Fomoto: Design, interiør og kafé

Hos Fomoto på Sagene i Oslo får man både design, interiør og kaffebar i ett!

Tekst & foto: Kathrine Skjærum

I bydel Sagene rett ved Akerselvas brusing i Møllefossen, tok vi en cappuccino og besøkte denne sjarmerende kafé- og interiørbutikken.

Når du svinger innom lysner humøret når du ser det fargerike utemøblementet, og de gammeldagse lampeskjermene de har hengt dekorativt i trærne. En ordentlig kul kontrast! Dette er virkelig kjennetegnet til Fomoto, et fargerikt sted med mye sjel.

Hjemmekoselig design- og interiørhandel

Når man får foten innenfor dørkarmen kjenner man en duft av kaffe og søtt krydder fra den lille kaffebaren. De er også ganske unike ettersom kafédelen er forbeholdt ute. Det er nemlig inne i bygget den fargerike og mangfoldige interiørbutikken har fått plass. Men frykt ikke, det er mange sitteplasser å velge seg ut og når høsten for alvor blir kald, vil det være puter og varme tepper å tulle seg inn i.

Derimot er det design- og interiørdelen som fanger blikket. Det er farger i alle spektre, fra behagelige jordfarger til knæsje kontrastfarger, en farge for enhver smak og stil.

De selger et vidt spekter av forskjellige ting. Her får du kjøpt alt fra ei fillerye til flotte smykker. Det er deilige såper, lamper, glassvaser, plantepotter, origami, plakater, sekker, solbriller… You name it! Her kan du gå lenge å titte og bli inspirert av farger og dufter til hjemmet. Undertegnede blinket seg ut en vannkanne formet som en fisk i en lys rosa farge.

Alle produktene de har i både interiørdelen og kafeen er nøye utvalgt. Mennene bak, Frode og Kjartan er opptatt av at produktene skal være bærekraftig og produsert i respekt for mennesker og natur.

Hjemmebrygget chai og ingefær-te

Kaffebaren her har en retro samtidig moderne stil som gir oss en slags hjemmekoselig følelse. Her er det vintage lamper som henger over disken og brune kaffekopper i retro stil.

Vi slo vi til med en cappuccino som var perfekt, og synes det er bra at de bruker økologisk melk. De tilbyr ellers de viktigste kaffedrikkene til en god lunsj, og har laktosefri soya eller havremelk for de som har behov for alternativer.

I disken har de også kalde drikker, forskjellige kaker, gjærbakst og noen ferdigsmurte focaccia som er både med og uten kjøtt. De har også kakao og forskjellig te, hvor de blant annet har sin egen hjemmebryggede chai og ingefær-te(!). Denne anbefaler vi å teste ut nå som forkjølelsessesongen er i gang!

Baristaen var utrolig hyggelig og imøtekommende, noe vi setter høyt. Dette er et sted vi vil vende tilbake til når vi skal pynte opp hjemme, eller for en lunsj i hyggelige omgivelser.

Psst! Vil du finne ut mer om bydel Sagene? Vi har laget en liten guide.

📍Sandakerveien 10T