Oslos koseligste kaféer

Oslo Raw på Frogner

Tekst & foto: Lene Myrum Haugen

På jakt etter en hyggelig kafé å nyte en god kopp kaffe eller noe godt å spise i Oslo? Byen er full av ulike kaféer, derfor har vi har samlet de aller beste kaféene du bør sjekke ut!

Her er en full oversikt over det vi mener er Oslos koseligste kaféer!

Psst! Har du sett videoen vi har delt om Oslos koseligste kafeer på TikTok?



HÅNDBAKT

Litt gjemt mellom Tøyen og Kampen finner du en evig favoritt, nemlig Håndbakt. Denne fine kaféen har et stort plantebasert og allergivennlige utvalg, samtidig som de lager deilige bakevarer og brunsj som alle kan like. Kaffen er upåklagelig, og vi kan sitte her å kose oss i flere timer. 

📍Kjølberggata 21

Psst! Har du sett videoen vi har delt om Håndbakt på TikTok?

FUGLEN

Det er mye som taler for at Fuglen er en av Oslos aller mest sjarmerende kaféer. Med originalt interiør fra kaffe- og te-butikken som holdt til i lokalet fra 1963, er det ikke rart det er en helt egen atmosfære her. De lager kaffe av høy kvalitet og har sitt eget kaffebrenneri i Gamlebyen. Her finner du ofte og et utvalg bakverk og sandwicher.

📍Universitetsgata 2

PUST

Denne kaféen ligger veldig sentralt rett ved T-banen på Majorstua. Lokalet har en hyggelig men industriell stil, og har mange sitteplasser. Flere Oslofolk drar gjerne hit for å jobbe eller studere, så det kan fort bli fullt hus rundt lunsjtider. Kaffen er alltid deilig og utvalget av mat er bra. Derfor vender vi stadig tilbake hit!

📍Slemdalsveien 1

OSLO RAW

Oslo Raw er en godbit av en kafé, stedet er faktisk en av våre veganske favoritter i Oslo! Alt som serveres er plantebasert. De serverer digg lunsj og frokost, men har også masse søtt. Spesielt kjent er de for sine deilige raw-kaker, som vi absolutt anbefaler. Du finner Oslo Raw på Adamstuen og Frogner. Kaféen på Frogner er den største av disse to. Den er flott dekorert og har en koselig uteservering om sommeren.

📍Skovveien 16

LIEBLING

[Midlertidig stengt]

Denne kaféen og butikken er en klassiker øverst på Grünerløkka som serverer veldig god brunsj. Det slår aldri feil med deres røbethummus og avokado sandwich! Du får mye mat for pengene, og det er perfekt å ta med når man er på farten. Kaféen er inspirert av Berlin og kan sies å leve opp til navnet sitt, som er tysk og betyr yndling. Om sommeren sitter vi gladelig på deres fine uteservering på gaten. 

📍Øvrefoss 4

Psst! Har du sett videoen vi har delt om Liebling på TikTok?

FARINE 

Farine bakeri er en nabolagsfavoritt på Kampen. Kaféen er lett å se, da de holder til i et knall gult bygg rett ved kirken. Her får du byens beste kardemommebolle, som lages med surdeig, denne må prøves! De baker ferske brød og boller hver dag, og serverer lunsj. Fra torsdag til lørdag kan du også få pizza fra klokken 17. Farine er et gjennomført konsept med flinke folk i kulissene. Vi vender stadig tilbake hit for litt snacks på søndager!

📍Normannsgata 44

KUMI

Bjørvika er fylt med hippe kaféer, og KUMI er en av våre favoritter. Dette er et plantebasert spisested, juicebar og kafé, som serverer frokost, brunsj og lunsj hele dagen. De har også en uteservering rett ved bryggekanten. Her kan du kan nyte sola hele dagen, og blir det for varmt er det bare å hoppe rett i vannet! 

📍Operagata 71B

KIOSK KAFFEBAR

I en fredet liten bensinstasjonspaviljong fra 1935, serveres det kaffe av høyeste kvalitet. Selve kaféen er en av byens aller minste med bare et par sitteplasser, men uteserveringen er stor og perfekt når sola titter frem. Hos Kiosk brygges kaffen på lokalbrente bønner fra Kaffa, og du får et utvalg av lokale bakevarer! Kiosk er virkelig et flott tilskudd i gamlebyen, og verdt et besøk på solfylte dager.

📍St. Halvards Gate 71A

Neongrut

I Tøyengata finner du den hyggelige nabolagskaféen og vinbaren Neongrut. Her får du kaffe fra prisvinnende baristaer, og alt som serveres er vegansk. Kaféen er fargerik med en industriell vibb, og har en avlsappa stemning. Man kan både komme hit for en kaffe med en god venninne eller bare for å jobbe litt. Vi anbefaler å teste ut deres cookies om du vil ha noe å bite i, de er helt nydelige, spesielt når de er ferske!

📍Tøyengata 22