Billige og bra restauranter i Oslo

Hos Jønk på Grønland får du deilig burger og shake for en billig penge!

Tekst & foto: Lene Myrum Haugen / Redaksjonen

Å unne seg et måltid ute i Oslo kan dessverre bli dyrt. For oss matelskere som gleder oss til hver middag ute, er det viktig med en oversikt over de rimeligere skattene.

Under finner du en oversikt over noen av våre favoritter som serverer billig og bra mat i Oslo.



Gode spisesteder som ikke koster skjorta

Jønk - Burgersjappa på Grønland har blitt en favoritt hos mange. Med saftig kjøtt og milkshakes i blant annet oreo-smak, er dette stedet en smaksfest i ordentlig junkfood-stil. Burgerne koster fra 110 til 135kr og tilbehøret ligger mellom 42 til 88kr. Shakene får du for 68 kr.

📍 Smalgangen 41

Psst! Har du sett videoen vi har delt om Jønk på TikTok?

Den Gode - Denne pizzafavoritten ligger i nærheten av Fredensborg i sentrum. En tynn og veldig populær variant som får dette stedet opp på vår toppliste. Her kan du få deg en digg pizza for så lite som 106,- kroner. Her kan du lese mer om det svenske pizzastedet
📍Fredensborgveien 13

Vippa - En hel mathall med uendelige muligheter. Velg mellom blant annet indisk, thai og italienske retter. Om sommeren har de også en av byens kuleste uteserveringer rett ut mot Oslofjorden. Les mer om våre favoritter på Vippa!
📍Akershusstranda 25

MelaCafé - Det flotte med restauranter som serverer mezah (palestinsk spesialitet bestående av mange små retter), er at du kan velge både størrelse og pris på ditt måltid. Og ikke minst de fantastiske smakene! Prisen ligger fra 49 til 60 kroner.  
📍Mariboes gate 8

Oslo Street Food - De fleste som bor i Oslo er godt kjent med dette livlige og urbane alternativet. I likhet med Vippa byr disse på et hav av både gode og rimelige alternativer. Gresk gyros, peruansk cevice, fransk crepes og masse mer. Kanskje er du så sulten at litt forskjellig bestilles?
📍Torggata 16

Psst! Vi har mange mathaller i byen! Vi har laget en oversikt over de ulike i Oslo.

Focacceria - Finnes Oslos beste focacceria på Grünerløkka? Her kan du nyte en rekke ulike varianter av det kjente italienske brødet, men også bestille noe av det deilige utvalget hjem til lunsj med venner. De har også gode vegetaralternativer. Prisene på stykkene varierer mellom 72 til 82 kroner.

📍Markveien 34

Psst! Hvis du har lyst på enda mer italiensk matglede, kan du sjekke ut artiklene våre om italienske spisesteder i Oslo.

Fiskeriet - Takeaway menyen på Fiskeriet byr på deilige og mettende fiskeretter, til en god pris. Fish & chips koster 189 kroner og fiskeburger til 179 kroner. Bestill deg et godt fiskemåltid, og nyt det rundt fontenen på Youngstorget.
📍Youngstorget 2b

Dalat Cafe - God vietnamesisk restaurant i Torggata med rimelige priser på mat og drikke. Et sted som har fått gode kritikker, og er kjent for å gi deg mye for pengene. De ulike wok-rettene koster alle 199 kroner. Vi anbefaler deg å teste deres vietnamesisk iskaffe!
📍Torggata 27

Falafel N’ Juice - På Grünerløkka finner du en lokal favoritt med byens kanskje diggeste falafel. Til en god pris! Retten Falafel middag koster 109 kroner. Absolutt verdt et besøk, vegetarianer eller ei.
📍Thorvald Meyers gate 33C

Hot Temper: Nashville style - Glad i fritert kylling? Da er dette er stedet for deg! Alt er laget fra bunnen av hver dag og de bruker hele kyllinger helt til det er utsolgt. Rettene med fritert kylling ligger fra 99 til 199 kroner, og tilbehøret fra 35 til 99 kroner. Nysgjerrig på flere lignende steder? Vi har skrevet om tre favoritter som serverer fried chicken i Oslo.

📍Toftes gate 19B

Sabrura Sticks & Sushi - I det flotte kjøpesenteret Valkyrien på Majorstua er det en foodcourt i underetasjen, og der finner du Sabrura. Her har de faktisk sushibuffet til 249 kroner. Altwså så mye sushi du orker! Hvis du bruker sabrura-appen for du hver tiende buffet gratis.  
📍Valkyriegata 1-3

Munchies - Med digg burger for rett over hundrelappen er Munchies et fint sted å dra. Du kan velge om du vil ha fries ved siden av, eller bare gå for burgeren. De har fire restauranter i Oslo, på Grünerløkka, Frogner, Youngstorget og Munch Brygge. Vi er oftest innom den på Løkka.
📍Grünerløkka: Thorvald Meyers gate 36A

Haralds Vaffel - Vil du ha noe digg på Grünerøkka kan vi anbefale å stikke innom Haralds Vaffel. Deres Superclassic vaffel (59 kr) er toppet med rømme, brunost og bringebærsyltetøy. De har også Østfold-varianten med pølse i vaffel, og vegansk vaffel. Her vil nok alle finne noe som faller i smak! Du kan lese mer om stedet i artikkelen fra vårt forrige besøk.
📍Olaf Ryes Plass 3