Minigolf i Oslo

Blant utebanene er eventyrgolf-varianten på Marienlyst en av våre favoritter.

Blant utebanene er eventyrgolf-varianten på Marienlyst en av våre favoritter.

Tekst & foto: Kristina Brekke

Har du testet ut minigolf? Her er vår årlige oppdaterte guide over hvor du kan spille i Oslo! En aktivitet som definitivt er for alle.

I byen vår er det et bredt utvalg av steder å spille minigolf. Om du ønsker å slå en “hole in on” ute i det fri, eller ta en runde midt i tjukkeste Oslo sentrum, er mulighetene mange. For ikke å glemme at dette er en sosial aktivitet som like godt kan gjøres i ukedager som i helger. 

Minigolf som også blir kalt for banegolf, er en sport som utføres ved hjelp av en golfkølle, en ball og en ferdiglagt bane. Hindringene er mange som skal gjøre det både lett og vanskelig når man står i det. 

Dersom du nå tenker at dette er en sport jeg godt kan teste mer ut, har vi funnet flere ulike steder som tilbyr minigolf i hovedstaden. 



Ekeberg minigolf

I naturlige omgivelser, sentralt på Ekeberg ligger Søylehuset Cafe & Minigolf. Her kan man spille seg gjennom to 18-hullsbaner med både fossefall, elver, broer og mange utfordrende hindere. Den ene banen er i kunstgress (rød bane) og den andre er av eternit (blå bane). Prisene er rimelige, for en runde på 18-hullsbanen koster det 70 kroner for voksne og 60 kroner for barn. Parken er åpen fra 10:00-21:00 alle dager, men det tas forbehold om dårlig vær. 

Like ved minigolfbanen ligger Søylehuset cafe. Her kan det fristes med alt fra nystekt hjemmebakst og smoothies, til hamburger og soft-is. All energiboosten man trenger til en lang runde minigolf.

📍Ekebergveien 103

Marienlyst minigolfpark

Marienlyst minigolfpark kan tilby en utendørs 18-hullsbane, med flere spennende hindre og utfordringer på kunstgress. Dette er mer ‘eventyrgolf’, og litt annerledes en minigolfbaner man er vant til, med rette vegger på hver side av banene. Prisene er rimelige, 90 kroner for voksne og 60 kroner for barn. For et lite depositum er det også mulig å leie sjakk (veldig stor variant), petanque, bordtennisutstyr og basketball. Man kan også få kjøpt seg litt kaffe, brus eller en is om det frister. Denne banen holdes stengt mellom 15. oktober til 15. mars. I sesongen er det åpent hver dag mellom 12:00-17:00.    

📍Kirkeveien 92

Grünerløkka minigolfpark

Like ved Akerselva, nederst på Grünerløkka ligger denne 18-hullsbanen, preget av gøyale utfordringer på betong. Grünerløkka minigolfpark er åpent hver dag mellom 12:00-21:00 i sommerhalvåret, med værforbehold. Denne banen brukes også som et konkurranseanlegg. Prisene her er rimelige, 70 kroner for voksne og 50 kroner for barn. Det er også mulig å kjøpe både brus og iskrem ved anlegget.

📍Søndre gate 1

Torshov minigolfpark

Like ved Torshovparken ligger Torshov minigolfpark. Parken består av en utendørs 18-hullsbane i betong. Her er det åpent hver dag i sommerhalvåret, fra 12:00-21:00, med værforbehold. Prisene her ligger på 70 kroner for voksne og 50 kroner for barn. Er man fysen på noe godt, selges det brus og iskrem ved minigolfparken.

📍Hegermanns gate

Oslo Camping

Kun et sleivslag fra Youngstorget ligger Oslo Camping. Her kan du spille på en innendørs 18-hullsbane. Banene er i kunstgress, og består av flere kreative og gøyale utfordringer. 110 kroner er prisen for å spille en runde minigolf her. Hver dag etter kl 19:00 er det 20-årsgrense. Dersom minigolfspillingen tar mye energi og krefter, er det mulig å kjøpe pizza fra Stykke, god drikke fra campingens egne bar og god gammeldags snacks som Snap n` Crackle, Hockeypulver, chips og nøtter. 

I helgene etter 22:00 fjernes noen av minigolfbanene, og byttes ut med Skogen, Oslo Campings danseklubb. 

Psst! Har du sett videoen vi har delt om Oslo Camping på TikTok?

📍Møllergata 12

Underground Golf Club

Dersom du ønsker å oppleve en minigolfopplevelse uten like burde du sjekke ut Underground Golf Club. Litt borthjemt i en sidegate ved Bogstadveien ligger dette freshe stedet. Her spiller man seg gjennom en 18-hulls innendørsbane. Man må slå seg gjennom både en loop, et røykfullt rom og baren - for å runde banen. Her er det åpent hver dag mellom 16:00-00:00, og med 20 års aldersgrense. I helgene er det familiegolf mellom 14:00-17:00. 

Psst! Har du sett videoen vi har delt om Underground Golf Club på TikTok?

📍Industrigata 36

Psst! På grunn av restriksjoner lønner det seg å sjekke ut minigolfstedetenes hjemmesider før man tar turen for å spille.