Tre enkle hengekøyeturer i Oslo

Man trenger ikke dra langt for å få flott utsikt på tur i Oslo.

Tekst & bilder: Kathrine Skjærum

Lyst til å sove ute i hengekøye med utsikt, men vet ikke helt hvor du skal dra? Bli med til Barlindåsen, Egebakken på Grønliåsen og Grefsenkollen.

Vi har laget en liste med flotte hengekøyeturer som har fantastisk utsikt og som er enkle å gjennomføre, selv i hverdagen!



Barlindåsen

Denne åskammen er et flott utsiktspunkt over Lillomarka. Her ser du utover Maridalen, Tryvannsåsen og Oslofjorden. Turen er på rundt 2,5 kilometer og tar cirka 20-30 minutter. På toppen er det flere fine bålplasser og steder å henge opp hengekøya.

Stien er dessverre ikke blåmerket, så det kan være litt vanskelig å orientere seg, men vi har vært på turen selv og viser vei fra Snippen stasjon.

Du kan velge å gå turen opp og ned samme vei, eller velge en litt annen rute hjemover, om man ønsker en lengre tur. Det er kryssende stier som fører mot Nittedal, Groruddalen, Solemskogen og Kjelsås.

Det er flere steder man kan starte turen. Vi valgte å ta toget fra Oslo S til Snippen stasjon. En annen variant er å ta bussen til Snippen busstopp. Har du bil er det best å parkere ved Sandermosen stasjon.

📍Barlindåsen

Egebakken på Grønliåsen

Turen langs Grønliåsen er en flott tur i bydel Søndre Nordstrand. Turen tar cirka en og en halv time. Her følger du en blåmerket oldtidsvei fra vikingtid / middelalder mot Branntårnet på Grønliåsen. Denne turen gir en helt unik utsikt fra et 17 meter høyt utkikkstårn.

For å henge opp hengekøya er det et punkt tidligere på stien som heter Egebakken, her får du nydelig utsikt utover Nesodden og Bunnefjorden. Her er det også fine rasteplasser med piknikbenker og bålplasser.

Det er flere steder man kan starte turen, vi startet ved Hauketo stasjon hvor turen tar cirka en og en halv time. Det er også mulig å starte ved busstoppet Huldrefaret, som gjør at turen kortes ned til rundt 40 minutter.

📍Utkikspunkt Egebakken på Grønliåsen
📍Branntårnet på Grønliåsen

Psst! Sjekk ut denne TikToken hvor vi dro på tur til Branntårnet på Grønliåsen.

Grefsenkollen

Denne turen er nok den korteste av alle dersom målet kun er å finne en flott utsikt. Stien starter ganske bratt, men i løpet av kun fem minutter kan du allerede ha funnet det perfekte stedet for å sette opp hengekøya.

Turen er ganske populær, så man kan ikke regne med å være helt uforstyrret. Du kan gå hele veien opp til Grefsenkollen Restaurant, som tar cirka 20 minutter. Her kan du få et godt måltid, drikke eller bakst på slutten av turen, men det er best utsikt på starten av stien.

Vi valgte å starte turen ved busstoppet som heter Akebakken. Herfra følger du veien Akebakkeskogen i fem til syv minutter opp til en liten parkeringsplass hvor du tydelig finner stien på venstre side.

Psst! Sjekk ut denne TikToken hvor vi dro på hengekøyetur på Grefsenkollen.

📍Grefsenåsen utsikt

Flere fine hengekøyeturer

Vi har også tidligere tatt turen til Årvollåsen, en kanskje litt ukjent tur i Lillomarka. Turen er kort og lett tilgjengelig. Det tar cirka 20 minutter og du får en flott utsikt over Oslo og fjorden.

Vettakollen er 405 m.o.h og er en perfekt solnedgangstur. Det er mulig å ta en lengre tur ved å starte fra Sognsvann T- banestasjon , eller en kortere tur ved å starte fra Vettakollen T-banestasjon. Vi startet turen fra Vettakollen t-banestasjon og fikk en fantastisk utsikt.

Ute på Langøyene er det lov å overnatte i opptil 2 døgn på oppmerkede steder, både med telt og hengekøye. For å komme ut hit må man ta B2 båten fra Aker Brygge. Vi tok turen til Langøyene tidligere i sommer og falt pladask for destinasjonen.