Restaurant Alex: Nyåpnet fransk bistro på Frogner med rimelige priser

Vi har testet ut nyheten Restaurant Alex på Frogner i Oslo.

Tekst & Foto: Louise Vidhammer

Nykommeren Restaurant Alex har allerede blitt svært populær blant matentusiaster i Oslo, og det er ikke uten grunn! I likhet med søsterrestauranten Bente på Torshov, bringer stedet med seg et unikt og utradisjonelt konsept til byen, som Oslofolket ser ut til å elske. 

Her får du nemlig frokost, lunsj, middag, drinker og DJ, alt under samme tak! Og det beste av alt, du trenger ikke blakke deg for å nyte kvalitetsrik mat og drikke. 



Et friskt pust i Oslos matverden 

Konseptet på kveldstid går ut på at jo flere retter du kjøper, jo billigere blir det per rett. Én rett koster 195 kroner, to retter koster 245 kroner, og tre retter får du for 349 kroner. Altså, et utrolig kupp. Dette finner du få andre steder i byen! 

Etter samme prinsipp som restauranten Bente, ønsker Alex å gjøre det mer tilgjengelig for alle å gå ut å spise og drikke i Oslo, også på en helt vanlig hverdag. 

Menyen er stadig i endring, og du kan velge fra og mikse diverse forretter, hovedretter og desserter/oster. Et tips er å spørre servitørens anbefaling! I tillegg har de en egen snacks-meny som du kan bestille fra utenom. 

Psst! Noen av rettene fra middagsmenyen har en ekstra tilleggskostnad. 

Frisk oransjevin, kamskjell og byens beste biff? 

Da vi var innom denne fredags ettermiddagen, ble vi anbefalt å bestille 2-3 retter per person, og dele rettene med hverandre. Rett etter rett kom på bordet utover kvelden, og vi ble mildt sagt overrasket over den høye kvaliteten på maten. Alt var digg! 

Til forrett gikk vi for kamskjell med gresskarspuré og kjernemelk. Denne skulle vi gjerne bestilt mer av, for en deilig smaksbombe! I tillegg gikk vi for et herlig utvalg av diverse snacks. Det ble manchego-ost (100 kr), ibéricoskinke (60 kr), trøffelsalami (55 kr) og surdeigsbrød med pisket smør (55 kr). Dette skuffet heller ikke! Her er det mye gode råvarer. 

Trøffelsalamien ble undertegnedes klare favoritt fra snacksmenyen, det er jo alltid en sikker vinner for trøffel-elskere.

Til hovedrett gikk vi for and med appelsinsaus. Kjøttet hadde en nydelig rosa farge og en fin stekeskorpe, ordentlig dansk delikatesse! I tillegg fikk vi servert indrefilet av storfe med karamellisert løk og en deilig løksaus. Kjøttet var mørt og saftig, og smeltet på tungen! Helt perfekt tilberedt, dette var nok kveldens favoritt. Til sideretter testet vi en luftig og deilig potetmos (65 kr) og en smaksrik tomatsalat (60 kr). Disse komplementerte både anden og indrefilén godt. 

Vi gikk for en flaske oransjevin på deling rundt bordet. Denne var frisk og fyldig, og hadde en deilig ettersmak av hylleblomst. Det var ingen vinmeny når vi var innom, men her er det bare å spørre servitøren om tips, så får du både smake og lukte deg frem til vinen for anledningen. 

De har også et spennende utvalg av drinker (alle til 140 kr), øl til snille 90 kroner, og et lite utvalg av alkoholfrie alternativer. 

Under vårt besøk ble det noe tull med bestillingen, og vi fikk servert feil mat. Det kunne til tider oppleves litt kaotisk, da det var flere forskjellige servitører som hadde ansvar for bordet samtidig. Dette ble likevel raskt ryddet opp i, og skyldes nok at de fortsatt er i oppstartsfasen! Det sto heller ikke allergier på menyen, men servitørene var raske til å foreslå alternativer til den laktoseintolerante av oss i følget.

Nedpå stemning, levende lys og friske blomster

Restauranten har bevart noe av interiøret fra den tidligere amerikanske restauranten, BFF Diner. Blant annet er skinnsofaene, de retro lampene og båsene å kjenne igjen fra tidligere. Samtidig har Alex satt sitt eget preg med hjemmekoselige detaljer, dunkel belysning, levende lys og friske blomster. Her blandes elementer fra amerikansk diner med fransk bistro, og det funker overraskende bra.

Vi fikk følelsen av å være på en nabolagsrestaurant med lave skuldre, og viben oppleves leken, ulikt noe annet i byen! Vi gleder oss til å ta turen innom på dagtid for å teste ut både frokost og lunsj-menyen, og tar også definitivt turen tilbake på kveldstid! 

Psst! Du kan booke bord her.

Åpningstider: 
Tirsdag - Lørdag: 10:30 - sent 
Søndag: 10:30 - 21:00 

📍 Bygdøy allé 15