Oslo Klatresenter: Opp i høyden
Tekst og foto: Kathrine Skjærum
[sponset opplevelse] Vi har besøkt et av Norges største innendørs klatresentre og prøvd noen av deres mange klatrevegger. Klipp neglene, stram på deg noen trange klatresko og få en dose hverdagsadrenalin!
Her finner man tre etasjer med klatrevegger og varianter, så noe bør passe alle og enhver.
Mye forskjellig å prøve ut
‘Wow’ er det første vi måper da vi kommer inn dørene. Veggene i Oslo Klatresenter ruver hele 17,5 meter over oss. Rundt oss ser vi vegger i forskjellige vanskelighetsgrader, og hele regnbuens fargespekter av klatretak - som kommer i alle slags former og fasonger. Det er til og med en vegg som bøyer seg under taket og fortsetter nedover, som en u-sving. Ville saker!
Senteret har tre etasjer man kan utforske og leke seg rundt i. I alle etasjene er det buldring og klatring med sikring, men også anledning til å prøve slackline og en høydeløype. Sistnevnte er 15 meter over bakken på det høyeste. Om man ikke er spesielt glad i høyder eller vil starte litt rolig, kan vi anbefale å begynne på de minste veggene i første etasje eller starte med buldring.
I første etasje er det en skjerm med instruksjonsvideoer man skal se før man går løs på alle de spennende rutene. Her får du se hvordan du sjekker at klatreselen sitter som den skal, og hvordan tau og kroker skal håndteres. I tillegg til hvordan en automatisk sikringsmaskin fungerer, så man trygt kan komme alene og få trent i veggene, hvis man ønsker det.
Man kan også bli sikret av en venn i veggen, men da trenger man topptaukort eller brattkort. Dette får man ved fullført kurs og bestått prøve.
-
Åpningstid:
Mandag 09-22:30/Tirsdag 07- 22:30/Onsdag 09-22:30/Torsdag 07-22:30/Fredag 09-21/Lørdag 09-20/Søndag 09-21Pris: $$
Adresse: Olaf Helsets vei 5
Parkering: Ja
Kollektivtransport: T-bane til Skullerud med 3 Mortensrud / Buss til Skullerud T med nr. 70, 76, 79 eller 103.
Varierte ruter og graderinger
Da vi hadde sjekket ut anlegget var det på tide å prøve seg på noen vegger. Ved hver vegg er det forskjellige ruter man kan følge. Disse identifiseres ved at klatretakene er i samme farge. Rutene har gjerne morsomme navn som “Blå bøtteballong” og “Streik og signalfeil”.
De bruker det franske graderingssystemet. Vanskelighetsgraden blir vurdert i forhold til klatrelengde og teknikk, som vises gjennom tall- og bokstavkoder.
Som nybegynnere prøvde vi oss frem på de forskjellige vanskelighetsgradene, og likte oss godt på 5b-rutene. På 6a ble det en del større utfordringer med klatretakene. Her trengtes det bedre teknikk!
Vi måtte selvsagt prøve oss på en av de høyeste rutene også. Der kjente vi på en fin dose adrenalin når toppen var nådd og vi skulle slippe oss ned fra veggen.
Unngå rushtiden
Da armene føltes tunge som bly og neglene var nedslitte, sa vi oss fornøyde med ettermiddagens økt. I løpet av de to timene vi boltret oss inne på senteret hadde det kommet godt med folk, så det er lurt å notere seg at rushtida starter etter klokken fem på hverdager.
Om du føler for en liten belønning etter en god økt, kan du ta turen innom Tid Bakeri i loungen, og la deg friste av flere bakverk. Vi valgte å unne oss litt kaffe denne gangen.
Psst! Vil du begynne i det små, bokstavelig talt? Sjekk ut vår tidligere artikkel om dette mikrobuldreriet i sentrum.