Nyheter i Oslo 2024

Det er mange nyåpninger i Oslo å glede seg til i 2024! Foto: Maskinen

Tekst: Kathrine Skjærum

Vi gleder oss til alle nyåpningene som kommer i Oslo i 2024 og vil dele en håndfull med dere!

Vi har tatt med noen som åpnet sent i 2023 og de ferskeste som åpner i januar 2024. Gled deg til uteserveringer, roof-top, restauranter og nye kafeer.



Nydalen Fabrikker

I løpet av 2024 fylles den gamle redskapsfabrikken i Nydalen opp med butikker, verksteder, mat og drikke. Fabrikken skal bli omgjort til en markedsplass hvor du skal kunne finne både nytt, redesignet, brukt og mulighet for å reparere det du allerede har.

Nydalen Fabrikker skaper de en markedsplass hvor du vil finne klær, møbler, elektronikk, interiør og mat - og møte folka som lager det! På Nydalens Fabrikker vil det også arrangeres ulike kurs, arrangementer og konserter, så det er bare å glede seg til et livlig Nydalen!

📍Nydalsveien 32b

Brinner

Snart åpner en ny kafé på løkka nemlig Brinner. I januar åpner nabolagskafeen dørene og de har allerede satt sitt fokus på gode råvarer og kvalitet. Med bønner fra Nord og en fargerik og spennende meny er vi hvertfall klare til å ta turen innom på nyåret!

📍Thorvald Meyers gate 26

Bukken Vinbar

Denne vinbaren blir lillebroren til den anerkjente restauranten Geita, Axel Nordahl sitt livsprosjekt. Nå er han klar for del to og Bukken Vinbar åpner mest sannsynlig i løpet av februar, like rundt hjørnet fra Geita. På denne vinbaren kan man få seg noe skikkelig godt i glasset samtidig spise seg god og mett på småretter.

📍Hallings gate 1A

Carls

I januar kommer det en nyhet på Carl Berner! Like ved trikkestoppet åpner det en ny plass som skal være alt under ett tak; kafe, vinbar, restaurant, bar og arrangementslokale. Det er lovet quizkvelder, sport på storskjerm, musikk og stand up som noen av sprellene de skal finne på.

Her vil det bli servert rykende varm pizza fra en gigantisk pizzaovn hele året! Men du kan allerede glede deg til sommeren, Carls har lovet en nydelig uteservering blant fargerike kirsebærtrær.

Åpningsdatoen er satt til 20. januar.

📍Trondheimsveien 113

Galgeberg Auto

En nabolagspub på Galgeberg har det lenge vært rykter om, og det er nok ikke bare oss som har vært nysgjerrige! Galgeberg Auto åpner i vår/ sommer da papirarbeidet krever tid. Vi gleder oss uansett til å se en ny nabolagsperle blomstre på Galgeberg.

📍St Halvards gate 71B

Havens kafe

Denne kafeen åpnet i midten av oktober, men du har kanskje ikke rukket å være innom ennå? Havens kafe er i det flotte nabolaget i Fagerborg og serverer nydelig kaffe fra deres leverandør Tim Wendelboe. I tillegg til deilig kaffe kan du nyte forskjellige typer bakverk og noen gode glutenfrie alternativer.

📍Jacob Aalls gate 54

Credo flytter

Michelin-restauranten Credo skal nå flytte fra Trondheim til Nasjonalbiblioteket på Solli plass. Her skal de ta serveringskonseptet til nye høyder med fokus på norsk matkultur, mattradisjoner og kulturhistorie. Den perfekte kombinasjonen med det nye lokalet.

📍Henrik Ibsens gate 110

Lille Betong 

Det har lenge vært rykter om at Betong skal få en lillebror på Bjørvika, nemlig Lille Betong. Dette ryktes om å bli en kafé- og vinbar med et lite, men godt utvalg av småretter.

Den gamle Amerikanske ambassaden åpner tre nye steder

Eero

Denne åpnet i november 2023, men med denne takterrassen er det verdt å nevne! Tak-restauranten har en flott utsikt over Slottsparken og byr på mange spennende cocktails med mye historie bak seg. Eero er en intim restaurant og bar med panoramautsikt. De serverer spennende 7-retters fra en Pavesi-bakerovn.

Vinland Brasserie

I november åpnet Vinland Brasserie og med Francesco Marzola, som tidligere er kåret til Norges og Nordens beste sommelier, som vinsjef, er det ingen tvil om at stedet har greie på ekte vin. De serverer også lunsj og middag, og brunsj i helgene.

Frances Vinbar

Ambassadens nye kaffebar på dagen og vinbar på kvelden, Frances. Om dagen serveres det bakst, muesli og kaker samt deilig kaffe fra Kaffa. Alle lunsjrettene er kjøttfrie og inviterer til fargerike retter med smaker fra Midtøsten. Prisene varierer fra 120 til 250 kroner.

På kvelden åpner vinbaren og kan imponere med en stor vinkjeller med et stort utvalg til ulike prisklasser.

📍Henrik Ibsens gate 4

Momo Chhe

Etter å ha laget dumplings på blant annet Fuglen og Øya, har endelig Momo Chhe åpnet sin egen bar på Bislett! Her får du lokalt håndverksøl og naturvin, og de har barmat fra Kathmandu og Himalaya regionen.

Vi her vært så heldige samarbeide med kokken Bijay, en stund allerede, gjennom hans populære dumplingskurs på Mer av Opplevelser.

📍Pilestredet 63