Borrelaas: Leken og fargerik cocktailbar

Det er nok å velge mellom fra den imponerende vin- og cocktailbaren Borrelaas.

Tekst & foto: Kristine Vetleseter Tønnessen

Det nye stedet i Oslo sentrum har ikke spart på noe, og er et forfriskende tilskudd til byens mange vin- og cocktailbarer!

Det er de erfarne barmanagerene, Fridtjof og Gunnar, som her har lekt seg med et fargerikt lokale, cocktails basert på godteri, pizza på menyen og lysshow i kjelleren.



Dans med fremmede eller book et privat rom

Den 1. juni åpnet Borrelaas rett ved Rockefeller i sentrum. Fridtjof Seeberg fra Skaal Matbar og Gunnar Forsgren fra Generasjonsbaren og Torggata Botaniske har gått sammen om et nytt konsept.

Første etasje består av hyggelige sittegrupper, rosa barkrakker og lysstriper i taket. Enkelte krakker ved inngangen gjør det også mulig å sitte utendørs. Beveger du deg ned i kjellerlokalet, finner du enda en bar, DJ-booth og dansegulv. Her kan chill lounge musikk byttes ut med mer bass og mer lysshow. Man forstår raskt at det kan bli en morsom kveld!

I tillegg finnes det to mer skjermede rom — Black room og Pink room. Disse egner seg bedre til mingling, og er mulig å booke. Perfekt til vors, bursdag eller utdrikningslag!

Cocktails for enhver smak

Menyen består hovedsakelig av fem signaturdrinker til 158 kroner hver. Disse er alle basert på godteri, og smaker like forfriskende som de ser ut! Vi testet blant annet Skumparty — en deilig blanding av bringebær og lakris. Har du noen gang drukket en drink med skum laget av hockeypulver? Anbefales!

Deez nuts ble også en favoritt hos oss. Se for deg Piña colada møter Amaretto sour. Det kan umulig slå feil.

Det er også mulig å bestille mer klassiske cocktails, eller om man vil gå for “barnemenyen” — Vodka Battery (159 kr).

Vin i glass, karaffel eller på tapp?

Om du liker best hvit-, rød- eller rosévin, kan Borrelaas også tilby dette. De serverer også musserende, naturvin og varianter av spritz. Vin på glass har en pris på mellom 118 - 178 kroner. Vi bestilte Aperitivo spritz (138 kr) på tapp. En forfriskende (og mindre bitter) variant av Aperol spritz. Kveldens høydepunkt ble Nuet spritz (148 kr) på tapp — denne varianten inneholder akevitt. Men likevel, smaken av sommer!

Prisen per glass er noe høyere enn du vanligvis ville betalt, men disse variantene var verdt å prøve.

Det er også hyggelig å sitte utendørs. Fra venstre: Aperitivo spritz, Pet Nat og Nuet spritz.

Pizza som snacks

Om du er sulten på et pizza-stykke, er det mulig å bestille Grændis, i slice (58 kr), halv (98 kr) eller en hel pizza (158 kr), med holiday-dip som topping (15 kr). Men jeg må dessverre skuffe dere ananas-elskere. Tilleggspris for ananas-topping er nemlig 2000 kroner. Borrelaas er tydelige på hvor de står i den diskusjonen!

På Borrelaas kan man dra med venner, kollegaer eller en date. Imellom de fargede veggene kan man teste nye drinker, diskutere ananas på pizza eller danse natten lang. Man kan forvente alt annet enn en kjedelig kveld!

Åpningstider er mandag til torsdag klokken 17-00.30, og fredag til lørdag klokken 13-03.

📍Mariboes gate 4