Fine teltplasser i Oslomarka

Leirplass ved Bjørnsjøen (Foto: @friluftsferskingen på Instagram)

Leirplass ved Bjørnsjøen (Foto: @friluftsferskingen på Instagram)

Tekst: Ida Kristiansen

Med våren følger det nydelige solned- og oppganger, med mild og fint vær. Hva frister vel mer enn å pakke med seg teltet og komme seg ut i marka for å få med seg denne idyllen? 

Vi har snakket med tre turglade mennesker og spurt dem om deres favorittplass å sette opp teltet. Har du ikke telt men vil komme deg ut i marka med en hengekøye, har vi tidligere funnet noen fine plasser for det også. Det kan du lese mer om her.

Korpåsen

Korpåsen ligger på Skullerudåsen. Her er det et platå hvor terrenget er flatt og overnattingsvennlig. Her får man en fantastisk utsikt hvor du kan se hele veien til Nesodden og Oslofjorden. På kveldstid kan man fyre opp et bål på den lille bålplassen som er plassert ved utsiktspunktet.

«Her kan man nyte en koselig kveld med vakker utsikt. Plassen har blitt en favoritt for oss!» @utenattdilla

For å komme deg til Korpåsen kan du ta T-bane 3 fra Jernbanetorget. Når du går av på Skullerud T-banestasjon tar det rundt 20 til 25 minutter til platået. Først følger du én kilometer lang grusvei, før du må opp en litt bratt skråning for å nå toppen. 

🗺 Korpåsen

Bjørnsjøen

Enda en fin plass å telte på er ved Bjørnsjøen som ligger i Nordmarka. Bjørnsjøen ligger ved Østre Fyllingen, sør for Kikuthytta. Her er det mange leirplasser og fiskemuligheter. 

«Her er det stille og fredelig. Suset fra Oslo og E6 er langt unna, og det er akkurat passe med folk, knallfine øyer og mye blåbær. Typisk Nordmarka er det hele rammet inn av åstopper med silhuetter av grantrær»@friluftsferskingen

For å komme deg til Bjørnsjøen kan man kjøre til Skar, eller ta buss (37 minutter fra Jernbanetorget) til Skar bussholdeplass som ligger like i nærheten av parkeringsplassen. Herfra kan dere gå grusveien som leder til Øyungen, og følge den blåmerket stien som er på sørsiden av Øyungen og Rotterungen. Denne stien leder deg til Bjørnholt Markastue, hvor de også har kanoutleie.

📍 Bjørnsjøen

Vestre og Østre Fyllingen

Dette er to store vann som henger sammen, som ligger i Nordmarka. En liten ukjent perle hvor det ikke er overbefolket med andre folk som telter.

«Et svært godt tips er å ta turen innom Kikuthytta først og leie en kano, og så trille den ned til Vestre Fyllingen. Da kan du bruke resten av turen på å utforske disse to fine vannene.»@fantastiskemarka

For å komme deg til Vestre og Østre Fyllingen må du ha bil, og det tar ca 30 min fra Oslo. Man kan parkere bilen på parkeringsplassen på Elveli i Sørkedalen, ved Sørkedalen skole. Deretter følger du en blåmerket sti som er rett ved parkeringsplassen.

Her kan du få flere tips til teltturer i Nordmarka på Fantastiskemarka.no.

📍Fyllingen