerlig restaurant på Malmøya

Vi tok turen til restauranten Hei Solvik på Malmøya i Oslofjorden.

Tekst & foto: Louise Sneis Vidhammer

Bare en kort busstur fra Oslo sentrum, kommer du til en skjult skatt med lokal sjarm på en av øyene i Oslofjorden. 

Restauranten ligger idyllisk til helt nede ved sjøen på vestsiden av Malmøya. Her får du både uteservering, hjemmelaget mat og noe som minner om sørlandsidyll.

Psst! Har du sett videoen vi har lagt ut om Hei Solvik på Tiktok?



Lunsj, solnedgang og uteservering 

Vi tok turen til Malmøya, nærmere bestemt Skinnerbukta, en varm sommerdag i juni. Ved første øyekast så Hei Solvik ut som en enkel sommerkafé på en campingplass, men dette er virkelig et sted verdt å besøke! Både lokasjonen, atmosfæren og den hjemmelagde maten gjør dette til en unik restaurant.  

Restauranten er drevet av en dyktig kokk og en gjeng lokale ildsjeler, og åpnet for første gang dørene sommeren 2021. 

Da vi kom frem denne mandags formiddagen ble det spilt høy, men behagelig musikk fra jazzsangerinnen Billie Holiday i bakgrunnen, mens servitøren gjorde restauranten klar til åpning. Vi fikk allerede da en god følelse. 

På uteserveringen er det flere bord og benker hvor man kan nyte utsikten utover fjorden. Perfekt for en lunsj etter en tur på badestranda like ved, eller en middag i solnedgangen sammen med gode venner. 

Lokalet inne har flere bord og sittegrupper, så her kan det nytes selv på regntunge dager. Det er store vinduer som slipper inn masse naturlig lys, og friske blomster som pynter opp lokalet på hvert bord. Den lyse grønnfargen på veggene, og putene i samme stil, gir stedet et sjarmerende og sommerlig preg. 

Hjemmelaget mat og Malmøyas egne viner 

Hos Hei Solvik får du hjemmelaget mat og muligheten til å smake på Malmøyas “egne” viner. Menyen er nokså liten, men er variert og god. Rettene endres ukentlig, og priser varierer avhengig av hva som er dagens. Menyen er basert på råvarer i sesong. 

Du kan også velge standardretter som Cæsar salat til 194 kroner, Toast Skagen til 219 kroner og Moles - Frittes til 274 kroner. Dersom det skulle friste med en deilig italiensk pizza, har de syv herlige varianter på menyen (fra 191 til 234 kroner). 

Vi gikk for en liten planke til 245 kroner og en pommes og aioli til 89 kroner på deling. Dette syns vi var nokså greie priser til mye og god mat! De har også et godt utvalg av drikkevarer, inkludert øl, vin, alkoholfritt og spesialiteter. 

Husets rød- og hvitvin får du for 95 kroner, noe vi syns er en god pris på et glass i Oslo! Ellers ligger prisen på mellom 89 og 138 kroner for glasset. En øl får du for 78-124 kroner. 

Noe av det som gjør stedet ekstra unikt, er vinen som er importert direkte fra en vingård i Toscana til Malmøya. Vinen trilles faktisk ned til Solvik på en sykkel! Undertegnede vil gjerne ta turen tilbake for å prøve flere av de ulike rettene, og ikke minst den lokale importerte vinen. Perfekt på en sommerkveld! 

En liten flukt fra bylivet 

Vi anbefaler ankomst med kollektivtransport. Ta 85-bussen fra Bjørvika, som vil bringe deg til Malmøya på kun 10 minutter. Denne perlen ligger nærmere til enn man tror! 

Fra busstoppet tar det omtrent 20 minutter å gå til restauranten, men fortvil ikke! Gå til venstre etter busstoppet og nyt den idylliske turen langs vannkanten og gjennom et koselig boligstrøk. 

Dette er et unikt og inkluderende sted som passer for alle. Ta med vennegjengen, familien, daten eller nyt roen alene. Reis for en dagstur og ta et bad på stranden før du trasker opp på restauranten for en lunsj, eller bare for et besøk på restauranten i de senere kveldstimene. 

Psst! Stedet er godt tilrettelagt for mennesker med nedsatt funksjonsevne, både restauranten og badeplassen like ved.

Åpningstidene kan endres, men stedet er i utgangspunktet åpent tirsdag til søndag 16-00 frem til 3.septemper 2023 (siste åpningsdag for sesongen).

📍Skinnerbakken 7C