Tips til bypåske i Oslo 2024

Solnedgang på Vettakollen.

Tekst: Jessica Rahimi og redaksjonen

Lurer på hva du skal gjøre i Oslo i påsken mens resten drar på hytta eller til fjells? Da har vi noen gode tips! 

Nedenfor finner du forslag til aktiviteter, turer i Oslomarka, nyheter og klassikere innen mat og drikke, som du kan bruke høytiden til å sjekke ut. 



Arrangementer i Oslo

Først starter vi litt Hva skjer i Oslo-inspirert!

PannekakeBuffét hver dag

En liten kaffe og brunsj kan behøves, og hver dag i påsken fra klokken 12, kan du spise så mye påskepannekaker du orker for 170 kroner hos Arv Kaffe & Retro i Gamlebyen. Siste mulighet er andre påskedag.
👉 Link


Bypåskefestival hos Jæger

Allerede til onsdag (27. mars) er det årets «bypåskefestival» hos Jæger. Billetter koster 150 kroner, hvis du planlegger å komme etter klokken 22. Her får du en line-up med Prins Thomas & Isobel, Skatebård, Anders Hajem, Henrik Villard og Perkules.
👉 Link

Bryggepåske på Vippa

Onsdag (27. mars) starter påsken på Vippa med fest og DJ fra klokken 16, skjærtorsdag (28. mars) er det tid for påskenøtter med årets påskequiz fra klokken 19, og på påskeaften (30. mars) blir det påskeeggjakt fra klokken 12.
👉 Link


Påskenøtter hos Nieu

Skjærtorsdag (28. mars) kicker Nieu påsken i gang med Kisse og Rimms påskenøtter. Kisse tar med seg sine roomies fra guttekollektivet nederst på løkka. Det blir musikk, påskestemning, innslag av humor, og enkel servering i form av påskemarsipan og nøtter. Det er 18 års aldersgrense, billett koster 160 kroner og showet starter klokken 18:30.
👉 Link


Påskeegg og -klubb hos Kulturhuset

Kulturhuset i Oslo arrangerer Påskeklubb, med DJ i to etasjer både fredag og lørdag (29.-30. mars). Fredagen kommer Cosmo Kessler og Erald Lesi, og på lørdag er det Ivanski og Slitte såler som spiller! Det blir gjemt påskeegg på huset med spennende premier.
👉 Link


Og hvis du mot formodning gikk glipp av ukens ‘Hva skjer i Oslo’;

Bålpanne og påskelam

Grisen på Torshov har uteservering hele uken med bålpanne. På påskeaften (30. mars) serverer de langtidsstekt påskelam, har påskerebus med store og små premier, og marshmallow man kan grille på bålpannen. Et arrangement som passer både familier, vennegjenger og alt imellom.
👉 Link


EGGDEKORASJON OG COCKTAILS 

Skjærtorsdag (28. mars) fra klokken 19:30 blir det pynting og maling av egg hos den populære kaffe - og cocktailbaren Fuglen, i sentrum! Hva skriker vel påskestemning mer enn det? Alt utstyr er inkludert for kunder. På dagtid er det også for de yngre i Gamlebyen.
👉 Link


AFTERSKI MIDT I SENTRUM 

Vil du ha en afterski-opplevelse i storbyen? Ta på deg ditt beste afterski-antrekk når Oslo Street Food gjør som i fjor, og inviterer til afterski på påskeaften (30. mars) fra klokken 18 til 03! Aldersgrensen for arrangementet er 22 år og det er gratis inngang! Dersom du ønsker å gli rett forbi køen er det mulig å kjøpe seg inn på gjestelisten for 200 kr.
👉 Link

Turist i egen by 

Oslo består av hele 15 bydeler, og inneholder mye mer enn det man rekker å se i en travel jobbhverdag. Så hva er vel et bedre tidspunkt enn påsken til å være turist i egen by?

Stovnertårnet

Hvis du enda ikke har kommet deg opp i Norges lengste tårn er dette fint å få krysset av på lista. 

Med sine 15 meter over bakken er det ikke akkurat Norges høyeste tårn, men derimot Norges lengste. Veien opp er 265 meter lang, en gåtur på maks fem minutter. 

På toppen får man blant annet utsikt over bydelen Stovner, Romsåsblokkene og Oslofjorden lengre bort i horisonten. For ikke å glemme skogen, stallen rett ved tårnet og solnedgangen, om du beregner tiden godt.

 

Oslo Klatresenter

Har du prøvd ut Oslo Klatresenter som ligger på Skullerud? Klipp neglene, spenn på deg noen trange klatresko og få en dose hverdagsadrenalin!

Her finner man tre etasjer med klatrevegger og varianter, så noe bør passe alle og enhver, og det er åpent alle dager i påsken. 

I tillegg til billett kan du også leie utstyr hvis du ikke har det fra før. Prisene finner du på nettsiden deres

Gatekunst

Er det bykjernen du vil oppdage, kan vi anbefale gatekunsten Oslo har å by på. Helt gratis og åpent alle døgnets timer kan du tilpasse det akkurat slik du selv vil. 

Tøyen og Grünerløkka har blant annet mange kule gatekunstverk. Sett sammen din egen rute, eller følg den vi har gått. Kanskje oppdager du også andre skjulte skatter på veien.

SNØ

Sitter du igjen med følelsen av at du gjerne skulle stått i bakken denne påsken? Frykt ikke. Det kan nemlig gjøres 15 minutter unna Oslo sentrum også!

SNØ er et innendørsanlegg som holder fire minusgrader hele året. Her kan du gå på ski, stå slalåm i bakken eller isklatre. 

Vi har tidligere prøvd ut isklatring i den 15 meter høye isveggen deres, som vi kan anbefale for klatreglade osloborgere i alle nivåer.

Ut på tur i Oslo

Hva skriker vel påske mer enn en skogstur med en Kvikklunsj og en kopp kakao i sekken? Kle deg godt og kom deg ut i den vakre oslonaturen, og ta gjerne med deg hengekøya for en enda lengre tur!

Hengebrua over Bjørnsjøhelvete

Den spektakulære hengebrua over Bjørnsjøhelvete i Nordmarka, er litt av en skue, uansett årstid. 

Det var tidligere tømmerfløtere som ga denne delen av elva navnet Bjørnsjøhelvete. Gjør som oss og ta turen på halvannen time, så kanskje du ser hvorfor.

Den rundt 20 meter lange hengebrua svaier og bølger over det stupbratte juvet, til lyden av den buldrende Bjørnsjøelva langt under deg, om du tør å begi deg ut på selve brua riktignok.

Svartdalen

En perfekt plass for deg som trenger et avbrekk fra storbyen, og som er lei av den vante turen til marka og Akerselva, er Svartdalen ved Alnaelva

Elven overdøver bystøyet som Oslo bringer med seg, og den tykke skogen sletter alle tegn til byen rett utenfor. Turen tar omkring en time. 

I tillegg til en nydelig tur langs elva byr Svartdalen på mer enn bare skog. Nede ved Svartdalsparken finnes treningsapparater for de som synes en times tur ikke er trening nok. Øverst ligger Kruttverket, som har både kafe og bar.

Røverkollen

Lillomarka er kjært sted for flotte turer i Oslo, kanskje spesielt for skigåere. Men det er mange turer du kan ta uten ski på beina! 

Røverkollen ligger 400 meter over havet. Det merkes på stigningen i starten på turen, men det er det verdt. Turen tar omtrent 15 til 25 minutter.

Takket være plasseringen og høydemeterne får du også mange muligheter til å nyte utsikten over hele Oslo og Nittedal. 

Psst! Sjekk ut flere av våre enkle turtips i Oslomarka her.

Telttur ved Bjørnsjøen

Med våren følger det nydelige solned- og oppganger, med mild og fint vær. Hva frister vel mer enn å pakke med seg teltet og komme seg ut i marka for å få med seg denne idyllen? 

En fin plass å telte på er ved Bjørnsjøen som ligger i Nordmarka. Denne turen kan lett byttes ut med hengekøye eller gjøres om til en dagstur. 

Bjørnsjøen ligger ved Østre Fyllingen, sør for Kikuthytta. Her er det mange leirplasser og fiskemuligheter. Les om flere teltplasser her.

«Hver dag er søndag»

Er du mer en person, og gledelig kunne brukt fridagene i byen med en kopp kaffe og litt bakevarer? Da er det noen fine kafeer, museer og spisesteder som absolutt kan sjekkes ut. 

Nyheter i Oslo 2024

Ingen overraskelse var det at året skulle by på mye nytt. Nå som vi er noen måneder inn har naturligvis flere av dørene åpnet, og påsken kan være en fin mulighet å sjekke de ut. Ikke alle er åpnet enda, så undersøk først, men her er flere nyåpninger bør du sjekke ut artikkelen vår om nyheter i Oslo 2024.

Oslos koseligste kafeer

Byen er full av ulike kaféer, derfor har vi samlet de aller koseligste kaféene du bør sjekke ut! Blant disse ni er Håndbakt, Fuglen, Pust, Farine, Kiosk kaffebar og Neongrut.

Kunst og kultur

Lengter du etter litt innendørs kunst, eller kanskje litt musémorro? I tillegg til Nasjonalmuseet og Munchmuseet stiller Oslo med enda mer. 

Paradox Museum bør du sjekke ut hvis du ikke har gjort det enda. Et interaktivt konsept som tilbyr paradoksale opplevelser. Museet er bygget på kombinasjonen av psykologiske knep og interaktive aktiviteter, så det opplevdes som å gå inn i en scene fra Alice in Wonderland

De fokuserer ikke bare på det spennende og morsomme aspektet ved illusjonene og aktivitetene, men også på læring og vitenskapen bak verkene. Gøy for både store og små!

God påske fra alle oss i Mer av Oslo! 🐣