Rosenhoff kiosk på Grünerløkka

AfterlightImage 4.JPG

Tekst & foto: Kjersti Lien 

Har du noen gang lagt merke til den lille, gule kiosken på Rosenhoff? Det sjarmerende bygget gir oss assosiasjoner til Oslo i gamledager. 

Vi la helgas rusletur til Grünerløkka, og stakk selvfølgelig innom Rosenhoff kiosk for en matbit. 



Italienske spesialiteter  

Kiosken har siden 1950-tallet ligget i et nabolag på Rosenhoff. Stedet har vært på eiendommen til Sverre August Aarnes sin familie siden starten. I dag er det han som driver stedet. Det er ikke helt tilfeldig at Sverre ønsket å ta over kiosken. Foreldrene hans møttes nemlig her, for over 30 år siden. Da jobbet moren i kiosken, og faren stadig tok turen innom for å kjøpe pølser.  

Kiosken tilbyr en fastsatt meny med vafler, pølser og kaffe. Med andre ord det du forventer i en kiosk. Men i tillegg til det har de en rullerende meny. Den består av hjemmelagde spesialiteter, hovedsakelig italienske retter. Sverre har reist mye til Italia, og har et spesielt forhold til landet, og ikke minst maten. I kiosken får du alt fra forrett og middag, til dessert. Blant annet serverer de focaccia, pizza, lasagne, tiramisu og torta verde. Alle rettene er det Sverre selv som lager, med unntak av torta verden, som hans mor står for. 

Obligatorisk kiosk-bestilling 

Undertegnede dro med seg hele vennegjengen på lørdagsturen. Dessverre fikk vi ikke smakt på noen av de italienske spesialitetene denne helga, da menyen varierer noe fra helg til helg. Vi fikk derimot prøve den klassiske (og obligatoriske) kiosk-bestillingen; pølser og vafler. Vaflene er såklart hjemmelagde, og var sprø og deilig. De kan serveres med syltetøy, rømme og brunost. 

Pølsene kommer fra Åkeberg Skoglund og smakte akkurat som pølser skal smake! Også her får du diverse tilbehør, som sprøstekt løk, karamellisert løk, ketchup og sennep. Både vaflene og pølsene koster 30 kroner per stykk. 

Vi fikk også en smakebit på tiramisuen, som absolutt sto til forventningene. Ved siden av den søte desserten kjøpte vi Lemon Soda, anbefalt av Sverre selv. Brusen er kjøpt i Italia, flydd til Norge og serveres på Rosenhoff. Brusen har blitt en slager i kiosken, og selger ut fort. Akkurat det kan vi forstå! 

Kiosken er åpen fra klokken 12 til 19 hver lørdag og søndag. Legg turen til Rosenhoff denne helga du også, da! Vi vender definitivt tilbake for å teste ut de italienske rettene når anledningen byr seg. 

📍Rosenhoffgata 2c