Revierhavnen Kro: Hovedøyas skjulte perle

Revierhaven Kro er et skikkelig idyllisk spisested i Oslofjorden.

Tekst og bilde: Kathrine Skjærum

Hovedøya byr ikke bare på gode bademuligheter i sommer, men også deilig mat og flott uteservering rett ved vannet. 

Kun en kort båttur ut i Oslofjorden ligger restauranten med det noen beskriver som Oslos beste utsikt. Vi tok turen til den lille havnen for å utforske hva de hadde å tilby.

Psst! Har du sett videoen vi har delt om Revierhavnen Kro på TikTok?



Eksklusiv havn og vakker plassering

På flotte, frodige og sommerlige Hovedøya finner du perlen Revierhavnen Kro. Herfra har du utsikt til alt fra Astrup Fearnley Museet til Vippa og Sørenga! Restauranten ligger rett ved vannet og er en del av Revierhavnen båtforening. Dette er landets eldste båtforening, og kan benyttes eksklusivt av medlemmer og de med båt i Oslo. Inngangen til restauranten er nemlig via gjestehavnen, så her er det drop-in som gjelder.  

Hvis du ikke har båt må man være minst 10 personer og avtale ankomst i god tid i forveien. Når reservasjonen er i boks, tar man en av Ruters båter (B1 eller B2) til øya. Det er nemlig ikke mulig å komme seg til restauranten uten hjelp av personalet dersom du kommer fra land. Låste porter gjør at det kun er de to mulighetene nevnt ovenfor, som gjelder.  

Psst! Vil du vite mer om Hovedøya? Da kan du sjekke ut vår egen artikkel om øya.

Sommeridyll og rause porsjoner

Vel fremme ble vi møtt av et grønt bygg innrammet av et hvitt gjerde og store parasoller som skygger for skålende gjester. Uteserveringen er på en terrasse over vannet med flott utsikt over fjorden. Lyden av bølgeskvulp og måkeskrik var deilig bakgrunnsstøy mens vi fant en plass og begynte å studere menyen. 

Til middag var det en del alternativer for fisk og skalldyr, som blåskjell (235 kr), ferske reker (245 kr) og brosme med grillet nykål og blåskjellsaus. (296 kr) De hadde også dagens salat (185 kr) og norsk entreôte med rødvinssky, fries, estragonsmør og grønne bønner. (499 kr) 

Vi besøkte dem på en varm sommerdag hvor en kald øl og burger var våre største ønsker. Til vår store glede hadde de nettopp dette, både vegetar- og storféburger til 285 kroner. Vi valgte å ta en av hver og ble fornøyde da vi ble servert to saftige burgerne med en god porsjon fries og aioli ved siden av. Burgerne var fylt med rødløk, syltet agurk, chili mayo, salat og ost. På nettsiden deres skrøt de av rause porsjoner, og det kan vi være enige i. Vi bestilte også en kald Mango Ipa til 114 kroner og et glass av husets rødvin, Montepulciano, til 106 kroner. 

Ta med vennegjengen

Med den varierte menyen og unike uteserveringen, er dette en flott plass å dra på sommerhalvåret. Det er et godt utvalg av vin og snacks å kose seg med dersom man ikke ønsker lunsj eller en full middag. Til tross for at det krever litt planlegging eller eventuelt egen båt for å dra hit, er dette et sted verdt å besøke. Ta med vennegjengen, familien eller kolleger, så er en god middag kun en båttur unna. 

Kroa kan også arrangere selskaper som bursdag, sommeravslutning med jobben, bryllup, julebord eller andre begivenheter. 

Psst! Vil du vite mer om hva som finnes på øyene i Oslofjorden? Da kan du sjekke ut våre artikler om de ulike!

Åpningstider sommer: 

Mandag - torsdag: 15 - 23 (kjøkkenet stenger 21)

Fredag - lørdag: 12 - 23 (kjøkkenet stenger 21)

Søndag: 12 - 21 (kjøkkenet stenger 19)

📍Hovedøya