Mynt: Urban og avslappa takterrasse i Oslo sentrum

Vi har besøkt takterrassen Mynt i Oslo sentrum.

Vi har besøkt takterrassen Mynt i Oslo sentrum.

Tekst & foto: Louise Sneis Vidhammer

Midt i byens smørøye, på toppen av Sentralen, finner du takterrassen Mynt. Her får du både pizza, drinker og god musikk. 

Vi tok turen innom på åpningsdagen, og ble møtt av strålende sol, deilig temperatur, god stemning og en fullsatt takterrasse. En perfekt start på sesongen for uteservering! 

Psst! Har du sett videoen vår om Mynt på TikTok?



Afterwork med utsikt

Sentralen åpnet i fjor sin takterrasse som går over to nivåer i byggets femte og sjette etasje. Terrassen har et ujålete og behagelig preg over seg, noe som gjør at den skiller seg litt ut fra andre takterrasser vi har besøkt i byen. 

I sjette etasje finner du bar, bord og tilhørende sittegrupper. Her fylte det seg raskt opp, så det kan være lurt å bestille bord på forhånd (mat@sentralen.no). I femte etasje kan man både nyte musikk fra DJen og mingle i et sosialt område, som også har potensial til å forvandles til et dansegulv når stemningen er på sitt beste. 

De to etasjene forenes av en trapp, noe som vi syns gir en ekstra kul dimensjon til takterrassen. Stedet har en afterwork-stemning som minner oss litt om Stockholm, hvor de har en større kultur for afterwork.

Hvis været blir dårlig, forteller bartenderen at de åpner Vinterhagen Bar som ligger i første etasje i samme bygg. Denne baren er ellers åpen på høsten og vinteren. 


Surdeigspizza, snack plate og øl 

Stedet tilbyr også mat fra Sentralen Restaurant som ligger i første etasje i samme bygg. Her kan du velge mellom en rekke digge surdeigspizzaer, eller du kan gå for en enkel snack som olivenmix, snack plate eller trøffel fries med parmasan.

Vi gikk for surdeigspizzaene Melkebonden og I vår hage (begge til 205 kr). Pizzabunnen var sprø og god, og absolutt på nivå med pizzaresturanter som Villa Paradiso, Mamma Pizza og ZZ Pizza. Melkebonden med hvit saus og 4 ulike oster ble en soleklar favoritt blant alle rundt bordet. 

I tillegg måtte vi prøve den anbefalte Snack plate til 130 kroner. Den ble servert med deilig parmaskinke, sesongens ost, trøffel mayo og oliven. Alt i alt en god matopplevelse, og vi syns prisene er relativt greie for en takterrasse i Oslo sentrum. 

Baren har et bredt utvalg av drikke. Både standardutvalg, men også litt mer hippe alternativer som surøl og oransjevin som vi gjerne vil prøve ved neste besøk! Et vinglass koster mellom 120 og 170 kroner, og en øl får du for 79 til 165 kroner. Ønsker du noe kaldt i varmen, har de blant annet en frisk og fruktig hjemmelaget iste

Cocktails og tekno  

Vi prøvde også drinkene de hadde på menyen, og gikk for Mint på Mynt  til 145 kroner, Palamo til 145 kroner og Pink martini til 155 kroner. Drinkene var utseendemessig litt kjedelige, men gode og friske på smak.

Vi likte best Mint på Mynt med smak av limejuice og mynte og Paloma med smak av grapefrukt og lime, Pink martini var litt for søt for vår smak. De har også mocktails til 130 kroner. 

 DJen sørget for god stemning, og denne ettermiddagen ble det spilt tekno. 

Mynt er et sted å dra hvis du ønsker en litt nedpå og kul atmosfære. Klientellet er bredt og uformelt, og takterrassen er den perfekte plassen for å tilbringe en sommerdag etter jobb sammen med venner og/eller kolleger. 

Psst! Ved ankomst anbefaler vi å ta heisen fra hovedinngangen i Øvre Slottsgate helt opp sjette etasje (med mindre du vil få opp pulsen ordentlig i trappene). Ta til venstre ut mot terrassen, og slå deg ned. 

Åpningstider: 

Fredag til søndag klokken 14-21 (mai) 
Onsdag til søndag klokken 14-21 (juni) 
Onsdag til søndag klokken 14-23 (1. juli-20. august) 
Fredag til søndag klokken 14-21 (21. august-30. september)

📍Øvre Slottsgate 3