Nyhet! Mer av Oslo Food Tour #2

Nå har vi i Mer av Oslo lansert vår andre Food Tour!

[Annonse - Dette er en del av vår Mer av Opplevelser]

Tekst & foto: Taran Hofvind

Liker du å prøve noe nytt? Å oppdage nye steder er alltid gøy og på vår andre food tour er det ikke bare mat i fokus, men også kule aktivitetsbarer! 

Bli med på en annerledes og spennende reise gjennom Oslo sentrum på en og samme kveld! Turen går fra Karl Johans gate i vest, gjennom sentrums kanskje hippeste gate, Torggata, til Grønland i øst.

Psst! Har du sett videoen vi har delt om Mer av Oslo Food Tour #2 på TikTok?

Vi har lansert Mer av Opplevelser, og denne opplevelsen kan du finne der. Vi reiser rundt og tester opplevelser vi tror kan passe oss, og hvis vi liker det finner du det her!

Williamsburg: En bit av Brooklyn

Kvelden starter hos Williamsburg i Karl Johans gate for å prøve deres smakfulle ‘Soul- og Comfort food’-meny. Her får alle mulighet til å hilse på hverandre og vi får en introduksjon om hva vi skal få smake på først denne kvelden. Man får også utdelt hvert sitt bånd som viser om du skal ha vegetar eller kjøtt. 

Williamsburg er inspirert av det trendy nabolaget i Brooklyn, New York, med samme navn. Det gjelder både menyen og interiøret. I et stilig lokale med fargede lys og industriell estetikk får vi servert en amerikansk klassiker, nemlig chicken & waffle med blant annet selleri- og epleslaw og chilli majo. Vegetaralternativet er røkt blomkål, fritert tofu og digg chipotlesalsa.

På menyen har de også drikkeanbefalinger for anledningen, som du kan bestille til en hyggelig pris. Her blir det fort god stemning rundt bordet og gjengen er allerede litt kjent før vi beveger oss videre til neste stopp. 

📍Karl Johans gate 35

Avstand til neste: 1,2 km, 14 minutters gange

Duckpin: Rett fra grillen

Etter en fin start hos Williamsburg går turen videre til Duckpin i Torggata. Dette er ca 15 minutters gange fra Williamsburg.

Kjøkkenet her fokuserer på BBQ, både amerikansk og i retning av asian fusion, med mer. Når gjengen får satt seg får vi mulighet til å bestille noe å drikke i baren mens vi venter på maten. Her får vi servert en smakfull hjemmelaget taco med langtidsmarinert kylling! Vegetarretten traff blink med hummus og beter.

Atmosfæren her er leken og litt i samme amerikanske gate som Williamsburg. Her er det også fullt av aktiviteter over to etasjer. Blant annet minibowling, kalt Duckpin (derav navnet på stedet), karaoke og arkadespill. Synd vi ikke rekker dette i dag, men stedet ga mersmak og inspirasjon til neste vennekveld eller after work!

📍Torggata 28

Avstand til neste: 1,2 km, 14 minutters gange

GrøNland Boulebar: Franske vibber, boule og arkade

Etter en saftig burger hos Duckpin er det godt med en 15 minutters gåtur bort til Grønland Boulebar & Spiseri, som er siste stoppested for kvelden.

På menyen her finner du franskinspirerte retter med kjøtt-, kylling- og vegetarretter. Hele gjengen samles rundt et langbord midt i lokalet og vi blir servert en skål langtidsstekt lammeribbe med ratatouille, tilhørende potet, rødvinsaus og karamelisert hvitløk. Kveldens vegetaralternativ er gnocchi med gresskarpuré, urtebakt portebellosopp, gresskarkjerner og rikelig med parmesan.

Hos Grønland Boulebar finner du også Norges første innendørs boulebane! Dette er en aktivitet som i Norge for mange er mer kjent som boccia, men her kan du spille den tradisjonelle franske varianten på innendørsbanen. 

Ikke nok med det, så har de et område fylt med morsomme arkadespill hvor hele gjengen avslutter kvelden med spill og moro! Her blir du kjent med konkurranseinstinktet til både deg og de andre, gjennom for eksempel air hockey, flipperspill eller boksebag. Gøy!

📍Grønlandsleiret 27

En helaften 

Vi var innom tre ulike restauranter og tiden gikk fort, tross det er en helaften som varer i cirka fire timer. På slutten var de fleste av oss ganske mette, og satt igjen med følelsen av en unik kveld.

Overraskende mange av de som har deltatt tidligere har satt ekstra pris på det sosiale aspektet også, og det er veldig gøy! Maten og forventningene til neste sted drev samtalene, og vi kan se for oss dette som en fin aktivitet for både par, vennegjenger og kolleger eller for å bli kjent med nye mennesker! 

Det er tre forskjellige starttidspunkter; klokken 16.30, 17.35 og 18.40. Pris per person er 670 kroner og det er begrenset antall plasser, fordi vi skal fortsette å opprettholde det sosiale aspektet!

Se mer om opplevelsen og bestill her!