Kruttverket: Oslos nye kulturhus

På Kruttverket er det masse lyslenker som lyser opp hele området.

Tekst & foto: Jessica Rahimi

Vil du ut på byen, men syns det fort kan bli litt styrete? Da er dette et alternativ gjengen må få vite om! 

Kruttverket er et nyåpnet kulturhus, i bydel Gamle Oslo, med tilbud om det meste fra A-Å. Om du så vil få med deg et arrangement, bare ta deg en kaffe, en øl i kjelleren eller litt hygge med gode venner, kan dette være et fint sted å kunne krysse av på bucket-lista.

Psst! Har du sett videoen vi har delt om Kruttverket på TikTok?



Mye arrangementer

Det gamle bygget gir allerede før du kommer inn, stemningsfulle vibber som tilsier en avslappet atmosfære. Kulturhuset er plassert på et ellers rolig boligområde langs Alnaelva og kan enkelt kombineres med en gåtur. 

I den øverste etasjen ved inngangsdøra, ble vi møtt med vintage interiør, og blått og rødt fargerikt lys som fylte hele rommet. Mellometasjen byr på et lunt lokale med murvegger og lys som setter stemningen for arrangementene som ofte holdes her. Kjelleren er der moroa skjer, for her kan du unne deg en god drikke fra kafeen eller baren, avhengig av når du velger å ta turen.

Som tidligere nevnt er arrangementer en naturlig del av tilbudet til kulturhuset. Tidligere har de holdt novellefestivaler, barselyoga, filmkvelder, halloweenfester og dansekvelder med DJ. Kanskje du finner noe for deg også? Du kan sjekke alle kommende arrangementer på deres Facebook-side.

Caféstemning på dagtid og barstemning på kveldstid? Ja takk, gjerne!

Om du er keen på å ta deg en kopp kaffe på et lunt og rolig sted kan nok Kruttverket ha noe å bidra med. I samme lokale blir cafeen med god søndagsstemning, på kvelden forvandlet til nabolagsbaren du gjerne vil oppleve. Rommets fire vegger er omgitt av murstein, noe som skaper en følelse av å sitte ute.

Av drikke finner du alt av vanligere kaffevarianter, men er du ikke helt kaffefan kan du også velge deg en varm sjokolade eller en kopp te. Øl kan du velge enten på tapp eller flaske, og det er også et utvalg av vin. Annet en cola som mineralvann, er det også et utvalg av mer tropiske drikker som ingefærbrus, sitronbrus og papayasaft. 

Har du hørt om ølen Oslove? Den prøvde vi ut, og å si at den var digg blir å undervurdere den. For undertegnede kan denne sammen med en skål limebåter, gjerne byttes ut med corona-ølen en fredagskveld. En 0,33 liter med Oslove koster 105 kroner.

Badstu og øl

En av Oslos mange badstueflåter, Svarttrosten, ligger plassert rett i hjørnet av Kruttverket. Her får du utsikt gjennom vinduet mot elva og skogen – en unik opplevelse!

Det er plass til 14 personer, og lov å nyte alkohol. Så hvis du er tøff nok kan du ta med deg ølen på en kald dupp i Svarttrostens egne lille kaldtvannsdupp.

Med rolig hvilepuls i en varm badstue, etterfulgt av et forfriskende kaldt bad kan man antageligvis si kvelden komplett. I hvertfall etter vår smak.

📍Arnljot Gellines Vei 41 B